Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 22 november 2016

Kommande jul på verandan
 Det är ju inget nytt att jag gillar julen. Har alltid gjort och hoppas att det så kommer förbli.
Redan när jag var liten älskade jag att pynta mitt rum och började med egen liten gran på rummet när jag var tonåring. Viktigt. Mamma har alltid varit pysslig och såg verkligen till att hemmet fylldes av julkänsla och julefrid. Det är liksom det jag vill skapa här hemma med. När julmusiken strömmar ur högtalarna dygnet runt, lite så där lagomt hög i bakgrunden. När hyacinterna börjar slå ut och sprida sin bästa doft av jul. Ja men då känner jag baskemmejen total harmoni. 
Det blir ett lugn i huset som jag trivs med. 


Har ju lite svårt för det där sparsmakade med lite rött i ngt hörn. Nej, här går vi all in med det röda. På gränsen till kitsch, men jag älskar det. Ge mig bara MER jul!


 Och i år har vi ju faktiskt ännu ett rum att gå all in på med julen. Vi fixade lite i helgen. Slog nästan in verandan till ett paket med de röda banden, men när både Liten och man uttryckte att det ju blev grymt bra, då blev man ju ganska nöjd med tanken jag bestämt mig för.Idag har Ninni fått leka lite modell med, vilket hon inte verkar alldeles för missnöjd med. Denna vecka är dock lite full med saker som jag vill hinna klart med innan helgen.
Sen är det bara ngt litet pepparkakshus projekt nästa vecka, sedan skulle jag nog våga påstå att jag, vi, är klara med det mesta för att sedan bara kunna vara i det stora hela julgalna huset och pyssla med det vi känner för, i stunden. Baka julgodis, förbereda för både kalas och adventshelger. Dricka glögg. Julpyssla lite prydnader, pepparkakor etc. Kolla på en massa klassiska julfilmer och julkalendrar. 
Medan julmusiken vrids upp för varje dag som det närmar sig jul.

För den här tiden nu är enligt mig den absolut bästa bästa, den innan jul.


Mannen är ute på shoppingtur för ytterligare juldekor för både in- och utsidan.
Väldigt kul att även han verkar vara lite christmascrazy i år. Nästan så jag får bromsa honom när han idag kom på ide´n att vi skulle linda in några stolpar i taket i vardagsrummet med girlanger av fejkgran och ljusslingor, men där sa till och med jag nej!?

Till helgen blir det julbord med show, men då vi faktiskt kör på skaldjur istället. Julmaten hinner vi med tids nog. Vill ju att den ska smaka som bäst på självaste julafton.

Söndag, och redan första advent.
Får fira den här med bästa mamma och pappa!
Tanken är att de ska fira jul hos oss i år och jag hoppas så på det, eftersom det för två år sedan slutade så olyckligt med att pappa blev dålig bara ngn dag innan julafton.

Liten saknar dem mycket nu och längtar så efter att snart få ha dem här. 

Nej, nu dags för lite mer julpyntande.

Ska det vara, ska det vara ordentligt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar