Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 10 november 2014

Jul i vårt hus


Jo, jag vet. Att många av er tycker man är hel tossig som redan har plockat fram julen och pyntat. 
Men jag lärde mig, för två år sedan, att det här blev mer rätt, för oss, att få starta med julen i tunga mörka november, när man behöver ljuset som mest. När Anna och hennes kollega Jonas var här och gjorde julreportage i November 2012, så behövde jag ju vara klar med det mesta inför julen. Vad skönt det blev! Tack för den Anna ;0) 
Jag känner mig själv så pass att jag vet att jag blir stressad ändå till jul, så varför inte njuta av den härligaste tiden, som är innan jul. Att få göra allt det här mysiga som vi tycker hör julen till, så länge som möjligt just innan julafton. Handeln är ju igång sedan några veckor redan. Istället för att smyga fram någon liten ljusstake här, en ljusslinga där, en liten julgran osv så kör vi allt på en gång, i alla fall "basen" så plockar vi på med pyssel under tidens gång här framöver, med lite mer eller mindre detaljer. Men, alla är vi olika, det viktigaste är ju att var och en följer och skapar sina egna traditioner för det som passar och känns bäst.


Började ju med några smågranar förra veckan. Så i fredags efter jobbet, när man och dotter var i badhuset, satte jag mig ute på verandan med Mira, en stor kopp te och band lite kransar.
Enkla mosskransar på halmstomme.


En liten gran fick även plats på verandan, där ett utav Olivträden brukar stå, men de måste ju snart in.


I lördags var det då äntligen dags att börja ordentligt.
Vi plockade ner alla kartonger i fredags och började kika i dem, väntade till dagen därpå med det mesta.
Litens rum var lite prio. När hon var klar med allt, inklusive hennes lilla julgran, ville hon knappt gå ut därifrån, så mysigt tyckte hon det blev..

Två godingar tar en liten välbehövlig vila.

I går var det dags för de två övriga granarna att kläs. Vi mös båda två till julmusiken och när vi fick plocka fram våra favoritpynt från kartongerna för att hängas upp.


Så nu har vi faktiskt jul i vårt hus. Äntligen. Går omkring och njuter av alla ljusslingor, glitter, de varma röda inslagen överallt. Känner redan enorm julstämning. Nu ser jag fram emot att få pyssla med pepparkakor, pepparkakshus, julgodis, nötter, paketinslagning etc här framöver.


Har varje helg fram till jul bokat med något, så jag vet att tiden kommer att springa iväg nu.
Bara roliga saker, som jag verkligen ser fram emot, men jag vet att tiden nu är värdefull för att fylla med även tid för avkoppling och vila. Det om något hör ju julen till tycker jag.


 I lördags hade vi en go vän här så hon och jag hade lite tjejdate i köket medan Liten och mannen var på hennes rum mestadels. Vi planerade in detta redan i somras, för att verkligen få det att bli av, galet att det ska vara så svårt att få till ngt annars ;0) Så härligt att få lite tid för att bara vara och umgås, prata om allt och inget, få göra i ordning sig, äta och dricka gott, för att sedan dra in till stan och utforska nattlivet och folket. Det är ju ett nöje bara i sig! 
Vi fick verkligen en helkväll och vi skötte oss galant och vaknade båda pigga och alärta på söndagen!
Tack goa M för en mysig kväll!


Denna vecka väntar jobb så klart. Har redan hunnit med klippning av bästa J, TACK för min mittbena ;0). I em väntas utvecklingssamtal, tid på VC, i morgon kommer vår ekonom, onsdag ska jag följa med en Liten till skolan, ska försöka få ut kalasinbjudningar med, torsdag blir kort dag samt fredag utbildning hela långa dagen, så snart har väl denna vecka med gott skulle jag tro….


Ha en toppenvecka!
KRAM

1 kommentar: