Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

söndag 9 mars 2014

Ligger lite efter här...


 Ligger lite efter här med inlägg men så får det lov att vara.
Vill ju ändå uppdatera med inlägg för att själv sedan kunna gå tillbaka och minnas.

Vi lämnade underbara Mukdara Beach and Resort tidigt fredagmorgon.
Jag hatar ju att behöva ta farväl av något/någon så det blev allt några tårar som föll.
Vi fick en helt fantastisk vecka där som jag kommer bära med mig och som förra året hoppas jag ju så klart på att vi kan återvända en dag.

Vi fick en speciell kväll då Resorten anordnade en av sina speciella temakvällar, denna med grilltema. Det blev god mat och lite lagom festlig stämning, men även denna kväll kom känslorna över mig då jag blev påmind om året innan då vi hade kära mor och far vid vårt bord.
Saknaden efter dem gjorde sig extra påmind just då.


Thailändare är så otroligt barnkära och Liten tycker nog det är lite mysigt även fast hon inte alltid riktigt vet hur hon ska bete sig när de kommer fram och pratar knacklig thaiengelska med henne.En mysig kväll på Mukdara.


Vid middagen bjöds det på musik av en trubadur och det var då en dam som var fram och dansade med. Liten upptäckte efter en stund att damen satt själv vid sitt bord och undrade om vi inte kunde bjuda över henne till vårt bord så hon slapp sitta själv. Bara en så typiskt grej av Liten att ens reflektera över det. Hon har ett stort hjärta och bryr sig verkligen om att ingen ska behöva sitta själv.

Sagt och gjort så gick hon själv fram till damen som visade sig vara tyska så vi fick sällskap vid bordet och Liten även en danspartner.
På vårt rum hade vi av ngn anledning en stor fönsterruta mellan sovrum och badrum.
Liten tyckte detta var vansinnigt roligt varje morgon när det var dags för min lilla kork med whisky, som mor och far sagt ska vara bra mot ev. bakterier här i Thailand =0)
Jag AVSKYR verkligen whisky, men även magåkommor så det fick lov att bli enligt Liten underhållande "Whiskytv" varje morgon ;0)


Skönt att sova i skuggan till ljudet av vågorna.

Vi fick en härlig sista dag på Mukdara med lek och vila varvat med glassätning och bad.


En sista drink i det andra poolområdets bar innan det var dags för dusch och middag.Vi avslutade med middag på vårt favoritställe på stranden.
En jättefin kväll.Nu är det tidig morgon här I Phuket och för oss ligger en hel resdag framför oss.
Först med taxi till flyygplatsen, sedan flyg med mellanlandning i Bangkok där vi ska vänta tre timmar =0( för att sedan flyga en timma till Trat för vidare färd mot Koh Chang.
När vi kollade väderprognoserna igår såg det på vissa sighter ut som det var en stormby på väg in med regn och åska vilket inte alls kände speciellt lockande, så vi var otroligt nära att avboka det hela för att stanna kvar på denna sidan där väderprognosen känns betydligt tryggare. Men till slut bestämde vi oss att köra enligt planen, så det är bar att hoppas att vi gjort ett vettigt val.

Återkommer med en STOR bildbomb från var helt underbara vistelse på fina underbara Foto Hotel så får vi se om jag kommer i fas med bilder =0)

Hoppas allt är gott med er alla!

KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar