Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 10 augusti 2016

7 veckors campingliv....


.....är snart till ända.
De gick fort även i år. Pratade med mamma för en stund sen som återigen ställde frågan - "Men längtar du inte hem nu...?" Hon fick samma svar som de tidigare gångerna, - Nej, inte alls.

För jag vet, att snart är jag hemma i vardagen igen, inte ett dugg orolig över det. När jag är här så är jag HÄR och njuter till fullo av just det. 


Och precis lika mycket som jag älskar att vara HÄR så vet jag att jag kommer att njuta fullt ut den dagen jag är tillbaks hemma igen. Men nu är nu. Och jag längtar inte hem. Punkt.


Oavsett väder och vind så är det här den lilla oas i paradiset som jag samlar kraft och ny energi för resterande tid av året. I all sin enkelhet. Rent praktiskt är väl husvagnslivet långt ifrån optimalt alla gånger, men att få leva så här några veckor om året gör ju att man uppskattar faciliteterna hemma på ett helt annat plan när man väl kommit hem.


Gillar ju det här. Vi brukar säga att det är som en vuxen koja. Vi kan boa in oss på en inte alltför stor yta. Där kommer självklart betydelsen av vädret in, igen, eftersom jag nog inte skulle klara av hur många veckor som helst i konstant regn utanför...Vi har sovrumsdelen med toalett i en del av vagnen.

Liten har sitt "rum" i mitten där hon fixat till det och gjort iordning som hon vill ha det.Som hon själv säger så är det här lika mycket hemma för henne som hemma i huset.

Blev väldigt tomt när katterna fick åka hem med mannen, men faktiskt, ganska skönt med, och väldigt mycket mer lättstädat...
Som den lilla sakletare hon är och alltid har varit så ligger det små strandfynd lite överallt.Trots den lilla ytan man lever på så finns det rätt mycket förvaring, tack och lov, där man kan stuva undan det mesta.


Men visst finns det saker jag börjar längta efter, som jag ända kan stå ut med att leva utan några dygn till.... 

Gymbesöken till exempel. Har ju mitt lilla bärbara gym här men det blir ju långt ifrån samma sak. Inte riktigt lika motiverande till exempel. Har kört lite övningar ganska regelbundet hela semestern men är ju långt ifrån den formen man kan hålla på hemmaplan.Vad mer längtar jag till.....?
Köket med mer komplett utrustning.
Sängen, verandan, både inne och ute, soffan, badrummen, duschen, att få kunna gå på toa utan att höra vad grannen har för sig därinne.... jodå, visst finns det att längta efter... Men inte, än.


Vädret de senaste dygnen har varit kaotiska. Kulingvindar och regn som de båda hållit mig rejält vaken på nätterna. Men som vi har slappat och tagit det lugnt på dagarna. Kom hem efter att ha varit hos några vänner igår kväll och sedan ätit på Bryggan och dottern klagade på att hon kände sig risig och det visade sig att hon hade ganska hög feber, så lugnet denna vecka är välbehövligt. Lugnet före stormen... Mannen visade mig via FaceTime en vy över mitt skrivbord.... Usch och fy, DET längtar jag inte hem till...

Nej, ny myser vi på lite till här och hoppas på att få komma ut minst en lite tur med båten på havet innan vi far hemåt igen. Hoppas kan man ju alltid.

1 kommentar:

  1. Du er rå på campingliv, men ingen gjør det med med mer stil enn deg kjære! Visst er det godt å komme hjem og visst har vi godt av å bli påmint alle goder i våre hverdager man gjerne tar litt for gitt! Men jeg lengter allerede tilbake til det enkle liv, og gleder meg til vi ses fredag! Og tenk: jeg har aldri møtt deg på toaletten der ved kysten! Aldri! Klem til deg darling ��

    SvaraRadera