Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 22 december 2016

Vår älskade 9- åriga kalaspingla!


Hon den där Mi-Rakel tjejen, som var så extremt efterlängtad, har alltså nu fyllt märkliga mäktiga 9 år….!?
Hur fort det kan gå? Men så underbart det är, att få ha just henne hos oss.
Så oh ja om hon har firats!


Att hon ääääääälskar kalasande och festligheter i allmänhet är ju inget direkt nytt, men när det då är hennes egen födelsedag…. Ja men oj. Ända sedan dagen efter hennes 8 årsdag har hon pratat och planerat sitt nästa kalas. Det har varit allt från cirkustema, Leos Lekland, Leklandet osv men när det började närma sig var valet självklart. Hon ville köra hemmakalas på Musical.ly tema. En app som går varm bland henne och hennes kompisar som går ut på att göra musikvideos med dans och mim…typ….Hon bjöd hem alla tjejerna i klassen och planerade det i det stora hela helt själv.

Så. Det får bli en lite bildbomb i det stora hela. 

Godisbar är ju bara drömmen.

Musically tårta, såklart. En klassisk Prinsesstårta fast med annat tema, gjord av marsipanlock och vit sugarpaste samt vaniljfluff (från Myperfect day)


Laddad och redo för party. Hon tycker att det är mysigare när alla kan sitta på golvet och fika bland alla kuddarna så, så fick det bli.
 Om hon tar på sig rollen som värdinna…? Hon hade utan att vi visste det, gjort iordning ett mobildagis där man skulle lämna sina ev mobiler när man kom. Hon höll ett välkomsttal med inslag av humor då hon skrivit egna talkort som hon sedan kastade upp i luften. Hon informerade om upplägget för kalaset och passade då även på att presentera att tårtan var hembakat av mamman (stolt) =0)

Kan nog bli en lite festfixerska av den där pinglan…. Eller vad som heslt hon bestämmer sig för. Just nu är det dansare som står högst.
Partypinglan i sitt lyckligaste!?


Lång väntan på kompisarna...


Har beställt så mycket fint från bästa My Perfect Day
Tyllbollar, cupcakeformar, toppers, muggar, servetter, fat, sugrör, cakepopspinnar, godisburkar, skyltar, cupcakesspray, strössel, hängande prydnader, godispåsar, vaniljfluff ja men ni förstår väl var man ska beställa kalassaker ifrån. De har så otroligt mycket fint för alla sorters högtider och fester.

Beställde en del av detta förra året, men så perfekt då det är saker som vi kan använda om och om igen även till andra festligheter.Klart det ska vara nallar med när det är kalas
En party dab i väntan på partyt….
Minimaränger som smälter i munnen

Cakepops av krossade ballerinakakor blandat med philadelphia, rullade till bollar och doppade i rosa smältchoklad från Myperfectday.se


När en partypingla väljer stass till festen… Paljetter och glitter, så klart!

Liten plockade fram lite olika saker hon tyckte kunde passa.
När det äntligen har kommit. Fick så fina och bra presenter och hon var supernoga med att tacka var och en med en stor kram direkt efter att hon öppnat den kompisens paket.


Fikadags

Klassiska chokladmuffins med vaniljfluff


Vilken perfekt kalashelg det blev. Började med skoldisco på fredagen, tjejkalas på lördagen och så dagen D på söndagen…. Det var en mycket pirrig tjej som knappt kunde sova på natten där emellan… 

Men sen blev det äntligen söndag morgon och hon njöt från första stund tills det att hon somnade totalt överlycklig och nöjd med dagen sen på kvällen. Det sista hon sa var att nej, jag vill verkligen inte att den här dagen ska ta slut, då är det ju ett helt år kvar till min nästa födelsedag….

Den klassiska födelsedagsbrickan


Nöjdare än nöjdast Katterna var så klart med och firade på sitt sätt….

När Mira kom in och grattade Liten på sitt eget lilla vis blev Liten så rörd att tårarna kom. Precis som att Mira kände på sig att det var en mycket speciell dag för vår 9 åring vilket berörde Liten jättemycket.

Kola Nisse har också kalas
Ninni Nougat


 Det var så skönt att kunna ta det väldigt lugnt denna morgon. Hon öppnade paketen i lugn och ro och blev så himla glad för vartenda ett.De två senaste åren har hon fått "hemmagjorda" födelsedags kort av pyssel jag köpt på Panduro, och det var önskan om ett även denna år. Med tanke på min skada, fick jag göra så gott jag kunde men hon blev så glad för det personliga kortet och sa gång på gång tack, tack så jättemycket.

Sån otrolig kärlek och tacksamhet till en 9 åring

Mycket nöjd över sin lightbox. Än så länge så älskar hon verkligen att fylla så nära jul
Hon tycker det är så mysigt att få ha sin egen gran med födelsedagspaketen under. 

Där är vi dock väldigt noga med att inte använda ngt julpapper.

Hon fick så klart bestämma hela sin dag själv och då var önskan lätt, att få ta med en kompis och åka till Bodaborg. Kul för både stor och Liten.


Men sen tycke hon det var skönt att få komma hem och ha hela em hemma då hon mest ville sitta på sitt rum och fippla och  titta på sina presenter. Flera gånger sa hon att åh vad jag är glad, så himla nöjd med dagen och allt i den. Precis som det ska vara.


Är så glad att hon verkligen uppskattar allt från ett litet hemmagjort kort till att hon får en önskan uppfylld, att hon verkligen inte tar ngt för givet. Då skulle jag inte tycka att det var lika roligt att hålla på heller. För jag älskar ju det här, det kan jag inte neka till. Redan när jag var yngre och längtade efter barn såg jag fram emot såna här saker. Som barnlös var det också så klart en stor sorg att inte få utlopp för även den frustrationen över att inte få göra såna både små och stora saker för en annan liten.

Förmodligen är det nog även därför jag har svårt att göra det halvdant… ska det göras går jag gärna all in lite grann… För att jag kan, att jag har möjligheten. Att få fira det bästa, finaste vi har. Den mest efterlängtade man kan tänka sig. Inte en dag tar jag henne och det för givet. Så evigt tacksam.

För DET tycker jag är värt att firas ordentligt, att vi till slut efter så många år av pendlande mellan hopp till total förtvivlan, STOR sorg, påfrestande både fysiskt och mentalt, förhållande- och relationsmässigt lidande, så äntligen den där dagen den 18 December 2007,  fick vårt efterlängtade Mi-Rakel.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar