Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 25 maj 2016

Att bara vara på verandan


Redan nu älskar vi det här rummet.
Känns otroligt att det faktiskt står färdigt, iaf på insidan!


Det inger ett så enormt lugn, så fridfullt och behagligt och otroligt tyst om man inte har på högtalarna.
Så klart...


Tanken från första början och egentligen rummets huvudsakliga syfte är ju att det ska verka som personal- konferens - och mötesrum, då vi har kontoret hemma och ses hos oss med personalen och har möten med kunder, istället för att hyra lokaler någon annanstans. Förut hade vi inget specifikt rum för just detta, så då fick vi alltid gå in i köket eller sitta i soffan, vilket inte kändes seriöst, varken för oss, personal eller andra kunder. Rummet ligger ju nu precis i anslutning till entrén vilket gör att det känns mer separat för själva företagsdelen med.

Men självklart brukar vi det privat med.
Vi sitter inte alltid där och äter, utan mest på helgerna och om vi har gäster, men de gånger vi sitter där vill man liksom nästan aldrig resa sig heller.

Katterna trivs där som bara den med. En nyvaken Mira.


Så himla roligt och värmande när folk som åker eller går förbi stannar till och ger komplimanger för hur fint de tycker det har blivit. Så otroligt kul att höra, för även fast vi har en bra känsla av hur det blivit, har vi också hela tiden velat behålla kvar den gamla känslan av och i huset och de påpekar alla att vi har, att huset verkligen smälter in här ute på landet och det är ju exakt det vi vill.Korgstolarna från IKEA är enormt sköna att sitta i. Mysigt att bara få dra upp knäna med efter en god middag och fortsätta att hänga där inne.Drömmen om en SMEG… Älskar det. Visst, materiell lycka, men det är otroligt bra med. Sen att det har sin ytliga charm skadar inte alls i detta rum.
Det var mannens idé att vi skulle låta träbalkarna vara kvar för att påminnas om husets ålder och rejäla byggnad. Blev riktigt bra och rummets charm med blandningen mellan gammalt och nytt blev perfekt. Även ett gammalt fönster fick vara kvar för att behålla ljuset inne på kontoret. 


Ett rum att verkligen njuta i oavsett väder, vind eller årstid.


Hallen fick sig med ett lyft i samband med detta. Äntligen har vi täta dörrar som går lätt att stänga och låsa till skillnad mot de iofs jättefina gamla pardörrarna, men ibland får man fundera på vad som är mest praktiskt och hållbart och detta känns toppen. Helt plötsligt har vi en varm hall.


Känns otroligt bra med valet av både pardörrar in till verandan samt fönstren där inne.
Att ha hem och kontor under ett och samma tak har enligt mig definitivt fler fördelar än nackdelar, gäller bara att hitta balansen. Ha självdisciplin och se till att det som ska bli gjort blir gjort. 

Sen tycker jag det kan vara ganska skönt att faktiskt någon gång då och då ha möjligheten att sätta sig ner en kväll och jobba undan mycket administrativt utan att telefonen ringer.
Bara man håller det till då och då.Det känns verkligen fantastiskt att just detta projekt nu faktiskt är slutfört.

Som alltid blir man aldrig riktigt klar med ngt ändå känns det som och den här veckan har jag gått och blivit lite sur….


….på vädret…. Hade tänkt jag skulle hinna med så himla mycket utomhus denna vecka men medan solen lyst och värmen spridit sig över Sverige har tydligen ett stort molnsjok parkerat över Värmland och Karlstad och bjudit på regn, regn, väldigt mycket åska, och åter regn…..

Vill ju också ha sol och värme… Vill få klart mina små projekt med att måla staketstolpar på balkong och veranda, fixa på altanen och göra fint, städa bilen, framförallt vara ute, där, på verandan, sippa på ett glas iskallt rose, sätta mig i hänggungan under det stora trädet och verkligen bara vara…. Men nej, här har det mer varit höstfeeling… Maj är ju snart över och visst, nu väntar vackra Juni. Har dessutom en hel del inbokat, eg vill säga fullbokat, men SÅÅÅÅÅ mycket roligt och härligt som jag tänker fylla Juni med i år. Kommer bli fantastiskt tror jag.

Så nu ska jag försöka dra på smilbanden igen. För utanför fönstret har faktiskt solen trängt igenom alla de där gråa molnen så även om det bara är för en liten stund så skiner ju sinnet upp.

Halvtid på veckan och än finns det hopp om att hinna klart mina små stora projekt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar