Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 28 oktober 2014

Halloween med tjuvstart för julenVeckorna går och månaden likaså!?
Snart är ju även långa mörka oktober förbi!?
Men jösses vilket typiskt höstväder vi bjuds på…. Regn rejäl blåst, en älv som svämmar över på vissa ställen. Och vi är trötta, nåt så ENORMT trötta. Jag och mannen är så galet trötta när kvällen kommer. Sist jag var så här trött var med tidsomställningen efter Thailandsresan. Så jobbigt! Så mycket jag vill hinna med och fixa med på kvällningen men ett tu tre när jag landat i soffan så tar det inte lång stund innan jag slocknar…. Kanske borde vänta med att landa i soffan tills jag gjort allt det där andra….!? Men soffan är ju så skön med….

Helgen som var bjöds på väldigt blandat väder.
Jag och Liten åkte in till stan på lördag förmiddag för att kika på årets Halloween parad.
Liten ville klä ut sig lite grann, men hellre stå vid sidan av och kika på alla som gick med istället.

När vi kom hem hade jag tänkt både kratta, blåsa bort löv och vinterfixa i lekstugan, men inget av det blev gjort…. Vi gjorde i ordning ett ordentligt julfika istället, med varm glögg, pepparkaksballerina och pepparkaksskorpor, juleskum och clementin. Älskar att det äntligen är igång nu!


Liten… Ja, hon är ju inte så liten längre, får hitta ett annat passande smeknamn på henne här snart tror jag… Men hon har i alla fall trallat runt både inne och ute hela helgen och lekt, rensat och bara myst. Så härligt att få ha henne i vår närhet och bara umgås och vara nära henne. Är så evigt tacksam för att vi har henne hos oss. Varenda vareviga dag och stund är jag tacksam för just det.


Tanken var ju att vi denna helg, verkligen, skulle vinterbona i mysstugan för vintern. Men när vi kom in där och satte oss var det jättemysigt och fortfarande varmt och skönt, så vi sköt det framför oss någon helg till.


Skrållan fick komma med ut i friska luften och njuta av lite oktobersol på lördag em.


Så var det dags för årets bak av spökmaränger.
Ääääälskar ju att baka maränger.
Har ju sett ett tydligt mönster att min Rosacea går igång rejält av sötsaker i alla dess fomer, men dessa små rackare kan jag bara inte motstå. Så skrämmande goda, liskom smälter i munnen… mmmm….

Jag följer ett recept som jag hittat HÄR


Hittade två små favoriter i spökligan som fått till små  munnar av luftblåsor. Liten hade önskemål om bananpannkakor med kokos och keso som vi lyxar till det med på helgen ibland.
Även de är så galet goda, med färsk frukt och sirap, bättre och godare start på en dag kan man nog inte få…. Älskar dem, recept på dem hittas HÄR

Ett litet skrämmande paket till festfixarna…….
I söndags var det då sen dags för Halloweendisco som två killar i klassens föräldrar fixat.
Behöver jag ens skriva att en Liten var SÅ laddad för detta…..!?


Nu är det ju snart halvtid på även denna vecka och jag jobbar bara ngn dag till för i slutet på denna, kommer efterlängtade mamma och pappa hit på besök. Åh vad det ska bli mysigt att få ha dem så nära några dagar. 

Ser fram emot en helg med de bästa, massa god mat och lite utflykter.
Måtte det snart bli fredag igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar