Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 3 mars 2015

En stor suck för Mars...


Suck…. Ja, ett litet ord för hur jag känner just nu…. suck…. för Mars…. Det är inte min månad helt enkelt… Inte gör det saken bättre när jag tänker på att vi får ett år sedan befann oss i ett betydligt trevligare klimat och hade en månad framför oss där…. Älskade Thailand… här…

Jag försöker tänka positivt och vi har ju en liten resa inbokat framför oss här, så snart får vi förhoppningsvis lite mer ljus på oss i alla fall…. Men det är en TUNG tid nu… Huvudvärk, grått, trist. Det går otroligt tungt att springa/träna, vi är trötta hela familjen, sömniga, slitna, vill helst bara ligga under en filt i soffan, se på en massa filmer och äta snarr….


Jag vet att våren ligger och smyger där bakom hörnet och om jag längtar tills den kikat fram lite mer….


Helgen som var blev väldigt lugn och skön.
På lördag em undrade Liten om vi inte kunde ställa till med lite fest i dockhörnan eftersom de ville fira att gruppen Dollystyle ju gått till andra chansen i Melodifestivalen…..!?
Jo men så klart, så vi gjorde en dubbel sats sockerkakssmet och fyllde de minsta bakformarna och muffinsformarna (ischokladformar) vi kunde hitta. Vi smaksatte och färgade smeten så det blev lite olika sorters kakor, jättekul! 

Liten dukade iordning och fixade
Sedan blev det fest på dockdagiset Fjärilen. "Vaktmästaren" (mannen) blev såklart med bjuden. Vi åt så mycket sockerkakor så vi inte ens orkade göra någon kvällsmat som vi hade tänkt utan det fick bli en himla massa ost och kex i stället… Till något helt annat, från sockerkaka till hud….
För det är ju så att för mig hänger det ju ihop det där, med socker, kost och huden eftersom min hy inte verkar klara av vilken kost som helst med min Rosacea.


Jag har sedan ca en vecka tillbaka avslutat min pencillinkur på Tetralysal, som jag ätit sedan i september… Det är ju en ganska lång tid och den har peppar peppar gett med sig… för en tid. 

Jag har ju använt en Ekologisk hudvårdserie under en ganska lång tid, ca två år, men trots detta fått nya "utbrott" så kände jag att jag nu behöver vara extra försiktigt och bygga upp huden så gott det går, både in- och utifrån. Kom i kontakt med Total Hälsa då jag skulle skicka efter örhängen till Liten från Blomdahl, eftersom jag inte vill att hon ska använda något annat än medicinsk plast den första tiden. Efter att jag registrerat mig fick jag i ett nyhetsmail info om att de hade ett bra erbjudande för serien Exuviance, som jag bara hört så mycket gott om, så då kände jag att det var dags. Det kostar ju en del mer än de"vanliga" jag tidigare använt, men jag hoppas att det kommer vara värt det. Har nu använt dessa produkter ca en vecka och det är löjligt, men de känns otroligt behagliga och "snälla". Stor plus för den grymma servicen med, på Total Hälsa som verkligen har varit grym. Snabba svar och bra hjälp, utifrån mig och mina behov. Så nu är det bara att hålla tummen att dessa håller huden lite mer under kontroll så får jag själv se till att jag gör det jag kan för att tänka på det som ev. kan trigga igång Rosacean. 

Gossiga Mira
Jag försöker i alla fall pigga upp mig och oss så gott det går denna månad…
Fortsätter tända lite ljus.

Ernst Ernst, han har så sant den mannen….


Gläds åt alla färska blommor som även de blir små ljusglimtar i den alltför gråa tiden just nu.
Tänk när tiden är inne för lite blomster på utsidan med, åh, längtar….


Längtar tills jag får byta gummistövlar och paraply mot tofflor, sandaler och barfota. DET längtar jag verkligen till, att få kasta av mig strumpor och skor…. Nu ska vi bara igenom Mars, så kommer ju Maj sedan, mer än välkommet!


Med den blicken talar Mira sitt tydliga språk om vad vi tycker om Mars månad… 

3 kommentarer:

 1. Ja det är bara att tänka på allt det fina med våren som ligger framför oss så känns det bättre. Själv har jag såklart åkt på förkylning lagom till sportlovet.....suck.....det är inte första gången men det var inte helt oväntat eftersom så många runt omkring varit förkylda nu....så idag var första dagen på ca en vecka som jag var ut på riktigt....Vi drog iväg till närmaste lite större stad för lite shopping....skrivbord och stol till dotterns rum och lite annat jox....:) Min dotter har börjat fråga igen om hon inte ska få göra hål i öronen.....jag har dragit på det länge och hon har inte sagt nåt på ett tag men nu har hon kommit på det igen....det är bara det att jag vill inte att hon ska bli allergisk eller så men det blir väl till att köpa titanörhängen isåfall.
  Har inte känts helt muntert här heller med tanke på mormors bortgång, jag saknar henne och trist förkylning men nu ska jag försöka komma igång med lite promenerande iallafall tills förkylningen släppt helt. Har varit ljuvligt och soligt vårlikt väder idag! Hoppas du blir nöjd med hudvårdsserien då! :)
  Håll ut för snart kommer nog våren!!!
  Kram/Nettan:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, men nu känns det ju redan så mycket bättre när solen visat sig, underbart!!!

   Den här förkylningen är inte rolig, känns som den aldrig riktigt släpper heller och går runt. Liten är fortfarande jätte snuvig trots att det var två v sedan hon var hemma….

   Förstår dig med håltagningen. Jag hade själv nickelallergi som liten tack vare håltagningen, men nu finns det så bra örhängen och bara ni är noga med rengöringen den första tiden ska det inte vara någon fara. De plastörhängen som vi har känns väldigt snälla så de kan jag varmt rekommendera. Hon kommer få ha plast väldigt länge innan vi byter till något annat.

   Förstår att det måste kännas tungt, och att du saknar din mormor. Har det varit begravning än?

   Hoppas ni får en jättemysig helg och krya på er!

   Radera
 2. Glömde förresten att kommentera det supergulliga dock/dagiskalaset,jösses vad sött...i dubbel bemärkelse...;)
  Nä begravningen för mormor blir nästa fredag......det blir nog jobbigt men jag ska väl vara tacksam för alla fina år vi fick tillsammans jag o min älskade mormor.......som snarare var som en mamma!

  SvaraRadera