Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 4 maj 2016

Sthlms weekendNär Liten var ännu mindre hade jag otroligt svårt att slita mig hemifrån. Ville inte missa en minut av henne, ville vara med hela tiden och trodde väl kanske ett tag att jag var oumbärlig….

Tills inte för alltför länge sedan.
Jag fick nästan tvinga mig till en början att åka iväg på ngt själv, utan lilla familjen. Egen tid, vem behöver det? Inte jag. Men när man väl får det märker man ju vad mycket det faktiskt gör, både för en själv men även för resterande familj. De har ju supermysigt när jag är borta och jag tror att det är minst lika viktigt för dem att faktiskt få egen tid tillsammans, som jag och Liten haft så mycket. 

Och jag, som åker bort, träffar ett gäng med underbara personer, unnar mig och ger mig själv "bara vara" tid, kommer hem med en skön energipåfyllning av en massa härliga stunder i en fantastisk huvudstad. 
Jag det är baskemejjen ingen dålig kombo.


Har ju tidigare bott på favorithotellet Grand Hotel och det "värsta" med det är väl att man blir så rejält bortskämd att det är svårt att vilja bo någon annanstans sedan….

Inredningen är ju kanske inte av den trendigaste och senaste, men otroligt fräscht och bevarat i sin gamla vackra stil vilket jag älskar. Servicen…. Så genuint äkta, så trevliga utan att det är påklistrat eller falskt. Helheten med den vackra miljön, folket, maten och läget gör ju Grand Hotel till det enligt mig bästa. Visst att det kostar några kronor, men det gör det ju hursom var man än bor och jag älskar att vara turist i vår huvudstad, och när man dessutom har tillgång till en fantastiskt härlig spa anläggning och ett fräscht gym tycker jag varenda krona är värt det. 


Rummet var verkligen mysigt.

Eftersom vi inte ens har en ringklocka här hemma uppskattade jag barnsligt mycket att ha en utanför rummet som besöket kunde plinga på.
Tog mig en lång skön stund nere på SPA´t. 
Simmade runt i den sköna pole och satt extra länge i ångbastun. Så fantastiskt härligt och renande.
Fräsch frukt och  goda drycker att inta


Sedan var det dags för det första besöket av en underbar vän. Vi satt en stund på rummet oc hdrack bubbel, mös och bara tjattrade, innan vi tog oss till Griffins för att äta. Vännen hade aldrig testat råbiff, men är det någonstans det måste testas är det verkligen där. Det är en himmelsk smakupplevelse. Vilket även Jessica tyckte, som var helt salig efteråt.Så mysigt och härligt att bara få gotta sig i de bästa av sällskap av en underbar vän.
Så otroligt härligt. Tack bästa Jessica för så många härliga skratt och en fantastisk kväll.Tänk vad vi kan än! ;0) Började fredagen med min klassiska löptur ut på Djurgården. Gick tungt denna morgon, men avlslutade med en tur genom en fantastiskt vackert Kungsträdgård där körsbärsträden står i fullständig blom. Man blir helt hänförd av dess rosa prakt.


Sedan en hysteriskt god frukost med en juicebar på färskpressade juicer som smakade ljuvligt.
Satt i en timma och bara njöt och mös av allt gott.Det har blivit en hel del ätandes den här helgen, precis som sig bör. Det är ju verkligen såååå gott.


På fredagkvällen träffades vi ett gammalt skolgäng där vi är två som gått i samma klass sedan ettan till nian och resterande från fyran till nian. SÅÅÅÅ galet kul att ses igen, varav två av dem kom jag fram till, inte hade sets på 10-12 år… Men nu var det som att det var igår.

Så himla härligt att ses igen.


Det blev verkligen en helkväll som började på Boqueria med en massa god mat och dryck, sedan vidare till Soap bar, för att avsluta på Obaren. Under dessa ställen intogs x antal flaskor bubbel, men vilken kväll och natt det blev. Så himla härliga tjejer som är sig så lika sedan förr!

Älskade underbara vännen Sandi

Samlade på mig så mycket skratt så det känns som det kommer räcka länge,
Sån grym boost att få träffa så galet roliga tjejer och köra fullt ut när tillfälle verkligen ges.Vi var några som körde på ända tills det var ljust ute.
Det gäller att fånga både dag och natt. Precis som vi gjorde förr.Hann sova några timmar och få i mig god frukost innan det var dags att packa mina saker och börja tänka på hemfärden.


Stockholm visade sig verkligen från sin bästa sida mitt på självaste Valborg och kungens 70 års dag.
Var skönt att sitta på Grand och ta del av firandet på lite lagomt avstånd.


Haar fått med mig så många härliga stunder från dessa dagar och är så mer än nöjd.
Men visst, man får ju även en viss mersmak… Så nu får det verkligen inte dröja 10-12 år innan jag får träffa de där brudarna igen. Älskar Sthlm och tycker det är så mysigt att få komma lite så där "lagomt" långt hemifrån då och då. Mer av det.

Så himla mysigt att sedan komma hem och höra hur otroligt bra de haft det här hemma med. 
Värmer i själen.


 Tog tåget hem till ett lite kallare och gråare Värmland men vi fick till en egen liten Majbrasa och fick en jättemysig kväll hemma med.
NU verkar det väl äntligen som att våren är på gång på riktigt!!!? Så måste det vara.
Vill bara vara ute och fixa och dona och det måste väl vara ett tydligt tecken. Nu hoppas vi på en helg med massor av sol och värme så vi alla får njuta av ljuset och vårkänslor!

KRAM och ha en fin helgInga kommentarer:

Skicka en kommentar