Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 23 mars 2015

Härliga helger Tänk att helgen är så otroligt betydelsefull.
Att få ha några dagar mitt i livet som man kan rå om egentligen precis som man vill.
Känslan strax innan helgen är ju så go. Även fast jag trivs otroligt bra med mitt jobb så är det ändå så himla skönt när den där lilla ledigheten närmar sig. Den där lilla extra tiden tillsammans, det där lilla extra goda, det där lilla extra mysiga som man ju ändå under helgen kan hitta mer utrymme för.
Skulle det vara detsamma om man "unnade" sig mer sådant mitt i veckan med!?

Vår helg blev alldeles lagom.
Fredagen med Liten var jättemysig. Bion var fin, fikat var gott och vi hittade lite smått och gott på stan med. Sedan var det mest hemmatid resterande. Lördagen bjöd visserligen på en del sol så vi passade på att vara ute och fixa i trädgården, men det var galet kallt i vinden. Vi sökte lä på baksidan så där kunde vi faktiskt sitta och fika lite i den lilla värme vi hittade. Mannen höll sig mest inomhus och kämpade på med sovrummet.

Mira undrar vad det är för små gula fluffiga som har flyttat fram…!?


Har gjort lite små planteringar ute så vi får väl hoppas att de inte fryser för mycket.
Hade satt i lite ljusa pastelligafjädrar i ett påskris, men när jag tittade på dem kändes de alldeles för färglösa så jag beslutade att vi skulle smaska på med lite gladare färger denna påsk istället. Tjae, kanske lite väl, men så får det bli. Är ju bara påsk en gång om året så.


Kycklingar och harar lite här och var ute i trädgården.
Liten är något förväntansfull på om påskharen ska komma i år eller ej…..Inne har vi redan dukat upp en liten påsk buffé i form av en massa godsaker. 


Får väl se hur mycket som finns kvar när påskhelgen väl kommer….!?


Nu är det påskfint på Litens rum med. Så mysigt.
Lampan blev toppen, återkommer till det.

Lilla Liten, så stor liten tjej du börjar bli….

På väg till kalas i söndags.
Hon är i en ganska känslig period just nu.
Tänker/känner en massa och börjar märka på att livet kan vara ganska tufft och hårt ibland.
Jag hoppas innerligt att vi kan hjälpa henne med de rätta verktygen, på vägen ut i den lite mer tuffare världen, att hon kommer våga säga ifrån och kan stå för sig själv och sin sak. Inte helt lätt kanske när man inte har några syskon att öva sig på, men vi får göra så gott vi kan. 
Hon är i alla fall en supergo tjej på alla sätt, med ett stort hjärta vilket jag hoppas kommer ta henne långt och dit hon vill vad nu det än må bli. Att hon kommer stå stark med en inre trygghet, både ensam och tillsammans med andra och hitta underbara vänner och en dag en familj.

Är var eviga dag så enorm tacksam över att just den där tjejen kom till oss, så självklart att det var henne vi kämpat för och längtat efter. 

2 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt påskigt och vårigt du fixat!!! Ja tycker också man ska smaska på med lite starkare färger på påsk. Jag har väl inte så mycket gult annars men till påsk är det fint med påskliljor mm.Själv har jag inte tagit fram en påsksak än....jo faktiskt EN liten påskhare.....det är sånt kaos här pga att guben håller på , ÄNTLIGEN, med vårat sovrum. Så det är saker precis överallt eftersom vi har så litet....får nog nöja mig med att påskpynta kök, vardagsrum och på trappan ute vid dörren... Jag längtar så efter dom första penseerna nu!
  Fina bilder på er dotter också. Hur gammal är hon? Vi har också en dotter, 8 år(9 i höst) och ja, jag håller med om att det är mycket känslor osv. Detta med tjejer och kompisar är inte alltid så lätt.....och hon har heller inga syskon...jag hoppas hon ska få några riktigt bra vänner och så iallafall. Nu är det väldigt omväxlande detta med vänner......
  Idag skiner solen igen så när jag följt dottern till skolan blir det promenad igen.Härligt!Jag har nattjobb så jag är ledig ända till fredag! :) Ha en fin dag! Kram/Nettan
  Ha det fint! Kram/Nettan

  SvaraRadera
 2. Tack snälla! Ja men påsken är ju verkligen så mysig och verkligen ett rejält vårtecken. Var inte så sugen först men när jag väl började fick jag mersmak ;0) Jag längtar med som en tok efter att sovrummet här ska bli klart. Men nu ska ev. målaren komma i morgon, så då tror jag det kommer hända en hel del, mannen har förberett så bra som det går. Sen är det ju de roliga detaljerna kvar. Ska bli spännande att se hur det blir med den här färgen Kalklitir vi beställt.
  Vår dotter är då ett år yngre än er, blir 8 i december. Nej, tänk att det ska vara så just med tjejer, så tråkigt, vad är det som gör det liksom!? Men som med allt annat så går det väl i perioder. Har haft en väldigt harmonisk period en längre tid nu så det var bara en tidsfråga. Hur mycket man än vill skydda dem mot allt ont så är även de jobbiga/tråkiga en stor del av livet och förmodligen det ända sättet de kan lära sig att hantera det är ju att möta på det. Men det gör ont att se när de blir ledsna, men vi får visa att vi finns här oavsett. Vad kul förresten att du hittat hit, blir så himla glad av dina kommentarer. =0)
  Ja här skiner solen med, helt underbart!! Oj vad det påverkar humöret! Jag ska ta och jobba undan här och sen ska jag gå ut och sätta mig på verandan en stund på lunchen och njuta av fågelkvitter och förhoppningsvis lite värme.
  Ha en toppen dag du med!
  KRAM

  SvaraRadera