Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 7 augusti 2014

Sommar och semester som närmar sig sitt slut....Hur mycket jag än inte vill att det ska vara så, så är det väl bara att inse...
Sommaren börjar gå mot sitt slut, det känns så väl i luften...
Det märks även på båtlivet som minskat rejält, på lugnet som sakta spridit sig över campingen.
Vattnet och luften har åter fått sin mer "normala" temperatur för årstiden, vädret alltmer ostabilt från dag till dag. Jag är inte helt tillfreds med känslan som infunnit sig...

Semestern går hand i hand med sommaren som liksom den närmar sig slutet. En fantastiskt skön, helt underbar semester börjar närma sig sitt slut. Den slöaste på länge tror jag. 
Kommer sakna dessa tomma dagar som vi fyllt med ibland inget förutom att bara vara, tillsammans.
Är också evigt tacksam också för att få ha möjligheten att kunna vara här, tillsammans med framförallt Liten, så länge, i stort sett hela sommaren, utan att behöva pussla för mycket.


Jag är så otroligt glad att jag fått ha både mamma i vår närhet så länge med fantastiskt väder och lika glad för att pappa till slut kunde komma ner till oss med och fick må bra hela tiden under sin vistelse.


Vi hann med lite fler bad tillsammans och kom äntligen över till Koskär som den trio vi varit de senaste 2-3 somrarna. Vi passade även på att ta en tur ut till grundet.


Det blev tomt när de hade åkt hem.
Men så skönt att få ha dem här den stunden som vi ändå fick.


En dag tog vi en tur upp till "Ronjaberget" där de spelat in vissa delar av filmen.Fantastisk utsikt över Fjällbackas inre skärgård.Mys med en kär sommarkompis.


Dagarna rullar på, men jag saknar ju det där högtrycket som var, men som allt annat varar inget för evigt. Nu har vi fått söka upp ställen för att skydda oss lite mot den numer svala luften som blivit.


Blommorna trivs bra här....


...liksom Mira. Hon slappar på hon med i vagnen.


Härom dagen "firade" mannen och jag 10 år som förlovade.
Känns som att den dagen kommer lite i skymundan nuför tiden då det blir mer fokus på bröllopsdagen istället. Men vi "firade" med att gå upp till platsen där faktiskt jag var den som gick ner på knä och mannen sa ja, den där dagen för 10 år sedan. Liten var med och förevigade och regisserade våra poser där uppe på berget.Vi tog ytterligare en bergstur på kvällen för att spana på de fina stenbyggen far och dotter skapat under sommaren. Blev en fin solnedgång med utsikt över campingen och en annan vy av skärgården.De bästa


På kvällen blev det ren och skär nostalgi med en gammal go vän från förr här nere.
Kändes som det var igår vi tog de där sena turerna in till byn för nöjen och skoj.
Så himla många roliga minnen från många sena kvällar och tidiga mornar här om somrarna.
Självklart blev det ett magiskt skönt nattdopp på hemvägen, precis som förr!


Dagen efter blev otroligt lugn och skön.
Vi hängde nere vid stranden och bara slappade med goa vänner.
En massa prat, bad och vila, hur skönt och lugnt som helst.


På kvällen gick vi ut och käkade god mat med gott sällskap.
Är så glad över att ha träffat även våra "sommarvänner" här nere. 
Ni vet så där när det klickar för samtliga parter direkt, barn, män och oss tjejer.
Man tänker och känner lika i mångt och mycket, om allt.

Samtidigt som man vill ha hit vänner hemifrån vill man ändå ta vara på tiden här och umgås med de som vi bara träffar under sommaren.

Känns så klart ledsamt även där för både oss och Liten när det blir dags att säga hejdå till kära vänner som man kommer sakna tills vi ses igen. Tur är väl att vissa bor närmre än andra men jag hoppas innerligt att vi får ses innan nästa sommar igen.

Ledsamt att säga hejdå.

För att pigga på oss lite tog vi en dag med lite shopping.
Liten hittade en väst som hon föll pladask för, jag förstår henne.
Så himla gossig.Det blev en fin kväll med go vän och en massa krabbor.


Känns så dubbelt nu.... Känner mig lite låg.
Är fortfarande saker vi brukar göra som vi ännu inte gjort i sommar, men blir det passande väder och vind så får vi se. Har ändå varit skönt att bara tagit tiden som den varit och gjort det som vi känt för just för stunden. Med vädret som är nu är det svårt att sia om morgondagen och vad som blir.
Vill ju ta vara på de här sista dagarna på bästa sätt med lilla familjen och försöka tanka på kraft och energi inför hösten. Det känns alltid lite ledsamt när något härligt närmar sig sitt slut.

I kväll ska vi ev åka ut på en ö och grilla, och för att då kika på solnedgången om solen vill pressa sig fram bakom molnen. Liten är iväg nu och ska visa sina kusiner och sysslingar en koja här på berget.

I morgon väntar kräftskiva med våra norska vänner.

Suck... ja men jag är nog allt lite låg. 
Jag avskyr ju alla former av farväl och att snart behöva ta farväl av både sommar, semester och underbara Västkusten tar emot just nu.....

Men än har vi några dagar kvar, så jag hoppas att det blir ett bra avslut på en otroligt fin sommar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar