Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 14 april 2014

Härliga helg och vår

J, jag hittade dem ;0)
Åh vilken skön helg det blev. Sköna underbara vår, det känns verkligen att du börjar hitta hit nu.


I fredags efter skolan sken solen redan på oss, så vi ritade en hage utanför oss som vi hoppade i/på. Riktig nostalgikänsla. Det är ju fortfarande riktigt skoj att hoppa hage!

Goaste
Lilla Mira, som för tillfället är i ett riktigt kraftigt löp….suck, myser ändå med påsken. Var det den som fick igång henne denna gång tro….!? ;0) 

Mira´s första påsk hemma hos oss.
 Vad det är skönt med lediga dagar. Ska bli ljuvligt med den kommande påskhelgen som ger oss några dagar extra. Njuter verkligen av härliga helger när morgnarna ligger lugna och tomma och man kan ge sig lite extra tid för att fixa i ordning frukost och  dessutom sitta lite extra länge för att kunna njuta av den.


Har tidigare tipsat er om dessa jättegoda banan och kokospannkakan och för att göra den hittar ni receptet  HÄR. Liten älskar dom och bad i veckan om att vi skulle göra dom i helgen.


När vi ändå är inne på recept så återkommer en riktig goding här och som jag lovade ge er receptet på efter att jag la ut bilden på Instagram - Mammamiansmission igår.

För att komma till receptet så klicka er vidare HÄR

Tycker det är så vansinnigt roligt att baka maränger och denna gång blev de ytterligare lite färgglada och "påskiga". De är galet goda, bara smälter i munnen och ibland även lite sega….


På lördagen när det var lite sämre väder var jag och Liten inne hela dagen och bara pysslade. Både med lite påskpynt, men även med "krympisar". Någon som kommer ihåg dem från när vi var små?

Liten har tyckt om att pyssla med mina gamla krympisar. Gjort som små berättelser med dom när hon ska sova osv så jag blev så glad när jag upptäckte att de ju faktiskt fortfarande finns. Hittade plast både med och utan motiv på Panduro. Var lika kul idag som för ca 30 år sedan att se hur motivet man målat, krympte och blev mindre i ugnen.


Även Skrållan och Lisa har blivit lite extra upp passade under helgen då det blev tebjudning.


 Idag har det varit fullt upp sedan tidig morgon.

Lider verkligen med Mira, hon låter hemskt. La mig med mina öronproppar igår då det var tydligt att hon nu var på g. Hon har skrikit nästan hela dagen nu. Hon har fått vara ute en stund i sele i trädgården vilket var uppskattat, av både henne och mig… Har nu insett att vi inte kan få till någon kull nu under våren, då vi ju kommer vara borta en del till och från på kusten. Om hon skulle bli dräktig krävs ju ganska mycket lugn och ro för henne och jag tror inte hon skulle må gott av att åka så mycket fram och tillbaka. Sen skulle väl beräknad förlossning bli i mitten av Juni och till sommaren kommer vi ju säkert med vara en del på kusten och det skulle inte bli bra varken för henne eller ev. kommande små kattungar. Har nu varit i kontakt med vår djurklinik och väntar samtal från en av våra veterinärer för att rådgöra hur man skulle kunna gå vidare. Har varit helt emot att ge henne p-piller, men läste lite igår och funderar på hur stor risk det skulle vara för henne om man gav henne p-piller under en kort period för att ev. se om hon löper något i höst, eller vänta till nästa tidig vår då vi inte har någon resa inplanerad.
Eller överväga att sterilisera henne, men det känns inte helt ok heller.
Det är ju att man inte alls vet hur mycket hon kommer löpa fortsättningsvis under vår/sommar…
 Får se vad veterinären har får synpunkter angående detta.

Någon mer klok bok därute som har erfarenhet av detta?


Mira "leker" i sandlådan…..

 Nu ska jag gå ut en sväng i vårvinden och ta mig fem minuter att andas.
Skulle så gräs igår men vågade inte då jag tänkte att vårvinden skulle ta alla frön, törs nog inte riskera det idag heller, får vänta någon dag.

Hoppas allt är gott med er alla!
KRAMInga kommentarer:

Skicka en kommentar