Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 1 augusti 2014

Tack Juli, välkommen Augusti!


Känner mig inte riktigt redo... Lite kluven liksom... 
Vill inte att sommaren ska ta slut, riktigt än... Blev ju så bortskämd ett tag med det magiska vädret och nu när det övergått till "mer normala" sommartemperaturer för att vara en typisk svensk sommar, så saknar jag ändå förra veckans sommarmagi. Vill ut på ön igen, med fler bad och sköna slappa dagar. Visst är dagarna fortfarande galet slappa, men jag blir ändå lite rastlös i själen av att vara så nära havet men ändå inte få komma ut på det, på samma sätt. Det har varit rejält blåsväder och ostadigt de senaste dagarna vilket hållit oss kvar på land, men jag vill ut igen, till ön....

På morgonens tur genom skogen fanns den där med... Doften av höst... De torra björklöven som gulnade fallit till marken, redan, och det luktade verkligen höst, ni vet vad jag menar va...!?
Tänker att det inte är hösten som låtit dem falla redan utan torkan som varit, ja så är det, inte hösten, inte riktigt än... 


En liten liten del av mig kan känna att, ok, mysigt med den kommande hösten, tända massa ljus de mörka kvällarna, mysa in sig i soffan, fixa och dona hemma, baka etc, men nej, jag är inte riktigt klar med sommaren än. Vill fortsätta ett litet tag till. Vet att Augusti månad inte är lika med höst, för sensommaren kan vara nog så vacker. Försöker hålla mig kvar med att fortsätta med allt det goda sommaren har att bjuda. Igår åt vi grillad makrill, färskpotatis och en jordgubbssallad med basilika, mozarella, sockerärtor. Över det pressad lime, lite flingsalt och lite socker. En kall sås med creme fraiche, turkisk yoghurt, majonäs, vitlök, salt och peppar, honung, fetaost och gräslök. Fantastiskt gott.
För än har jag inte tröttnat på grillat, men det kommer väl det med!?

Vi har ju firat med, kalas har vi haft, för vår kära man i familjen!
Som ni vet så är vi ju i alla fall två i den här lilla familjen som älskar kalajsande och firande och Liten var som vanligt laddad inför detta. Väckte henne lite tidigare än vanligt och vi fixade i ordning frukostbricka till den sovande födelsedagsmannen.
Fika, smörgås och flera paket fick han, vår kära älskade man och pappa.
Värd det bästa på alla sätt.Fler och fler påpekar att dottern blivit väldigt lik far sin och jag förstår ju vad de som säger det menar ;0)


 Tack och lov fick vi dagen till ära riktigt ok väder så vi i alla fall kunde åka ut till ön.
Med oss hade vi smörgåstårta till lunch som vi mumsade på.
Det har med blivit en liten tradition dagen D för mannen.Något annat som även det blivit till en tradition som är viktig, kanske framförallt för Liten, är att vi på hennes pappas födelsedag ska åka upp till "Tomtens sommarstuga". En gammal lotsstuga som bjuder på en fantastisk utsikt över Fjällbacka skärgård. 
Detta blev till hennes stora lycka även av denna födelsedag.


De finaste och bästa jag vet.
Till kvällen gick vi ut och åt och fortsatte firandet av mannen.


Kalastjejen


Fina goa mannen


Tårta så klart, ej att förglömma.
En enkel men ändå otroligt god tårta.
Två marängbottnar med en fyllning av vispad grädde och hackad dajm, som fått stå i frysen över natten, dekoreras med det man vill. Kan till sin fördel gärna få stå framme en halvtimme innan servering.
Supersmaskig och jättesöt i smaken!


De kära ligger fortfarande och sover här i vagnen.
Regnet vräkte ner inatt och tillsammans med rejäl blåst dånade det så pass att Liten vaknade och la sig hos oss och hade sedan svårt att somna om.
Det är fortsatt blåsigt idag med växklande molnighet, men, det sa nyss på vädret att det ändå skulle vara uppehåll och imorgon kunde det bli riktigt fint, så vem vet, kanske jag kommer ut någon mer gång till ön innan nästa regnoväder kommer in på söndag....

Hur som helst, jag ska försöka låta sommarkänslan finna sig kvar.
Vi säger tack till fantastiska Juli och säger välkommen Augusti och hoppas på en riktigt fin sensommarmånad med!

Ha en finfin helg nu och grilla, bada och allt annat som hör sommaren till, oavsett vädret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar