Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 25 augusti 2014

En bra helg trots en massa mindre roligt fix


 I helgen blev det väldigt mycket fokus på fix hemma, med renoveringen och allt som det hör till. 
Jag fick lägga fokus på ngt jag helst velat slippa. "Sanering" av slipdamm i hela vardagsrummet, övervåningen och till viss del hall och kök… Ni som stött på slipdamm från spackel vet ju att det lägger sig som en liten, på vissa ställen, inte alls så liten, hinna över ALLT som kommer i dess väg, och den söker sig dit man inte trodde den skulle hitta…..

ALLT fick dammas, diskas, göras rent, högt som lågt, men jag tänkte att ska det göras, ska det göras ordentligt, direkt. Mannen hade alltså slipat spackel eftersom han målat och fixat med fönstren och väggarna i vardagsrummet och på kontoret.
Har peppat mig själv med det inre mantrat "det blir bra när det blir klart"så ofta det gott, för det blir ju faktiskt det…. Nu väntar "bara" lite mer uppsättning av tavlor, gardinstänger, gardiner, mörkläggningsgardiner etc. alltså lite smått och gott här på insidan, innan ytterligare ett stort ryck skall göras på utsidan…

Har känt mig som en ganska tråkig mamma i helgen då det ju blivit en del "jag ska bara", "du får vänta lite" osv…. Men hade jag inte gjort detta nu vet jag inte när jag skulle hinna göra det och just med dammet känns det ändå som ohälsosamt att samla en massa onödigt slipdamm inomhus. Tack och lov kan vi ju numer öppna vissa fönster och ha möjligheten att vädra ur, underbart.

Gillar verkligen denna lilla stuga
 Men igår sken solen, och då jag och Liten varit på IKEA under lördagen ville vi fixa lite ute i mysstugan i trädgården eftersom det inte blev av under lördagen. Åh vad mysigt det har blivit där ute nu. Vi ska dra ut el så hon får lite utomhusbelysning och mysbelysning i stugan med.


Har sökt efter en liten tallrikshylla för att ha där, men nu köpte vi två tavellister så länge. Liten plockade med några favoritböcker ut för mysiga lässtunder där.

Mysig utsikt från lillstugan.


Det är verkligen mysigt där inne.
Ett riktigt litet "kryp in" för stor som liten.


Det finns en liten radio med som sätts på när hon är där.


Hoppas hon kan fortsätta nyttja denna lilla stuga en bra bit in i höst med.
Såg på ett gammalt Instagram foto igår, att för ett år sedan, den 25/8 2013, hade vi 24 grader här hemma och Liten sprang runt i bikinibyxor här hemma. Lite kyligare idag….Jag älskar verkligen att strosa omkring ute i trädgården.
Hösten som kommit nu med den klara luften gör gott för både kropp och själ.De flesta av växterna står sig bra än, men jag ska strax börja plocka in några för vinterförvaring innan det blir för kallt. Fönstren inne gapar nu tomma på gröna växter så jag hoppas jag kan bevara några fina här inne med.

Nu är verkligen den här verandan snart ett minne blott….
Till synes är både veranda och fasad i ganska dåligt skick så det är ett måste att göra något åt det.
Vi ska ändå försöka bevara vissa detaljer till det nya så huset inte ändrar sin personlighet alltför mycket.

Måste bara hitta ett nytt litet tillfälligt ställe så länge för den lilla planteringshörnan...Liten njöt också av att strosa omkring och fixa med träden bland annat.
Gäller att ta hand om det lilla körsbärsträdet som jag hoppas en dag växer till sig. Liten gjorde det hon kunde för att hjälpa det på traven, får hoppas hennes sätt var det rätta.Efter lunch blev det lek hemma hos en kompis för Liten.
När hon kommit hem tog vi ut fika och njöt lite till av uteluften då jag varit inne och fortsatt med dammsaneringen och mannen behövde en välförtjänt paus med.Det är verkligen härligt med att vara hemma och bara vara.
Skönt att få ta några pauser i det mindre roliga fixet inne och komma ut i trädgården.


 Liten blev lite snopen idag när jag rent spontant gjorde en hjulning på gräsmattan.
- Men mamma, kan du hjula!!!?

Ja det var ju inte direkt igår jag gjorde det, och inget jag heller gör varje dag, så jag var nog själv lite snopen när jag märkte att jag fortfarande kunde!


Men detta resulterade i att Liten självklart med ville lära sig, så hon slet och kämpade och kom närmare och närmare en hjulning!Det blev även en hel del stå på händer, riktigt kul ju!


Det blev en riktigt bra helg, trots massa tråkigt fix. Nu är insidan snart "klar" med det vi så länge kan göra. I och med att en hel del, förmodligen, inomhus tid står framför oss, känns det ändå skönt att det är så ok som möjligt här inne. 

Var härligt att få lite gjort och ändå få hänga med den bästa vi vet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar