Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 4 november 2014

Blev en mysig helg med både spöken och tomtar


Har haft en lyxig helg med mammas och pappas totala närvaro.
Så himla skönt att ha dem inom en krams räckhåll.
Liten och mormor har lekt och myst.
Mannen och pappa har slitit rejält med utsidan och dess renovering.
Och jag då, ja men jag har myst runt och fixat med lite allt möjligt runt omkring dem.

Vi började med en gofika av spöktårtan när de hade kommit i torsdags. En klassisk kladdkaka, dubbel sats med spökmaränger och vispad grädde till. Jisses så gott….


Liten har visat det nya klassfotot och berättat vilka alla i klassen är.

Lilla Skrållan har varit med på ett hörn i stort sett hela helgen. 
Mormor fick med sig en beställning hem, till en julkänning till Skrållan med, som hon ska pyssla med hemma. Lycka till kära mormor!



I fredags åkte vi allihop till Mårbacka för att kika på den årliga julmarknaden där. Väldigt mysigt och stämningsfullt, trots att snön lyste med sin frånvaro. Men det var granar, glögg, pepparkakor, och en MASSA olika hantverk som gick att köpa.
Vi fick med oss rökt lax, ostar, och fudge hem.


Mys med mormor 



De käraste

 Mysigt både ute och inne.

Vi träffade även några av våra goa vänner från Fjällbacka där, sån fullträff att vi lyckades vara där samtidigt. Så mysigt att bara få säga hej och krama om varandra. 
Hoppas vi ses snart igen familjen!


Liten hittade en rolig kompis i den lilla vita geten som verkligen gillade Liten med och hennes jacka.
Vi köpte galet god getost, den godaste jag någonsin ätit och blev lovade att få komma och hälsa på vid deras gård och hälsa på små killingar till våren.



Geten försökte sen ta sig ut, för att få följa med hem!?



Väl hemma blev det först lite mys i soffan för Liten och morfar.



Medan jag, mamma och Mira bakade pizza i köket.


På lördagen blev det shopping på fm för oss tjejer innan vi mötte upp männen för en galet god brunch på stan. Har vågat mig på en hel del sötsaker nu då jag tror penicillinet håller Rosacean tillbaka, men det märks direkt när jag slarvar med mat och sötsaker… Men trots detta kunde jag alltså inte låta bli att gå loss på dessert bordet som var kopiöst gott. Små kladdkakor, hemgjord glass, minimuffins, massor med mumsbitar av olika kakor med fyllningar och frostings, jag men ni förstår ju!!

När vi kom hem blev det andra bullar….

Jag och Liten hade först tänkt att gå ut och spöka på fredagen, men då ösregnde det. På lördagen bestämde vi oss för att stanna hemma och istället skrämma de som ev. kom, för Liten ville inte ha ngt godis. Vi visste att det var några grannar som var på väg, så vi spökade ut oss och laddade med läskig spökmusik och ljud på bandspelaren, så när det knackade på dörren, körde vi igång. När de små monstren och gastarna kom och sa bus eller godis, sa jag bus. Det var inget de hade förberett, så då bjöd jag dem på bus i stället genom att spraya vatten på dem med en blomspruta…. Sen fick de självklart godis med! 
När de stod och tog godis smög mannen sig upp bakom dem i sin badankedräkt och överraskade dem.
Vad gör man inte för lite bus! ;0)

Vita damen och lilla svarta damen där bakom. Fick inte till så mycket kort i detta lilla spökkaos.
 Det har mestadels varit rejält regn rusk hela helgen, men mamma och pappas närvaro har värmt och lyst upp. Tack snälla mor och far för en mysig och trevlig helg. Tack mamma för härligt sällskap och shopping och hjälp med silverputsen ;0) Tack pappa för hantlangning och bygghjälp med vår altan/dansbana =0) Nu ses vi snart igen! 


I söndags åkte all form av Halloween pynt bort. Ska försöka få tid att städa lite nu under veckan, för till helgen, då smäller det…. Jag kommer nog vara en av de mer "omoderna" i år vad gäller julen då vi som vanligt kör med det mer traditionella röda i alla dess former. Ser att det finns så mycket fint julpynt och inredningsdetaljer till julen, i mer mörka färger, silver, koppar, brons osv men det finns inte en chans i världen att jag skulle ha möjlighet att kunna byta ut allt, har för mycket av det röda.... Jag gillar ju ändå det röda varma som fyller ut i det kalla gråa som ändå är under dessa månader.

Snart halvtid på veckan, så nu laddar jag för julen, rejält!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar