Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 1 april 2014

Tillbaka till verkligheten



Så var vi alltså hemma igen…..
Vi landade torsdag morgon på Arlanda och möttes av en stor härlig kram från pappa.
Vi fick en underbart god lunch, smakade bättre än något vi ätit på en månad tror jag, mjölkstuvade makaroner och falukorv som kära mamma lagat. Ni som ätit hennes mjölkstuvade vet att de är vansinnigt goda…!

Vi fick en mysig stund tillsammans och lilla Mira som verkade aningen förvirrad av att ha mött oss igen då hon haft en underbart lyxig månad hos mormor som skämt bort henne på alla tänkbara sätt, satt knäpptyst och lugnt i sin bur hela vägen hem.


Liten har ju lääääänge gått och väntat på att äntligen få tappa en tand. Hon säger själv att hon haft en lös tand i flera år. Under resans gång har en liten tandsebissing verkligen börjat lossna och på flygresan hem såg det verkligen ut som det var dags, men det krävdes ett svenskt äpple av morfar i bilen från Arlanda för att den skulle släppa. Behöver jag påpeka att lyckan var total!!!!?


Det har talats om att om man är en av de som fått vänta extra länge på att få tappa en tand så brukar tandfen komma med en liten maileg mus fe som kommer med en guldpeng i fickan på magen, och tänkt att det blev så här hemma….!

Nu vilar den första lilla tappade tanden i sin lilla tandburk i väntan på att få sällskap av fler.


Litens lilla Mailegfamilj.


Hittat tillbaka till sin sovkorg uppe på klädskåpet.
Lilla Mira gosan.
Vi har verkligen saknat henne då vi varit borta, men det har varit en enorm lättnad att veta att hon inte kunnat ha det bättre än vad hon haft under vår resa.
Hon har varit lite rufsig och förvirrad sedan vi kom hem, skrikit på nätterna, vilket hon gjort hos mor och far med…. men igår kändes det som att hon har landat igen och hittat tillbaka till sina gamla rutiner, skönt. Hoppas det håller i sig.


Visst är det väl skönt att vara hemma igen, men som sagt, jag saknar redan Thailand och lyxtiden tillsammans med min lilla familj.


Två små gossingar


Då vi ju hela tiden trott att vi skulle komma hem tidigt fredag morgon blev det en perfekt bonus att komma hem på torsdagen. Så vi kunde komma hem skapligt och ändå få fredagen som bonus dag och Liten var SÅ glad och självklart lite pirrig när det var dags att åka till skolan igen efter en månad.

Jag vaknade samtidigt som Mira kl.3.00 och kunde omöjligt somna om, Liten och mannen vaknade vid 5.00 och var då klarvakna även de, så det blev en ganska lång väntan innan det var dags att åka. Men vi tog en skön långfrukost i soffan då det ju var ett tag sedan.

Liten har saknat vanligt smör och Lingongrovan.




Sen var det äntligen dags att åka, med sin nya glugg och allt. Hon fick ett underbart välkomnande av sina klasskamrater som samlades runt henne och gav henne många kramar, underbart att se.
Hon hade med sig små presenter till alla, en liten nyckelring i form av en elefant.

På lördag morgon önskade hon att det var skoldag igen så det var ju ett bra betyg.




Solen har ju lyst på oss hela helgen och det är så härligt när den lyser in genom fönstren.
Lite skönt ändå att få komma hem till sitt hem, sina saker och allt vad som där hör till.




På lördagen var jag sedan en tid tillbaka, bjuden på tjejfest och även fast jag kände mig trött och sliten och gärna hade tagit plats i soffan hemma, så kändes det välbehövligt att träffa ett gäng med härliga tjejer som nog skulle kunna hålla mig vaken trots jetlagen.

Så jag tog cyklen till buss hållsplatsen men fick skjuts in till stan.


Vi fick en rolig kväll med en grym värdinna som bjöd på en massa gott i både mat och dryckesväg.

