Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 31 oktober 2016

Sammanfattning av v.3 & 4 i Pushme Med bakslag och deppardag som avslutning…..


Ska börja med att skriva att nej, jag vet, det är inte ett dugg synd om mig, jag skriver inte det här för att på något sätt be om förståelse eller medömkan. Men jag bara känner att jag behöver få det ur mig… För att få rensa lite på insidan… Känner mig bara så galet less och låg idag. OFF… Kände det direkt när jag vaknade i morse, märkligt det där. Men det har väl kommit ikapp mig. Jag har kört på och låtsas som att allt är och fungerar som vanligt. Fast det egentligen är på ett annat sätt. Allt jag tar för mig tar dubbelt så lång tid än vad det brukar. Jag kan inte göra allt det jag annars kan och vill.
Men ibland tror jag att jag kan det och kör på, vilket nu har resulterat i att jag har ont, i fingrarna. Ont i såren. Jag försöker träna på det sättet jag fått instruktioner om på arbetsterapin men hur lätt är det när båda fingrarna fortfarande är i"paket"!? När jag var på Ortopeden förra veckan insåg jag åter igen att det ser värre ut än vad jag trott. Långfingret är svullet och det är näst intill omöjligt att böja i den övre leden. Men fingret är ändå böjt hur mycket jag än försöker räta på det. 

Ska till arbetsterapin imorgon. 
Träffa läkare på onsdag för att förhoppningsvis bli lite klokare och hoppas hoppas lite mer hoppfull.
Men bara det. Dessa turer. De tar med. Hackar sönder både dagar och veckor och JA, jag vet att det är så klart nödvändigt, men just nu är jag bara så bitter, och jag tänker låta mig vara det, idag, sen biter jag väl ihop igen och tänker positivt… Så klyschigt det än kan bli.
Känner mig bara så less på mig själv just nu. Tycker inte jag gör annat än tjatar och gnäller och blir så trött på det. Ser saker som enligt mig skulle behöva göras, plockas osv och försöker blunda för det, men hela situationen får mitt humör att tryta. Känner inte helt igen mig själv och blir sur på bara det...

Men imorgon kanske det känns bättre. Förmodligen…

(Varning för Bilder nedan för den som är känslig)

 Det känns som att såren aldrig vill läka trots att det gått över en månad nu. Jag har ju aldrig skadat mig så här innan, så jag vet inte, det kanske är helt naturligt att det är så?

Men projekt "Pushmea" då, hur har de gått de sista två veckorna, det är ju en månad avklarat nu!?
Snart är hela "soberoctober" avklarad och hur mår jag då…!?
Önskar jag kunde beskriva mig själv som superpigg och tokenergisk efter att ha hållit mig ifrån både socker och alkohol denna Oktober månad, men nej, tycker ni det verkar som det…?! ;0)  

Jag är toktrött…!

Visst kan tiden på året och omställning med tid, mörker etc göra sitt, inne i den "mest hormonkänsliga" delen i månaden och så är det nog med alla säkerhet. Och visst har stunder kommit över mig då jag känt mig yber positiv och energisk, men nej, faktiskt inte så pigg som jag trodde i det stora hela. MEN, känslan, som jag känner, vilket faktiskt är det som är det absolut viktigaste för mig, den har förändrats betydligt, till det bättre. Jag känner mig hel, "ren och fräsch" på insidan, städad och rensatd på en massa onödigt som annars får mig att må fysiskt dåligt. 
Det har varit nyttigt att ge sig en sån här månad och jag får se nu hur jag kommer fortsätta. Sockret kommer jag definitivt fortsätta hålla mig borta ifrån, men med alkohol får jag se. Visst, en massa socker där med, men det som är viktigast för mig att hålla mig ifrån är rena sötsaker som glass, godis och bakverk, annars äter jag nog mest som vanligt. Känner mig väldigt dubbel med alkoholen. Längtar efter det, som en mugg med vitvinsglögg till helgen, ett glas rött på fredagen, det där glaset cava i spabadet, men jag undrar om det kommer smaka lika gott som jag tror!?
Det återstår att se…
Hursom har jag utvärderat mig själv och mitt användanade/intag av alkohol på ett annat sätt nu när man hållit sig borta ifrån det och bara det är nyttigt.Gjorde i alla fall ett litet ryck förra veckan under en extra energifylld stund så jag passade på att rensa ur garderoberna på vår- och sommarkläder för att fylla på med mer varma gossiga plagg för den kommande vintern. Insåg igen att jag har för mycket som bara tar plats och aldrig använt, mycket som jag köpt som varit i fel storlek som jag sen inte har hunnit byta, så snart kommer det dyka upp en sk "bloppis" här. Men återkommer till det för sidan är så gott som klar, men det behövs en del energi för att få ihop det sista där med så nu hoppas jag att den står klar i mitten/slutet på denna vecka.


 Har precis varit och hämtat dottern som haft en bra dag på fritids. 
Ska väl sluta ha dåligt samvete för att hon får vara där med trots det att jag jobbar hemma, men jag vet att när jag som nu i slutet på månaden sitter med bokslut så behöver jag gå in i det. Därför känns det så där extra bra att hon flera gånger påpekade på vägen hem hur roligt de haft det idag.

Hon får vara ledig längre fram i veckan så hoppas jag vi kan hitta på något mysigt.
När det börjar mörkna nu ska vi gå ut och tända alla lyktor så får vi se om det dyker upp några monster eller spöken denna Halloween här ute på landet. Vi ska sätta oss ner och läsa ut några böcker som ska lämnas in till Biblioteket. Hon är med sliten, så vi tar det lugnt, väääldigt lugnt.


 Trots dagen idag hade vi en fin helg med både Halloweenfest i lördags som jag hoppas på att jag hinner återkomma med inom en snar framtid. Så himla kul att kunna spara det här och hitta inspiration till framtida fester, samt poolspel i innebandy för Liten och vinterfix i trädgården under em igår, så nu får det vara lugnt ett tag. Ser faktiskt fram emot bara en sån enkel sak denna vecka som att slippa bry sig om aktiviteter och packning av väskor och tillbehör till skola och annat. En liten välbehövlig paus för oss föräldrar med det där med lov helt enkelt!?
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar