Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 28 augusti 2014

Recept på helgens gosakerI och med min Rosacea har jag ändrat om en hel del i kosten och därmed tagit bort ganska mycket "onödigt" som jag tidigare stoppat i mig. Bland annat fikabröd, godis, glass som tidigare gärna varit en härlig "utfyllnad" mellan de större måltiderna. Känns ganska dubbelt då jag ju älskat allt detta gottiga innan, men jag har märkt att jag inte mår bra av det rent fysiskt, som den sockertorsk jag alltid har varit.
För mig är sockret ett rent gift helt enkelt.

Men istället har jag gått igång REJÄLT på mat….
Under sommaren kunde jag ligga på stranden och drömma mig bort till kvällens middag.
Har fått ett helt nytt intresse av att laga mat och tycker det är så roligt att testa nya rätter.
Vi har dragit ner på kött och jag har tagit bort en del laktosprodukter men absolut inte helt.

Vet inte hur mycket det här egentligen har påverkat just min Rosacea, men peppar peppar under sommaren har den hållit sig i skick. Fick en dipp nu för någon vecka sedan, men peppar igen så har det åter lugnat sig… Har nu en ladddning med Tetralycal hemma ifall att det skulle blossa upp ordentligt. Har inte velat gå in på penicillinet för tidigt, i onödan heller. Hade turen att få träffa en tjej som jobbade på apoteket när jag hämtade ut det, som precis som jag, har både Perioral Dermatit och Rosacea så jag fick lite bra tips på salvor med, men med det jag avvaktar nu. 
Är ganska säker på att hur jag lever och tar hand om mig påverkar huden, men det är otroligt frustrerande när man får de här "utbrotten" ändå ibland trots att man tycker att man är "snäll" mot sig.


Helgen som var gottade vi oss rejält. Är så härligt tycker jag att göra lite extra god mat, mycket mat. 
På fredagen grillade vi hemmagjorda hamburgare och till det gjorde jag en sallad med ungsbakade rödbetor, chevre och cashew/valnötter. Så otroligt gott. 


Jag ugnsbakade först rödbetorna för sig själva ca en timme innan jag skalade dom och skar dem i lite grova bitar. Jag hade ingen balsamvinäger hemma så jag tog det jag hade. Smulade över osten och nötterna och ringlade över honung för att gotta till sig ytterligare ett tag i ugnen, samt lite flingsalt med. 
Istället för persilja toppade jag med ruccola som jag tycker funkar till det mesta.


På lördagen hade jag köpt lite kräftor och ville ha något gott till, men det blev till slut så att kräftorna fick bli ett litet tillbehör till det andra som blev så mycket godare än just de kräftorna vi köpt denna gång. Med inspiration från -


Så blev jag så otroligt sugen på att testa varm brie. 
Jag är ju helt galen i brieost som den är så detta kunde väl bara bli bra?
Fegade lite med att karamelisera nötterna och "fuskade" med att bara lägga de överst och ringla över honungen istället, då jag inte hade så mycket honung hemma. Men detta blev heeeeelt galet gott och är definitivt inte sista gången jag gjorde det. Följde receptet som man hittar i länken ovan, så galet god och jättenkel att göra.
La till två favoritingredienser i form av knaperstekt bacon som stekts ihop med kantareller… 
Ja men ni förstår ju….. Å så lite ruccola på toppen ja...

Helt otroligt gott.

Dessa tillbehör/rätter kommer jag absolut göra snart igen!
Hoppas det ska smaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar