Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 17 november 2016

Katastrof på mig!


Nu får jag skärpa mig. Ta tag i det här med inlägg. Så himla roligt att inför varje jul, till exempel, att gå in och kolla hur vi hade det förra året. Som en  kompis med som ville ha resetips inför en Thailandsresa och kunde gå in här och kika. Dokumentation är ju BRA!
Behöver verkligen skärpa mig….


Den absolut bäst tiden står ju för dörren med!
Tiden innan jul. Har ju redan börjat mysa för fullt här. 
Första glöggen på verandan med en go granne.
Julgranarna är klädda, det mesta av pyntet är på plats, bara de roligaste fixet och pysslet kvar. Julmusiken går på repeat dygnet runt på sådär lite lagom volym bara för att få den sköna stämningen. Älskar det... I helgen tog vi med oss en liten bit av Julen till några riktigt fina vänner.
Blev en grymt härlig vistelse i det lilla västkustparadiset. Verkligen ngt speciellt med att komma dit "off season" och känslan och längtan till ngt eget där året runt minskade ju inte direkt…


Karga istäckta klippor.

Gossegrynet


Missade det mesta av snön som legat på backen några dagar innan, men mäktigt ändå, på sitt sätt. Vi tog en lunch på Sjögrens i backen i Grebbestad, cafeérnas Café.
Jösses så mycket gott de har. Inte helt otippat tog jag en lax- och skaldjurssallad. Så fantastiskt god var den. Med ett vitlöksbröd som måste ha gjorts i himlen, dröp av smör och vitlök, pinsamt gott.


Men om jag tyckte att det var gott var det ingenting mot vad som bjöds hos våra vänner. 
Herrejösses vad vi blev bordskämda!!

Chili Angel… Hallå!? Ge mig fler! Ny favorit..


Råbiff… Älskade underbara råbiff. Micke, mannen i huset,  jobbar som kock och liksom bara ni vet "slänger ihop" maten och får den att smaka SÅ ljuvligt!!


En ära att få komma och bo hos dem i deras fina hus och äta och dricka så gott och få hänga med dem.
En riktigt energiboozt!Skaldjur när de smakar som absolut bäst. Hummer och havskräftor, hej!

Den där såsen….. Vi kunde inte sluta prata om den i bilen på väg hem… Den absolut godaste sås jag någonsin smakat. I helgen ska vi försöka oss på den här hemma. Kan bli spännande. Om den ens kommer i närheten så kommer den vara god, för jisses...

Så lite magisk dessert på det…. GALET vilken GOD kväll det blev.


Väskan med träningskläder stod packad och fint kvar hemma vid dörren när vi kom hem, så det blev bara en väldigt kort promenix ner till havet i inte alltför promenadvänliga skor.
Men andas havsluft fick jag. Tittade till husvagnen och hämtade hem lite kvarglömt för säsongen med. Märkligt att glida runt på is istället för att strosa runt i flipflops.


Väl hemma igen drog vi på Sune, kaos i fredagsmyset. riktigt bra.
Sedan blev det lite farsdagsfirande i all enkelhet.Fingrarna. Tar jag inget om här och nu.
För med dem har jag haft en ganska dålig vecka. Nej, nu tänker jag fortsätta fokusera på Jul, jul, strålande jul, fortsätta fylla huset med stämning. Dofter av hyacint, nybakat och apelsin med nejlikor.

En "tom" helg som jag vet kommer fyllas med adventspyssel och fix.

Nu räknar jag ner...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar