Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 31 mars 2014

Lite mer bilder från Koh Samet och avslutningsvis Bangkok, en månads semesterresa som jag önskar skulle börja i morgon igen….


Plågar mig själv lite genom att sitta och gå igenom bilderna och drömma mig tillbaka….
För nu är vi tillbaka till verkligheten igen…

Men jag ska hålla mig kvar i det som var ett tag till, drömma mig tillbaka, och när jag gör det kan jag faktiskt känna värmen, höra ljuden från syrsorna och vågorna, känna dofterna….

Som bekant heter det ju oftast "Borta bra men hemma bäst" och ja, visst är det väl så, men borta kan också vara väldigt bäst, för ett tag….Den lilla "bryggan" man gick ner till stranden och det varma havet…..


Det jag redan nu saknar som allra mest är att ha närheten till min lilla familj, 24-7. 
Min lilla tokiga familj som varit ute på äventyr, saker som man bara finner sig i när man är långt borta från den vanliga civilisationen och där mamman tagit ett välbehövligt kliv ur den annars så fasta trygghetszonen.


Vi har haft det så otroligt skönt, roligt och mysigt i en månad, rena rama lyxen.
Är evigt tacksam för att vi haft möjligheten till det och att det faktiskt gått så bra som det faktiskt gjorde med allt.
 Underbara fina kvällar med middagar på stranden.

Vi har väl känt att vi faktiskt nu känner oss rätt nöjda med Thailand för en tid, men trots att det bara gått några få dagar sedan vi kommit hem så längtar jag faktiskt redan tillbaka, det är verkligen något visst med det där landet ändå….Vi lämnade Koh Samet kl.7.00 på tisdag morgon med speedboat, för att ta oss med vad det visade sig vara en svart taxi till Bangkok…..
Men den resan gick också bra till slut och framåt lunch kom vi äntligen fram till ett kaosartat Bangkok.
Vansinnig trafik, med en himla massa avgaser, rörigt, högljutt, allmänt jobbigt så det var skönt när vi äntligen kommit fram till vårt hotell Grande Centre Point Hotel Terminal 21 och kunde checka in och ta plats vid poolen, en bit ovanför det hektiska trafikkaoset.


Mäktiga byggnader


Älskade underbara fina mannen, mina stora trygghet i ur och skur.

Härlig pool att svalka sig i med mäktig utsikt


Huvudmålet med Bangkok, förutom att flyga hem därifrån, var shopping.
Hade hört att det skulle vara jättebra, men jag tror att vi redan innan var rätt nöjda och mättade och visste väl kanske inte riktigt vad det var vi ville shoppa med oss, så våra besök på de galet stora shoppingcentren var ganska snabbt förbi. Visst blev det en del shopping, men jag tyckte nog att det inte var någon större skillnad i priser och varför ska man då shoppa på sig och släpa hem saker i väskor som redan innan var ganska fulla…!? Nej, Bangkok är säkert en fantastiskt häftig stad om man ger sig tid att utforska den, men vi hade endast någon dag vilket vi kände att vi inte ville stressa runt alltför mycket på, utan ville behålla lugnet som vi haft med oss en tid.


Vi är nog inga storstadsmänniskor så, utan föredrar det lilla lugna livet ute på en mer ödslig ö.
Kände mig som en riktig lortis när vi kom till det lyxiga hotellet i våra väldigt bekväma kläder, direkt från ölivet. Vi har ju levt i badkläder, sarong, linne och no make up en hel skön månad, så det kändes konstigt att helt plötsligt hamna på ett lyxhotell, men i Bangkok kostar det inte mer knappt att bo på ett fem stjärnigt hotell som på ngt annat så då kändes det som ett självklart val.


Vi fick i alla fall måla naglarna lite fina en sista gång
Men visst kan det vara vackert att se på, de där skraporna.


Skönt att ha kaoset på håll….

En liten nöjd sömntuta med körsbärsnaglar

Skönt att packa ihop väskorna den sista gången i vetskapen om att de snart skulle packas upp och tömmas helt för en tid.


Hotellet var fantastiskt fint och lyxigt. Bara toaletten var som ett monster, med en massa mer eller mindre nödvändiga funktioner…;0)


Nu tackar vi Thailand för denna gången, vem vet när vi ses igen, för även om det nu kommer dröja en tid, så kommer vi med all säkerhet tillbaka, man vet ju vad man får, då kan man se bortanför de mindre bra bitarna för en tid….

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar