Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 3 februari 2016

Tack Januari och hej till Februari

         
Januari blev ju riktigt bra. På alla sätt tror jag bestämt!?
Har hunnit med än det ena än det andra. En liten minisemester till Stockholm med familjen, lite vinteraktiviteter,  massa kattungegos, umgåtts med kära goa härliga vänner, ätit och druckit så mycket gott och faktiskt njutit lite av att ha börjat jobba och kommit in i vardagen igen, för OJ så mycket skönare helgerna blir. 
                                                            

Hade ju laddat inför denna helg med en massa gott i kylen och jösses vad vi har njutit av god mat. 

En så himla viktig del av livet, att få njuta fullt ut, lite då och då. Skulle nog aldrig stå ut med att välja bort något av det som får mig att må så bra. Har ju tyvärr varit många perioder i livet när jag dessvärre inte alls njutit av att äta det godaste utan att hela tiden drabbas av ett fruktansvärt dåligt samvete, men oj vad de tiderna är ett minne blott. Det är här och nu vi ska njuta av allt det vi tycker mest om.
På alla sätt.

Åter igen, här och nu.


Fredagen föll för en massa plockmat i form av goda ostar och kex, salami, oliver, quesadillas med salami, mozarella och ruccola, varm brietårta med nötter och honung och  smördegsknyten med mozarella som jag hittat inspiration från recept av en tjej som också bor i stan,  HÄR och HÄR. Vi anpassade dem lite efter våra smaklökar och det blev SÅ gott. 

Perfekt med en massa plock kanske inför helgen och Melodifestivalen som jag gissar att några kommer bänka sig framför!? Jag blir lite less på det, stundtals och tänker efter varje omgång att nej, nu räcker det, men gissar på att även jag kommer hamna där ändå, eftersom dottern så gärna vill se, och lite roligt är det ju trots allt, ändå, ibland.


Till detta blev det även lite grönsaker med hummus och kronärtskockspesto, båda rörorna från kokboken Middagsparty av systrarna Hanna & Amanda. I den finns otroligt mycket gott och jag kan faktiskt ärligt påstå att jag aldrig tidigare gjort så många recept från en och samma kokbok som just den, då de har så mycket gott som verkligen faller mig/oss i smaken, allt från lättare rätter till rejäla middagar samt sötare saker.



Inledde lördagen med en promenad i det riktigt kalla och grå vädret. Inte alls speciellt upplyftande, men med en podcast i öronen så går det nästan av sig självt. 


Det blev skön helgfrukost med smoothie till oss alla, gjord på blåbär, jordgubbar, banan, vaniljyoghurt, kokosmjölk och agavesirap. Väldigt gott även med tanke på att det blev rätt salt mat kvällen innan.


Efter frukost begav vi oss på handlingstur för att kika på ny kyl och frys. 
Känns som att allt blir i behov av att bytas ut ungefär samtidigt. Tvättmaskin och diskmaskin gick ju sönder ganska exakt samtidigt…


Sedan var det dags att köra igång igen med köksförberedelserna. Så himla härligt att stå i köket, fixa med dessert och middag, ta ngt gott glas vin och lyssna på Kygo som fick strömma ur högtalarna denna lördag, och bara vara. Trotsade sedan det gråa vädret och gick ut en stund på verandan för ett glas värmande äppelglögg. Det blev en riktigt god lördag.

Gjorde en boeuf bourguignon som blev fantastiskt god. Även det receptet tog jag från Middagsparty även fast det finns hundratals att välja på på nätet. Det blev galet gott och köttet så mört att det smälte i munnen. Serverade detta med potatispuré och en sallad med både grönsaker och frukt.


Till efterrätt blev det en av våra favoriter, Nutella semifreddo med recept från Jennys matblogg som du hittar HÄR. Hysteriskt gott. Gjorde småportier istället för en stor för att kanske inte få en sådan rejäl sockerchock, men vad hjälpte det nr det fanns fler formar...


Nu är det ju redan halvtid på veckan och den har redan innehållit både skratt och lite tårar. Såsom livet är och som sig bör, hur ont det än må göra att se sina närmsta förtvivlade för något som hänt och känns så klart rejält i en liten kropp. Men som förmodligen går stärkt ur det tack vare sina egna kloka tankar och känslor….


Och här renoveras det igen…!?
Det gick av bara farten idag när snickarna kom!!

Har den senaste månaden känts som att jag suttit inne i en bunker på kontoret då den blivande verandan varit inplastad i svart plast och därmed inte släppt in en gnutta ljus på kontoret , men idag hände det alltså, varde ljus!

Nu kan man verkligen föreställa sig känslan av att sitta inne på den nya glasverandan, i gott sällskap och en massa goda middagar, oavsett årstid eller väder.

Men först, avverka torsdag och fredag och se vad som hinner hända då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar