Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 15 december 2016

Mer Jul


NU är den bästa tiden…. När det är lite mer än en vecka kvar. Visst, det kommer finnas en hel del kvar att göra, men det är ju nu jag tänker försöka ta vara på det som allra mest och bäst. Spela de där lite galna jullåtarna, "Mer Jul", som alltid favorit eftersom jag är helt med på vad de menar. Om och om igen ska den spelas nu.

Jag ska pudra över rejält med florsocker på pepparkakshusen eftersom snön lyser med sin frånvaro på vårt eget tak. Visst, ett litet tunt täcke av vitt, det har vi, vilket jag är väldigt glad och tacksam för.

Men nu, NU, är det ju jul, "förjul"…..


Har varit ganska hysteriskt den senaste tiden. Vilket gör att istället för att njuta och verkligen ta vara på den här tiden, har jag, vi, varit så slitna, som jag även skrev om i det förra inlägget. 
Känt mig vemodig. Över olika saker. Tänkt mycket, på allt och inget, men sånt som förstoras just då man kanske är som mest känslig och skör pga att det då faktiskt varit lite för mycket. Stress.
Vet ju att just den här tiden gör mig extra just så. Jag vill så mycket. Fixa och dona. Men ibland får man liksom stanna upp och pausa. Vara nöjd för stunden. Hitta tillbaka med ny kraft sen, men nu, ta det lilla lugna med.

Allt blir ju så himla mycket bättre och roligare då.


Så på tal om att bara göra det nödvändigaste...

Vi har nu julgodis så det nästan svämmar över, men två sorter kvar som "alltid" ska vara med ska också fixas. Pratade med mamma idag och började planera julmaten. Längtar. Längtar efter att de ska komma hit och fira i år. Ska bli så mysigt. Förr förra julen när de skulle komma blev pappa sjuk bara ngn dag innan, så nu tänker jag hålla världens starkaste tumme att de har möjlighet att komma i år. Slutet på November och December fram tills nu har verkligen bara spurtat, helt galet iväg. 
Har hunnit med det mesta ändå, som jag vill. Tänker att det får vara bra nu. Det som sedan blir gjort är en bonus, men nu tänker jag faktiskt försöka varva ner i det ändå kommande kaoset och njuta mer än vad jag stressar. Allt som man brukar behövs ju faktiskt inte vaa lika varje år, att man snurrar in sig i traditioner. Tänk efter vad som känns viktigast, i år.Nu har vi verkligen jul i stugan. Överallt.
Ska det vara så ska det, så får det lov att vara. Men jag gillar ju det.

Tycker huset i sig är ganska öppet för att vilja fira jul, inte jättesvårt att komma i stämning då.
Enligt mig den godaste glöggen, äppelglöggen.


Burkar fyllda med gosaker.


Litens glädjespridande nejlikeapelsin


När de doftar som allra bästGranen står redo med klapparDukar hänger färdigstrukna och redo för juldukning
Litens fina pepparkakshus

  Verandan. Första julen här.
Ska bli så mysigt att få inta julmiddagarna här inne.Nu. Doftar jag lite till på denna där.

Mer Jul är det nu som gäller.


Mer Jul

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar