Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 24 november 2014

Med en månad kvar till Julafton…...


Har legat lite på latsidan med bloggandet som ni märkt.
Med Liten som var krasslig efter förra helgen så fick hon vara hemma i början på veckan så det blev en del pyssel och mys istället. 


Vi har fortsatt med pyntadet, nu även på våra pepparkakor som vi bakat.
Det är något visst när pepparkakorna får kristyr på sig. 
Det luktar verkligen barndoms jul för mig. Som jag kunde stå och hänga framför pepparkakshuset när jag var liten, bara dofta och kika på det, så mysigt tyckte jag.


Mira är bara för härlig. Så otroligt sällskaplig. Ska vara med på ett litet hörn och kika vad än vi än gör, alltid vara i närheten, kan ju missa något. Utforska varenda liten låda, kartong och vrå.

Önskelistan
Märker på Liten att hon har mycket funderingar på Tomten nu.
Hon var allt lite bekymrad förra veckan då hon vet att han brukar vara tidigt hem till oss när vi klätt granen, eftersom hon alltid lägger sin önskelista i den, för att Tomten ska hämta den där.

Lyckan var total när hon vaknade i söndags morse och det första hon gjorde när hon kom ut från sitt rum på övervåningen, kikade ner på granen i vardagsrummet och såg att listan var borta.
Blev alldeles till sig när hon såg spåren och skulle fram och försöka lista ut hur det kunde bli sådana fotspår. Som vanligt hade Tomten glömt sina glasögon och en handske, samt fastnat med sin rock i öppna spisen, och lämnat kvar en halväten polkastång som han smaskat på medan han läst hennes lista….. Nu är frågan bara när han kommer tillbaka på ev. julklappar och paketkalender…...


Efter ett mycket bra utvecklingssamtal med hennes fröken idag åkte vi hem och värmde glögg och tog en go fika till ljudet av änglaspelet. DET om något minner med om när jag var liten.
Så härligt att få ha henne framför mig och se hur hon njuter av stunden av att bara vara, så här precis i början av denna jul… Om en månad kommer vi åter igen konstatera vart fort tiden gått, i år igen.
Så imorgon ska jag köpa hem ett flertal flaskor med saftglögg, äta extra mycket pepparkakor, njuta av all goa stunder, varje dag, samla de underbara dofter och minnen som denna jul för med sig. 
HÄR och NU.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar