Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 10 maj 2016

Magisk Kr.him. helg


Så äntligen var det dags för oss allihop att återigen packa ihop oss och dra mot kusten. Liten påpekade direkt där hon satt i baksätet med väskor och kartonger att - Åh vad jag älskar att vara på väg till Fjällbacka, och när i väl var nere och hon satt uppe i säng våningssäng så kom det spontant att - Nu är jag verkligen hemma igen.


Flera gånger under helgen påpekade hon att hon för alltid ville bo i Fjällbacka, helst hela tiden, men jag vet inte hur mycket hon skulle uppskatta vintern. Men jag håller med henne, det är verkligen paradiset.

Är ju helt insnöad på Edblad och bär inte så mycket andra smycken än just det förutom två halsband med text. Förra året inhandlades örhängen i form av små ankare till både mig och Liten i stål och våra norska kompisar likaså men stål/rosé, så de kommer numer att höra sommaren till. Så även ringen från Edblad som jag kom över under vintern. Fanns bara i lite för stor så den för numer pryda som tumring.


 De senaste åren har det varit jubileum vid Sportshopen i Grebbestad med fullspäckad med artister. Så även i år och jag var ändå ganska nöjd med att dottern tyckte att det kunde räcka med favoriterna Dolly Style på torsdagen. Fiiiint väder och en massa folk, men denna gången fick vi bra platser ganska långt fram. Jag satte mig ner på huk under själva showen för att inte skymma för de som faktiskt vill se, det räckte gott och väl. Tjejerna var toknöjda iaf vilket var det viktigaste.Små stora Idoler.Då vi redan var i ordning bra med vagnen så blev det sedan väääääldigt lugna sköna obokade dagar vid campingen och i byn. VILKET VÄDER!!!???
Som högsommarvärme, i Maj. Helt underbart.


Vi tog en tur till byn på fredagen då det var havskräftans dag, men vi gottade oss på Bryggan med lite annat, och njöt av värmen och sällskapet. Mannen fick en mixad fisk- och skaldjurssoppa, inte fy skam. Men han har allt börjar med små smakportioner också. Ostbågar, Lysmelk och små bitar av grillat och ostar, allt är bättre än inget.
Blev som alltid både tok, mys och bara njutning när vi hade de bästa av vänner och norskar i vårt sällskap. Så fantastiskt att äntligen kunna vara nära och få hänga med dem igen. Så underbart när alla klaffar med varandra. Döttrar, män och så vi fruar. Grymt.

Deras minsta är bara världens lilla charmtroll. så gosigt.
 En liten rulta med tre små tofsar, så den där lilla handen. Men gos på den.


De curlade kidsen som redan gått fram och tillbaka till byn en gång på dagen mäktade inte med en gång till och blev dragna i vagn av papporna….  Allt annat än min idé… 


Favoritplatsen. Altanen ovanför husvagnen och på bänken mannen byggt.
Bästa platsen för ett glas iskall rosé i eftermiddags solen.


Hann springa två turer samt ta morgonpromenader.
Varit otroligt skönt att få byta miljö och byta flata vägar mot lite mer kuperad terräng och ganska tuffa backar. Kanske kan vara det som behövs för att åter hitta formen, för nu känns den väääldigt långt bort!? Hoppas kan man ju alltid.Blev verkligen en helg fylld med både stunder tillsammans med härliga personer men också sköna stunder för egen bara vara tid.


Än så länge inget morgondopp men som jag längtar efter det.Fick räcka med att doppa fötterna denna gång.Vi har gottat oss med massa kylda bubblande dryck i värmen och njutit av grill och god mat.
Verkligen bara njutit av stunderna som varit och känt oss otroligt tacksamma för att värmen hittade till helt rätt helg.

Liten har jag knappt sett röken av då hon har lekt lekt lekt med sina sommarkompisar från morgon till kväll och även hon bara njutit av helt fantastiskt sköna dagar.Gick ner till havet på lördag kvällen och det var bara så fint.


 Klipporna så där skönt varma som de är mitt på sommaren efter en varm härlig dag.


Magiskt

Ett skönt flöde från Instagram denna helg. Bara hoppas på att det blir en minst lika fin sommar.Så himla härliga morgonpromenader genom Fjällbacka. 
Svårt att inte stanna till nere vid Badberget och bara sätta sig ned på bänken för att andas in all den galet härliga salta luften från havet och bara njuta.Kunde inte få nog av det denna helg.


Tungt att lämna paradiset på söndagen, men nu vet vi ju att vi har en hel sommar kvar där framför oss och om allt går enligt planen kommer jag och liten vara där 7 veckor i sommar vilket kommer vara helt underbart. Kommer jobba en del härifrån men hej, det går ganska bra det med….


Tills dess får jag jobba vidare här så jag kan gå ut och njuta av en härlig lunch i det fortsatt fina vädret. 

Ha en fin dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar