Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 9 april 2014

Regn hos mig… Hur är det hos dig…?


Precis just så, regn här hos mig. Det vräker ned….
Ganska skönt att sitta inne och jobba i sånt här väder visst, men ändå. Intalar mig själv att detta ju är toppen och välbehövligt, inför nästa soliga vårperioden då omgivningen kommer spricka ut i härlig grönska, kanske inte lika härlig för alla pollen allergiker, men….ändå...Försökte mysa till det på verandan, men där är det kallt och ruggigt så det får vänta till varmare dagar.
Ska försöka få in något litet element där för det är ändå riktigt mysigt att sitta där när det regnar. Att sitta där och beundra ett rejält åskväder är rena rama underhållningen.


Nu snart väntar en riktigt rejäl renovering av vårt hus… Hjälp…!!! Byggnadsställningen kom på plats idag… Tror jag förtränger det lite grand och låter mannen ta ansvaret om det mesta vad gäller den biten. Jag tänker bara på kaoset och vad det kommer att kosta, men självklart också att det kommer bli bättre när det är klart, NÄR nu det blir….!?

Fasaden ska bytas ut i etapper och vi tog även beslutet att byta ut våra fina gamla fönster, pö om pö. De har ju varit jättefina men de drar otroligt kallt och släpper ut den lilla värmen vi får upp och kräver en hel del underhåll, samt att det är ett rejält fix med det varje höst/vår när extra fönstren ska på/tas bort. De är också otroligt svårtvättade, så visst kommer nya fönster vara ett rejält lyft, men hjälp vad de kostar….

Detta är ju en sån typiskt stressväckare, men jag jobbar på med att försöka hålla lugnet i mig och faktiskt så går det över förväntan. 


Gjorde ett riktigt kap på IKEA häromdagen när jag letade efter kuddar till rottingfåtöljerna på verandan.
Hittade både kuddar och överdrag som skulle utgå och därmed var nedsatt i priset, passade perfekt till ändamålet!
Längtar tills den dagen vi känner oss "färdiga" med renoveringen av utsidan och man kan börja planera trädgården mer på riktigt, med perenner, buskar, träd. Än så länge känns det som att allt bara blir lite för tillfället, med små krukor osv för att vi inte vet riktigt hur trädgården kommer ta form tillsammans med planerna på huset.


Halvtid på veckan har vi i alla fall.

Vi har avklarat både utveckling - och hälsosamtal med Liten på skolan.
Jag hämtade henne lite tidigare igår efter skolan och åkte till badhuset en sväng för att hålla igång simningen som hon ju kom igång med rejält under resan. Hon samlade på sig tre simmärken. Den sista, silverpingvinen, slet hon verkligen med i den stora bassängen, även fast övningarna skulle ske på grunt vatten, men hon gav inte upp förrän hon var klar. SÅ nöjd.

Idag väntar lek med klasskompis som ska med hem och i morgon var det ju redan torsdag ja.
För mig väntar fortfarande en ENORM stryktvätt i tvättstugan, men än så länge har inte lusten eller orken kommit över mig, i kväll kanske… ;0)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar