Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 1 november 2016

Skrämmande klassfest


Liten ville så gärna ha en Halloweenfest med klassen i år igen. Jag sa att vi fick avvakta i väntan på hur fingrarna skulle läka, men samtidigt vet jag ju hur roligt det var förra året. Så när både man och dotter lovade att hjälpa till att fixa med bakningen osv i år så slog vi till. 
Gick ju minst lika bra det. Vissa bakverk, Pumpakakorna blev till och med bättre än när jag bakade dem så nu vet jag vet!  Men marängspökerna är ju mina små personliga favoriter så de kunde jag inte hålla mig ifrån, trots att jag fick X ägg krossade för att kunna få fram två äggvitor med en vänsterhand. Skam den som ger sig.Pumpakakor av mördeg samt "Mammas fingrar" som de fick heta i år….

Lilla goaste Zombien...
Hela klassen minus fyra.
 Det är en otroligt fin klass, så goa glada, trevliga, tacksamma att ha att göra med, snälla med varandra och fina tillsammans så det är bara så kul att få fixa detta. Sista året de är helt tillsammans eftersom de kommer att splittras efter trean, känns vemodigt. 
Visst att ljudnivån går upp rejält, men herregud, det är ju ett gäng 8-9 åriga monster, spöken, zombies vi snackar om här, konstigt vore det väl annars!? Fikat verkade smaka bra. Det behövdes lite energipåfyllning innan nästa lilla äventyr.
Efter fikat fick de samlas i soffan för att se på ett bildspel, där ankan från förra året dök upp. Ankan hade då gömt sig i skogen med en skatt. Sökandet efter den då blev ganska skräckfylld med både rädsla och vissa tårar, men det slutade väl det med.


 I år hade ankan hittat ett nytt hus men då ngn krossat fönstren hade det blivit kallt och den hade behövt söka sig vidare till ett nytt bo. 


Så om de hittade ankan skulle de även hitta till skatten…Det söktes nästan under rötter , bakom stenar, uppe i träden och i prång i skogen, men ingen anka och därmed ingen skatt….


På väg tillbaka såg Liten att det lyste i hennes lekstuga vilket det inte gjort på länge…


Mycket riktigt hade ankan boat in sig där i år….


Lösenordet blev "BUS ELLER GODIS" som de skrek i kör innan ankan låste upp. Ganska uppskattat och även fast de ju eg visste vem som var den där ankan så ville de inte riktigt kännas vid det. så ankan bjöds med på efterföljande partaj som dj…Festen fortsatte på verandan med disco, lek, dans och snacks.

Partyt blev väldigt lyckat och gick smärtfritt. 
Inga skador, alla var glada och hela när de åkte hemåt igen i mörkret.

Så himla kul att de som kunde komma kom.
Tack till alla barn för att ni är så goa och till föräldrarna, för att vi får låna era barn några timmar för att toka till det lite lätt. Vi var ganska möra när festen var över så det blev små plocka framför tv´n.
Även det lite Halloweeninspirerat…


Det blev Halloween 2016 det.

Nu vill jag bara plocka undan allt som har med den högtiden att göra för att köra igång med nästa… snart så, snart….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar