Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 21 mars 2014

Koh Chang omgång två


Så har vi haft ytterligare några dagar här på Koh Chang och Centara Tropicana Resort.
Vi har tagit det väääääldigt lugnt och verkligen tagit vara på ledigheten om man säger så.
Insikten om att hemfärd och vardag nu ligger runt hörnet gör att vi försöker ta vara på den här tiden på bästa sätt. Det är mycket jag kommer att sakna.

Men vi börjar sakta men säkert längta lite hem med. Vi pratar mycket om vad vi längtar mest efter där hemma, vad vi ska äta, vad vi ska göra. Liten längtar efter sina klasskompisar och tycker det ska bli så kul att få träffa dem igen.

Sköna lata dagar är snart ett minne blott.
Det är så lätt att bara vara här.
Jag har knappt varit på massage ens för att slippa ha ngt inbokat =0), men även för att jag förra året vid en massage blev riktigt hårt behandlad, och då sa min nacke ifrån rejält, vilket jag inte känner för den här gången. Jag samlar lata stunder med att läsa böcker istället.


I samma stund som vi checkade in igen gjorde även en annan svensk familj det, till Litens stora glädje så det har blivit några bad och lek tillsammans med en nyfunnen vän, som vi även var ut och åt middag tillsammans med en kväll. Jag skyller på Liten att hon tycker det är roligt, men herrejösses vad jag själv pladdrar på, tycker nog själv det är väldigt roligt att få träffa några goa svenskar att prata allmänt med =0)


Fotbollsmatch på stranden.


Vädret har varit gansak svajjigt här på Koh Chang.
Väldigt molningt/mulet, lite regningt, ibland ända fram på em, men vi har badat ändå och som sagt, tagit det vääääldigt lugnt. Vi fick  en väldigt fin dag igår som avslut då det sprack upp vid lunchtid.Häromdagen när vi var på stranden blev det plötsligt en väldans uppståndelse och vi blev så klart nyfikna när vi såg att folk ställde sig på sina solstolar. En objuden gäst hade kommit på besök, men ormen var inte giftig och det verkade som att trädgårdsmästaren träffat fler objudna gäster tidigare...


Hade jag varit den första som stött på den hade jag nog skrikit så ni hört det ända hem....


 Sedan finns det något här som jag är SÅ trött på.
Sandflugor.....

Vidriga små ettriga flugor som inte hörs, utan helt plötsligt sitter dom där och biter mig och det resulterar i vansinnig klåda och varfyllda blåsor/bölder som lämnar röda märken efter sig. De är hemska 
Jag har hela tiden trott att det varit myggbett och att jag fått betten på Koh Kood men de finns lite överallt här tydligen, men det är tack och lov, endast mig de gett sig på i familjen.
Igår uppsökte jag en liten klinik, som en pytteliten vårdcentral, för att kolla ett av betten som sett rött och inflammerat ut, men då jag tidigare fått både salva och tabletter på ett apotek här så var det just de produkterna jag skulle fortsätt använda. Så jag försöker så gott jag kan att inte klia då det bara blir betydligt värre. Dom är vidriga och dessa kommer jag verkligen inte sakna när vi kommer hem...
Vi har gillat att vara på Koh Chang och Tropicana, men vi har nog en förkärlek till andra sidan och Kao Lak. Tror det beror mycket på att det var vår fört resa tillsammans som liten familj, förra året och det har verkligen satt sig i hjärtat hos oss alla tre.


Men jag kan rekommendera Tropicana om det är ngn som ska resa till Koh Chang.
Trevliga rum, bra personal, god mat och härligt poolområde med bra service och roliga aktiviteter för den som vill.

Liten och jag testade yoga passet en morgon.
Vi kämpade på båda två, men det var ett riktigt jobbigt pass, men bra.Fina fräscha rum.Fina omgivningar med härlig grönska.Liten har verkligen utnyttjat poolen och är numer lika mycket under ytan som över.


Stor som Liten hr roligt i poolen och det är verkligen ett måste att svalka av sig titt som tätt i den här härliga värmen. Oj vad vi inte längtar efter att frysa och behöva klä på oss en massa kläder när vi kommer hem... Hörde att våren fått ett bakslag hemma med snö... Hoppas det regnar bort tills vi kommer hem...

Här får vi gå ut från det svala rummet med ac till värmen utanför rummet för att värma oss och tvärtom, gå in och svalka oss när värmen trycker på där ute.


Här om dagen tog vi en lite tur på elefant som Liten sett fram emot.
Jag och mannen var väl inte överförtjusta då vi nog båda tyckte det var lite läskigt förra året, men detta visade sig bli en jättefin tur på en timma. 
Medan vi satt där uppe på elefanten gjorde elefantskötaren i ordning en fin krans till Liten som förvandlade sig till Djungelprinsessa.

En mysig tur
Vi har köpt på oss lite armband och fotlänkar från dessa två på stranden.
Minnen att ta med hem och bära med sig.Igår byggde liten och mannen sandslott.
De hittade även en krabba som fick flytta in.


Krabban verkade nöjd med sitt nya boende och flyttade in direkt.Åh vad jag kommer sakna de härliga stunderna med att bara strosa omkring på stranden, tillsammans, gå och småprata om ditten och datten. Njuta av sanden mellan tårna.
Vill varken ha strumpor eller skor....


Njuter så av att få se hur vår lilla stora tjej trivs med omgivningen och anpassar sig så bra.Vi fick en jättefin dag som avlsut med en fin solnedgång.
Liten lekte med sin svenska vän i sanden.
Vi åt en god middag på stranden och där vi var fanns även en tysk liten tjej och en thailändsk tjej, dotter till ägaran av restaurangen och även fast de inte förstod varandras språk så lekte de och hade jätteroligt tillsammans, så härligt att se.Nu tackar vi för denna gång.
Känns inte lika vemodigt att resa vidare härifrån som det brukar, men jag tror det är för att vi känner oss ganska klara och nöjda med Koh Chang för denna gången.

Nu är det tidig morgon och mannen och Liten packar iordning för avresa kl.8.30 mot nya äventyr.
Nu ligger inte hemfärden alls lika långt bort längre....

Vet inte alls hur uppkopplingen kommer vara den sista tiden så vem vt, kanske jag till och med är hemma nästa gång vi hörs/ses här.

Ha det gott så länge och trevlig helg!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar