Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

fredag 15 augusti 2014

Överskottsenergi....!?!Förstår det bara inte, var kommer den ifrån!?
Sedan någon dag tillbaka har jag en sådan energi att jag nästan blir trött på mig själv!?
Vill rensa, fixa, dona och röja, vilket jag verkligen har gjort med i dagarna två.
Åh om man skulle ha lite mer av det här, oftare, gäller att ta vara på det när och om det väl kommer över en!

Igår rensade jag i garderober, klädkammare och tvättstuga. Slängde och sorterade ut kläder som jag idag lämnat in för återvinning. Jag har fyllt två stora sopsäckar med skräp och saker som bara legat och tagit plats, saker jag förmodligen kunnat göra mig av med för längesedan, men jag är ju en "hamster"...  jag är så trött på det nu.

Rensat och röjt i pysselrum, kontor och hall.
Gått igenom skåp och lådor i hallen och sorterat ur gamla mössor, vantar, skor etc som Liten nu vuxit ur, för att fylla upp med ny storlek. Så himla skönt. Bort med allt gammalt som ju bara tar en massa onödig plats.


Inte nog med det...
Under sommaren är en av de ändå få sakerna jag saknat hemifrån och längtat hem till, varit köket, att få baka och laga mat, men framförallt att få baka. Tänkt på småkakor jag själv ätit som liten som mamma och mormor bakat. Har väldigt sällan bakat just småkakor men var så sugen på att prova mig på det så så fick det bli. Bakade två sorters kakor tillsammans med Liten. Brysselkakor och chokladprickar.

Vi gick sen ut i trädgården och plockade äpplen. Så himla goda fräscha krispiga goda äpplen. det är verkligen något visst med att skörda sin egen frukt.


Liten fick själv välja vad hon ville att vi skulle göra med denna omgång äpplen.inte helt otippat blev det något som Liten verklgien gillar, mycket, äppelmos med vanilj.
Så gott och mer ekologisk än så kan det nog inte bli, med egna äpplen, ekologisk vaniljstång samt eko rörsocker.Vi tog även en paus och gick ut på fältet utanför för liten promenad och en nypa luft.


Så himla mysigt att hänga med denna lilla tös som fyller mitt hjärta till bristningsgränsen.
Jag har haft en enorm separationsångest över att hon så snabbt går från liten till större, men under sommaren har jag kommit ikapp det och både känner och ser fördelarna med även det. Det är väl så, att var ålder har sin tjusning. Är hur som helst så enormt tacksam för att vi har henne hos oss, då det ju var långt ifrån självklart. Kommer kännas lite trist, knasigt och konstigt att snart inte få ha henne lika nära varje dag. 
Det är ju verkligen ren och skär lyx att få vara med henne så mycket det bara går under ledighet och få se henne både nära och på håll i olika situationer.


Höstens färger har intagit fälten och vi boar in oss mer inomhus för  det som komma skall.
Än så länge är det skapligt skönt i luften så jag hoppas det dröjer ett tag innan man behöver sätta på sig de varmare kläderna...Tillbaka till den där energin som jag nu tillfället besitter...

Hann med att baka en klassisk sockarkaka igår med...
Garnerade den idag med glasyr och strössel som lite "pimp".
Så idag bjöds det på fredagsfika. 
Skönt med en "vanlig fredag". Fast ändå inte helt vanlig då, eftersom jag, vi, ju fortfarande har semester och sommarlov... På måndag börjar vardagen igen för mig och mannen och skolstart i mitten på veckan för Liten.

Än återstår MASSA fix med huset. Mannen kämpar på med fönsterfix.
Vi drömmer oss bort till de små, kanske sista detaljerna som en dag kommer sättas upp.
Men det är mycket kvar tills dess. En dag i taget.


Så nu säger vi hej och välkommen till helgen och vad den har att erbjuda.
Jag hoppas att energin håller i sig, gärna ett bra tag till...

Tackar så för en underbar och skön semester.

Kram på er nu och ha en fin helg.


Älskade skrutta

1 kommentar:

  1. Vilka härliga bilder! :) Och vad underbart med så mycket energi! Känner här också att jag ska börja röja och rensa från tak till golv.....vill gå igenom ALLT....och det behövs verkligen. Sen har vi en del inne och utepyssel att ta tag i också för i sommar har det varit så varmt att vi kom av oss helt vad gäller några större arbetsinsatser hemma.....
    Och skolan börjar här imorgon också så det blir ovant för både dotter och mig att vi ska upp och passa tid på morgonen men det blir nog även kul för henne att få träffa lite fler kompisar mm.
    Ha en fin vecka!/Nettan

    SvaraRadera