Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 13 mars 2014

Hälsning från Koh Chang

 

I söndags var det ju resedag för oss. Vi lämnade Kao Lak och Phuket bakom oss för att ta oss över andra sidan Thailand och till ön Koh Chang som vi blivit rekommenderade.
Vi reste ju en del på andra sidan förra året med så vi kände också att det var dags att utforska även denna delen av Thailand. Jag är ju som bekant inte överförtjust i att flyga, så med en dag med två flygningar kändes det väl sisådär innan vi var i väg, men det gick ju bra det med.

Älskade goa Liten
Liten börjar ju bli riktigt resvan nu så och hon tycker bara det är roligt att flyga så jag försöker bita ihop så gott jag kan, men det inte inte alltid så lätt. Allra helst inte när vi inför båda flygningarna fick gå upp själva i de lite mindre flyfplansmodellerna, sista flighten i ett litet propellerplan för en ca 45 minuter lång flygtur, men den gick faktiskt över förväntan.


Vi landade på en supermysig, charmig flygplats i Trat där vi fick åka en "Tivolibuss" från flygplanet till en liten "hydda" där vi fick hämta väskorna. Sen åkte vi taxi fram till piren och över till Koh Chang med bilfärja. Vi anlände inte till vårt Resort, Centara Tropicana, förrän ca 19.30 och då var det mörkt så vi hann inte då få ngn direkt uppfattning av ön. Ön skiljer sig rejält mot de tidigare ställena vi varit på då den är otroligt kuperad, med tät växtlighet och har höga berg, så bilfärderna är verkligen som en rejäl berg och dalbana. De kör som galningar här och jag sitter och krampaktigt håller fast mig i tuktuken.
Är nog mer osäkert att åka tuktuk här än att flyga ;0)


Liten trivs även här så klart

Resorten är charmig med små broar överallt och i vattnet nedanför simmar en massa fiskar som Liten älskar att mata med bröd på morgonen. Förra året på vårt kära Mukdara hade hon en favoritfisk som hon kallade för Blurre och vi tror att han har flyttat hit nu =0).



Det här stället erbjuder en massa olika aktiviteter både för stor och liten.



Det är något visst med eftermiddagsstunderna, när den mest hettande värmen börjar lägga sig och vi tar ngt gott att dricka och färsk frukt att äta. En riktig favoritstund på dagen.
Jag och Liten älskar färsk kokosnöt med kallt läskande vatten och gott fruktkött.


 Härliga stunder att minnas länge




Det finns till och med beachbio.
De där sackosäckarna är enorm sköna att sitta i.



Det finns som sagt en hel del aktiviteter för den som vill.
Men vi har inte nappat på någon då vi känner att vi fortfarande tycker det är så skönt att ta tiden som den kommer på dagarna och Liten är så nöjd med det som är. Hon ÄLSKAR vattenrutschkanan i den ena poolen, så så har vi startat varje fm här. Första dagen tyckte hon den såg läskig ut, men sedan hon vågade prova så åker hon om och om och om igen. Hon har blivit en riktig fisk i vattnet som nu inte alls längre bryr sig om vatten i varken ögon eller öron.






Vädret här skiljer sig också rejält mot den andra sidan.
Det börjar ju närma sig regnperiod här så vi får väl se om vi hamnar mitt i den eller ej.
Vädret har varit väldigt växlande de tre dagar vi varit här. Mulet, regn, disigt, lite sol, lite moln. På ett sätt är det skönt att det inte är stekande sol hela tiden då vi hållit oss mest i skuggan ändå, men ni vet ju alla vad den där solen gör med oss, allt känns ju faktiskt så himla mycket lättare när solen skiner, så även här. Men värmen består vilket gjort att vi badat i regnet och haft det skönt ändå även om solen inte steker.


 I förrgår hittade vi ett litet ställe längs stranden där vi åt god lunch och där de hade en jättehärlig gunga som vi så klart stannade en stund vid.


Maten här är god, men visst börjar vi längta efter falukorv ;0)







I förrgår när vi insåg att det skulle bli en rätt mulen dag passade vi på att göra en liten utflykt till en liten fiskeby, Bang Bao. Vi åkte "bergochdalbanefärd" dit, bara det var en upplevelse i sig, jag var den enda som inte uppskattade den....

Väl där blev vi lite besvikna. Vi hade en bild framför oss att det skulle vara en gammal by med "hyddor " uppbyggt på pålar, men den var mer ett litet shoppingcenter med samma saker som de har på de flesta försäljningsställen överallt. 



Det enda som var lite utöver den vanliga shoppingen var alla fiskar och skaldjur som fanns för åskådning. Bara peka ut och välja vilken man ville ha tillagad, men nej tack, vi hoppade över även det, även fast det förmodligen är just på ett ställe som detta man borde passa på att prova det man vanligtvis inte brukar välja att äta.






När vi gått igenom själva shoppingstråket hamnade vi ute på piren där många av turbåtarna går ut till de närliggande öarna. Där var det ganska mysigt att gå och strosa och kika på de "Hoppetoss" liknande båtarna låg.








Längst ute på piren fanns en fin fyr som vi tog en välbehövlig vila vid.



Igår hade vi en skön dag igen.
Vädret var väldigt växlande men vi badade en hel del och tog en god lunch längs stranden.


Igår släppte Liten puffarna en lång stund i den andra poolen här.
Hon har blivit duktig på att simma, lite svårt att få till det med bentagen och andningen, men bara de framsteg hon gjort under dessa två veckor är ju superbra.

Denna vecka har de påbörjat simskolan hemma så vi får göra så gott vi kan här med =0)




Liten har nästan helt tappat sug efter godis och glass här!? Trodde i alla fall hon skulle äta mängder med glass, men icke.
Hon är inte sugen säger hon. Hon äter desto mer av den färska frukten och tycker om att sitta och karva ut den färska kokosen från nöten, vilket ju bara är toppen. Så himla gott.



Så härligt att få ha mina käraste så nära, varje dag, varje stund. 
Vill verkligen ta vara på den här tiden för man vet att vi inte längre är jättelångt ifrån den vanliga vardagen och det berömda ekorrhjulet med allt vad det innebär.

Bara en sån sak som tvätt. Vi lämnade in en ganska stor påse med tvätt häromdagen och när vi hämtade den, extremt välstrukna nytvättade klädpåsen skulle de ha 150 bath vilket är ca 30 svenska kronor för det.....
Känns ju nästan pinsamt så vi gav dem lite mer.



Igår kväll satt vi i solnedgången och hade sällskap med en liten norsk familj med deras son på tre år som Liten tyckte det var roligt att leka med. De hade jagis på stranden medan vi satt och pratade. Deras resesällskap, en annan norsk familj låg på rummet med magsjuka efter något de ätit.


Vi tog en middag på Resorten som hade musikunderhållning av "trubbisar" (Litens ord för trubadurer) =0).

Liten låg i hängmattan och mös och kikade på palmerna ovanför henne som färgades av discolampornas sken. Hon kan verkligen konsten att bara vara, så himla skön liten tjej.


Idag ska vi ut på nya äventyr. Nu väntar snart frukost för att sedan packa ihop våra väskor, bli hämtade av en taxi vid 8.40 för att ta oss till en pir för vidare båtfärd med speedboat ca två timmar ut till ön, Koh Kood. Har hört gott om den med så vi får väl hoppas att det håller. 

Hoppas allt är bra med er alla där hemma.
Skickar extra varma tankar till kära mor och far som tyvärr har lite för många sömnlösa nätter då Mira håller dem vakna. Förlåt, trodde inte det skulle bli så illa!
Vi måste hitta en passande hane åt henne snart, vill så gärna ta en kull på henne innan vi steriliserar henne. Vi har ju en tilltänkt så vi hoppas det går att få till det....

Ha det gott där hemma så hör vi av oss om några dagar igen!

KRAMAR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar