Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 28 april 2014

Sommaren i April
Har haft otroligt sköna dagar denna helg med.
Känns nästan inte som man hinner jobba ngt alls längre då även denna vecka fyllts med tre dagars ledighet, men vad gör väl det när vädret bjuder på sommar värme och underbara dagar.

Kommer långt efter med uppdateringar här med, tyvärr, men jag hoppas och tror att de flesta ändå prioriterar att ägna tid ute än åt att sitta och kolla datorn!? ;0) Desto mer aktiv är jag på Instagram.... (Mammamiansmission) Ett riktigt bra sätt att fånga stunder och föreviga. Tycker det är så härligt att få se och ta del av vad resten av ni alla andra pysslar med dagar som dessa med!


Liten var ledig även i fredags och efter lunch så ville hon bjuda snickarna på fredagsfika.
Vi tog vanliga muffins som vi "kryddade" med vanlig vaniljkesella istället för frosting och skivade jordgubbar. Sen fick de varsin liten maräng och chokladbit med, bara för att fylla ut faten lite. ;0)


 Vad gör man inte att få snickarna att jobba bra!? =0)Sedan kom Liten på att hon ville cykla och hälsa på en kär klasskompis som legat i vattkoppor hela påskveckan. Blev en mysig cykeltur den sköna fredagseftermiddagen och en mycket trevlig stund hos vännerna då jag och mamman intog varsin solstol med ett glas gott i handen medan tjejerna lekte och hade det skoj! Betydligt sämre fredags eftermiddagar kan man ha det...
Väl hemma blev det som det alltid blev i vår lilla familj. Vi låg alla som klubbade sälar och sov som stockar efter någon timmas tv underhållning. Är ju helt slut på kvällarna. Trodde jag skulle pigga på mig några veckor efter vi kom hem från Thailand, men icke.

Älskade små hjärtan


Ljuva stunder att sitta på trappan och bara få avnjuta en kopp te på morgonen. Med ljudet av fågelkvitter, flugsurr, bara vara och andas, underbart.


Jobbet med fasaden är i full gång, när snickarna väl är här. Däremellan har mannen gjort ett OTROLIGT jobb med både snickeri och målning, vilken man alltså!

Framsidan är kvar till sist, så sliten… 
Entrén kommer att ändra form. Insåg idag att det även kommer ha sina nackdelar med att vårt nu så ljusa härliga kök kommer bli väldigt mycket mörkare, men jag hoppas det är en vanesak och att det blir bra i slutändan det med.


Insidan hamnar helt åt sidan nu, både med renoveringarna av utsidan, samt med det fina vädret som ju verkligen gör att vi håller oss långt från inomhus.


Fick dock ett ryck häromdagen då allt kändes så himla dammigt och instängt. Gick lös med damning och spolade av en massa saker i badkaret. Blev trött på den gamla kofferten som verkligen bara stått i ett hörn och samlat damm. Men när vi öppnade den för att kolla om det låg något av värde där om vi skulle slänga den, så fyllde den genast en lite mer vettig funktion….

Mira hoppade i direkt, så nu har jag verkligen inte hjärta att göra mig av med den.Helgen fortsatte med en massa sol och värme på lördagen.
En kompis till Liten kom hit och de hade så skoj med massa bus och lek i trädkojjan.
Det blev en heldag, så jag passade på att skämma bort dem med lite sommarfika.


Så mysigt att få höra dem på håll och höra vad roligt de hade.


Det fick bli  lite glass med jordgubbar med innan det var dags att avsluta leken för dagen.
Tack goe lille K för att du kom och lekte hos oss!


Jag har hunnit med både jogg och promenad på min nya tur jag "hittade" i påskas. Blir lika fascinerad varje gång jag går längs älven och inser att jag bor så himla nära det där vackra.

Den här tiden på året, så härlig. Det ska tydligen bli lite kallare nu ett tag. Hoppas inte dessa varma dagar var den värme vi fick för den här våren!? 
Nejdå, det ska vi inte tro.
Desto lättare blir det att få lite annat vettigt gjort istället, får tänka så istället. 
Hoppas ni har det riktigt bra där ute!

KRAMInga kommentarer:

Skicka en kommentar