Drygt blev det sen när jag skulle hemåt då sommartids timmen ställde till det med bussarna, så det blev ganska sen läggning. Men det är nog mest tidsomställningen från Thailand som däckar mig på kvällarna för jösses vad trött jag är. Blir helt groggy och vet inte var jag är när jag vaknar till, tar någon minut innan jag får ihop allt och kopplar att vi nu är hemma igen =0)


Vi har smaskat på en massa gott av allt det vi längtat efter när vi varit borta.
Trots att det blivit en hel del glass för Liten så tyckte hon det smakade ljuvligt med vanlig vaniljglass med kolasås, strössel och maränger….


I söndags hade vi besök av goda grannar på fika, de som hjälpt oss med allt nu när vi varit borta. 
Härligt att kunna sitta ute i solen, men jag SAKNAR verkligen värmen….


….känns nästan omöjligt att tränga in fötterna i ett par trånga strumpor.
Vägrar gilla läget med att det inte är varmare än vad det faktiskt är, trodde nog att våren skulle ha kommit lite längre när vi kom hem, lite varmare. lite grönare.
Jag låtsas som att jag är kvar och går runt i mina flipflops här hemma… ;0)


Någon kanske funderar på hur det gått med min Rosacea under resan!?

Jag var själv ganska orolig för hur det skulle gå då jag ju hört att solen ska vara det värsta, men tack och lov så gick det över förväntan. Jag har varit SUPER noga med att smörja mig med bra solskydd och vägrat bränna mig. De övriga i familjen skrattade gott åt mig och kallade mig för "mimaren" den första delen av semestern då jag var alldeles vit i ansiktet av det höga solskyddet, men jag var så rädd att bränna mig. Liten använde ju samma som mig men fick inte alls samma vita hinna!?


Kan varmt rekommendera solkrämerna ovan. Det lilla negativa är att de säljs i väldigt små tuber samt att de är ganska fasta och kan vara svåra att smörja ut, men det är det värt. På Liten smörjde jag först med en ekologisk hudkräm innan jag smörjde med Eco cosmetics, som du kan hitta HÄR. Har även använt deras aftersun som var skön. Det kommer vara dessa som gäller för mig nu och framöver.
Dessa produkter finns även att hitta på andra sidor då jag kompletterade så jag hade det mesta med.
På Apotea har det ett stort utbud av just Eco cosmetics produkter.

Har sedan endast använt mig av Q for skins krämer nedan som har fungerat jättebra.
Otroligt milda och snälla mot hyn.
Även dessa kan du hitta hos Ekolea och just dessa i deras webshop här.

Hyn har mått bättre än på väldigt länge vilket jag nu självklart hoppas håller i sig.
Ska iväg till Ekolea idag för att mäta huden i en sorts hudanalys som jag gjorde när Rosacean just blossat upp så det ska bli intressant att se om det blivit någon förändring. Ska även få mig en välbehövlig massage då nacken strulat sedan vi kom hem, förmodligen efter den icke alltför bekväma sovställningen på flygplanet.


Jag tycker det är skönt att vara hemma, men, lite jobbigt med, saknar ledigheten så. 
Har inte alls kommit igång här känner jag och först tolkade jag det som något negativt, att jag kände mig lat och slö. Brist på motivation att plantera lite blommor, röja ur lekstugan och verandan, trots det fina vårvädret i helgen, men sen insåg jag att det nog bara för mig är istället väldigt sunt.
Att jag faktiskt fortfarande har kvar lugnet i mig, inte stressar igång med massa små och stora projekt, utan tar det som det kommer och lusten må falla på.


Jag tänker fortsätta att njuta ett tag till av lugnet inom mig.

Klär mig i minnen från det varma landet i kombination med några favoriter från Lakewoodliving.
De får mig att påminna mig om tiden där, inga måsten, bara lugnt och skönt och harmoniskt…


Men jobbet finns ju här och väntar på mig. Jag håller på att sakta men säkert beta av mailen med start av fakturering. Känner att huvudkontoret varit rejält bortkopplat och avstängt så det tar ju sin lilla tid att få igång det igen ;0)

Men jag har ju ett härligt litet sällskap här hemma hela dagarna i alla fall.

Hoppas ni alla har det bra där ute i verkligheten och hittar små stunder att njuta av vårsolen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar