Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 19 augusti 2014

Vardag igen….

Snart är denna fasad, entré och veranda ett minne blott..
Då var vi här, med jobb, vardag och "vanliga helger" och vet ni vad, jag tycker att det är rätt skönt. Att det har vräkt ner regn i två dagar gör inte heller något, bara mysigt att sitta inne med min stora kopp te och en massa tända ljus och jobba. För jag har ju börjat med det nu igen. 
Gjorde första dagen igår och det kändes riktigt ok. Skönt med att lägga den första dagen bakom sig då jag innan funderat på allt som skulle fixas och tas tag i, men jag kände att efter igår hade jag nog ändå ganska bra koll på läget. Men det tar ju ett tag innan man är helt påkopplad igen…

Här hemma är det fortfarande ett litet slags kaos med den pågående renoveringen av fönster och fasad. 
Jag längtar så tills det är klart, men än så länge för vi göra bästa möjliga av det som är och jag försöker "stänga av" så gott det går. Mannen kom på igår efter att ha målat runt fönstren att vi nog borde måla hela väggarna i vardagsrummet, alltså den stora missionssalen… Det blir alltså mer att göra under resans gång, men det där känner ni väl till ni som gjort det med tidigare…?

Förra veckans överskottsenergi var nog väldigt tillfällig, då jag nu inte alls känner samma entusiasm att ta tag i saker som jag gjorde då. Nu blir det bara det absolut nödvändigaste. Skönt ändå att jag fick mitt lilla rensarryck förra veckan, bättre än aldrig!


Det är skönt att vara hemma, även fast jag senast igår låg och längtade tillbaka massor till underbara kusten. Men det är mycket som blir enklare här hemma. Återkommer då till köket. Det att laga mat, baka, plocka undan, diska etc går ju som en dans härhemma jämförelsevis med hur det är när man bor i husvagn. Men det är ju det som är bra, att man uppskattar det som vanligtvis annars bara tar för givet.

Skönt att duka fram frukostbrickan på helgen och avnjuta en lång skön frukost i soffan.
Härom dagen var vi hem till en vän då deras fina katt Jessica fått småttingar. Tre små ulliga urgulliga små mjuka snöbollar som pep i våra händer och Liten var alldeles till sig.


Blir spännande att se om vi en dag kan få till det med vår lilla Mira.

En liten lilla/stora syster som var så duktig med de små.
2 veckor gammal

Så liten och söt
 Hemma blev det promenad med vår lilla Mira som inte varit ute så mycket i sommar. Nere på kusten kryllade det av fästingar och då hon var så lugn och verkade trivas så bra med husvagn och förtält kändes det onödigt att ta ut henne där. Men nu fick hon komma ut på promenad.


Lördag kväll bjöd på lite festligheter med en goooo vän. 
Tjejmys, massor av härligt snack, gott tilltugg och dryck i bästa sällskapet!
Vi var även ut en liten sväng med det var inget att hurra för. Det blev en relativt tidig kväll då vännens barnvakt ville hem skapligt och det passade ändå alldeles lagomt. 
Vi fick en jättemysig kväll på alla sätt och vis, åh vad dessa stunder är viktiga!

Tack kära J för en fiiiin, rolig och perfekt kväll!


 Söndagen blev lite märklig då Liten klagade över ont i magen och illamående på morgonen. Hon ville/orkade inte ens kolla på tv och ville absolut inte ha något att äta. Vi satt i soffan medan hon låg och mådde verkligen jättedåligt. Hon fick i sig lite filmjölk men tills lut så kom den upp.

Hon var jätteledsen och superrisig, men efter en stund piggade hon på sig och fick i sig smörgåsrån och kex och framåt kvällen åt hon vanlig mat med oss. Vet inte vad detta var? Igår hade både jag och mannen ont i magen och kände oss lite "halvdana" men inget mer. Vet inte om detta var en då väldigt mild form av magsjukan ,eller något hon fått i sig!? Men skönt att det var kortvarigt och att hon är pigg igen.


Eftersom jag börjat jobba har hon egentligen tid för fritids, men hon ville vara hemma istället och i och med att jag jobbar hemma så funkar det med. Hon vill börja skolan "på riktigt" på torsdag utan att ha varit där innan =0)


Dessa två har riktiga slappar dagar nu med soffhäng och lek på rummet.Jag tänder lite ljus och jobbar på och nästan "hoppas" på att det ska regna lite till.
Skönt att passa på att slappa in i det sista nu när skolan snart börjar och det ska bli spännande att se skillnaden nu när den "riktiga skolan" börjar för vår lilla tjej. Det är så klart en hel del tankar och funderingar hur allt ska gå, men jämfört med förra året så är det nu skönt att veta att hon är hemma med sin klass och skola. Det har gått förvånansvärt bra att vända tillbaka dygnet till mer lämpliga läggtider inför skolan, men självklart kommer hon vara trött ändå när det väl kört igång. 
Känner jag själv bara av en arbetsdag =0)


Nej, ta tag i dagen och jobba på, det är väl snart helgen igen väl!?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar