Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 16 april 2014

Längtar till ledigt

Mira som bara vill vill vill ha en hane hos sig….
Åmar, kråmar, vrider och vänder på sig - här är jag, se på mig, ta på mig!!!

Ser så mycket fram emot att ha en lång skön helg framför oss med ledigt tillsammans med de bästa.

Har lagom mycket inplanerat, men märker samtidigt hur svårt det är att få till det att träffa alla man vill träffa, nu när vi äntligen är lediga, flera av oss, då ju påsken trots allt är fylld med många traditioner och många som ska träffa sina familjer och släkt, vilket gör att det inte är helt lätt att få till det med påskpromenader, fika, lek osv. 
Vet inte ens när påskharen behagar att komma i år!?

Hoppas att vi, när helgen närmar sig sitt slut, ändå har fått till det med lite lagomt av varje.


Känns så där lite lagomt påskpyntat här hemma nu.
En lagom blandning av pasteller och lite dovare toner.
Liten har fått gå lös hej vilt på sitt rum. Vet själv hur himla mysigt jag tyckte det var med påsken när jag var liten. Kycklingar och fjädrar i massor. Och det ska verkligen bli mysigt med påsk.
Ser fram emot att få äta en väldans massa gott. Har laddad med både fika och mat.
Det är något visst med de där små påskpynten som Liten har gjort. Jag älskar dem. Tänker på hur de där små fingrarna, när hon var 3-4 år har kämpat med penseln för att täcka hela den lilla kycklingen. Älskar det och kan många gånger känna att jag inte kan få nog av det. Tiden går på tok för fort.
Man vet det, men ändå, när det kommer över mig så blir det verkligen någon slags separationsångest.
När jag pratar med vänner om det så upplever jag att de känner samma, oavsett om man har ett eller flera barn så blir det nog alltid så med den enda/sista/minsta, att det blir så definitivt, att de där gosiga små knubbiga kropparna, fingrarna, inte kommer vara det för evigt. Och visst är det så, att varje ålder har sin fördel och nackdel, men som sagt, så definitivt.


Tycker det är lite helgkänsla redan idag!?

Har varit och helghandlat och fyllt på kylskåpet.
Längtar efter Janssons frestelse, köttbullar, sill och prinskorvar. Ja, det må tyckas kännas torrt och tråkigt, men jag gillar det. Jag vet hur trött jag kommer vara på det igen efter helgen och nej, det är väl inte speciellt nyttig mat heller, men kombon av dessa egentligen så simpla små maträtter, jag gillart!


Lilla Miran, löper fortfarande kraftigt.

Igår kväll när jag satt i soffan så ser jag hur Mira springer omkring med ögonen uppspärrade och hoppade upp och försökte kika ut i mörkret genom fönstret. Blev fundersam på vad det var hon såg, så jag bad mannen kolla med. Han upptäcker då att det sitter en annan katt på vår trappa, typ med en bukett blommor och hatt för att uppvakta vår lilla dam ;0) Dessvärre skrämdes den av ngt ljud vi gjorde. Men han var riktigt stilig enligt de kort mannen hann ta. Kan hon helt enkelt ha lockat hit sig en hane med sina ljud och dofter i trädgården!?


Tyvärr så blev det då ingen date för Mira den här gången heller =0( , men som jag skrev i det förra inlägget så kan det nog vara vettigt. Man tycker så synd om henne, samtidigt som hon är gossigare än nånsin och supermysigt mellan varven med skrik. Men det är nog inte läge just nu för en kull.


Nu ska jag fortsätta låtsas att det snart är helg.
Ska ta tag i en del jobb som jag vill ha klart innan helgledigt.
Lite fix som ska förberedas inför påsk med, sen är vi väl snart redo, för den åter igen efterlängtade ledigheten!

2 kommentarer:

 1. Vilken fin blogg du har här! Har just hittat hit och har kollat lite. Så fint hus ni har! :) Här kikar jag gärna in igen. Har ingen blogg men vill lämna en liten hälsning iallafall! Hoppas ni fick en härlig påsk, det har vi haft här och jättevackert vårväder.
  Ha en fin vecka!/Nettan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack snälla, vad glad jag blir! Välkommen hit!
   Har också haft en toppenpåsk. Ville aldrig att helgen och det fina vädret skulle ta slut!
   Ha en jättefin vecka du/ni med!

   Radera