Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 20 mars 2015

Påsken hittade in och ut igår

 Åh vilken go fredags känsla jag har idag. Känns märkligt att det bara var för en vecka sedan vi kom hem från semester, men då väldigt sent på kvällen så vi missade själva "fredagsmyset"så vi kör extra allt av det idag. 

Jag började faktiskt dagen med ett besök på träningsstället där jag hade en träff med en PT för första gången. Kändes riktigt bra, eftersom jag kört på med samma nu en längre tid och känt att jag behöver en liten knuff för att hitta tillbaka till motivationen. Trots att jag försökt jogga lika ofta och länge som jag brukar, även nu under vintern, så ser jag att resultatet försämrats och jag tappat kondition.
Det viktigaste för mig är ändå ATT jag gör det överhuvudtaget, men när man blivit van ett visst tempo och ser att det blivit sämre och att jag inte orkar lika mycket, så känns det så klart lite tråkigt. Så nu får vi se, har fått ett program som förhoppningsvis ska göra mig både lite snabbare och starkare. Känns som det var precis det jag behövde nu så det känns riktigt kul.

Ska hämta Liten lite tidigare från fritids idag efter jobbet för att ta en mys em på stan med fika, lite shopping av present inför ett kalas i helgen och sedan avslutar vi med biobesök på em och filmen "Berättelsen om Askungen", innan vi tar fredag hemma med hemmapizza och massa gott.

Sedan hoppas jag på bättre väder imorgon än vad det är idag då det ju regnar, för det skulle vara så skönt att få en dag ute i trädgården för vårfix och röj.


Ja men jag fick till slut ett litet ryck här i går eftermiddag när Liten och man var iväg på aktiviteter, så nu kom det allt fram lite påsk både på insidan av huset och utanför.

Liten letade förtvivlat i påsklådan efter det lilla trädet med påskhararna som hon brukar ha på sitt rum. Köpte den -95 när jag var Au Pair i Usa och firade påsk där. Så den får i alla fall stå i köket över helgen så får väl den flytta upp till hennes rum sedan.
Gillar ju dessa girlanger så mycket som eg är en juldekoration, men som jag tycker passar lika bra året om, så de får byta plats beroende på årstid/högtid.

Var inte lätt att fota idag när solförmörkelsen var igång, därav de väldigt mörka bilderna.


Kör i år liksom förra året med en pastellig påsk.Gillar den lite mer gammeldags påsken och jag som har lite svårt för gula blommor överlag, gillar ändå verkligen de fina små minipåskliljorna.


Självklart måste det finnas lite höns, tupp och kycklingar med.


Får se om dessa fina rosor byts ut mot ett påsk ris till här hemma under helgen.Påsken är ändå otroligt mysig den med tycker jag, men går inte riktigt lika "all in" på den som på julen.


Än så länge står litens rum opyntat med påsk, men kartongen står laddad utanför hennes dörr, så jag gissar att hon kommer gå "all in" där istället med påsk högt som lågt.


Har beställt en ny taklampa till hennes rum då den hon har ger på tok för dålig belysning.
Fick nyss meddelande i tel att den ligger och väntar på Ica så kanske kommer den med upp om den passar. Hoppas….


Hade för länge sedan köpt en liten batteridriven ljusslinga i en affär här i stan, som ganska tidigt gick sönder. Då den inte fanns kvar då så sa butiksägaren att den var på g, men så nu, ca 2 år senare hade hon fortfarande inte fått in den så jag fick en sådan ljussboll slinga istället och de ger verkligen så mysigt sken.


Nej, där var det slut på "bloggrasten"...
Nu jobba på lite till innan det är dags att ta helg!

Hoppas ni alla får en fin helg vad än ni tar er för!

KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar