Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 13 oktober 2014

Oktober, du blir vad jag gör dig till….


Det är något visst med den här månaden… Hur mycket jag än försöker tänka att det är en härlig månad så får jag inte till det riktigt…. För jag tror ju inte riktigt på det, än… Peppar mig själv varje dag och försöker tänka att den snart är över, så fort november kommer så kommer vi köra igång med julen här hemma. Vi får väl försöka mysa på bäst det går med vad den fina hösten har att erbjuda, för snart är ju den med förbi. Känns som jag lever för helgerna den här månaden, aldrig är fredagarna så välkomna som i Oktober.

Börjar känna mig lite stressad över vad vi ska försöka hinna med, med huset innan vintern, men idag slog det mig bara att, det som inte hinns med, det får vi ju ta sedan, det är inte värre än så. Nu är ju verandan så gott som klar med golv och tak. Vi kommer förstärka pelarna och sätta på konsoller, bygga in taket med spotlights, måla både väggar, tak och pelare. Det kommer byggas trappor och ev. staket, men det ska vi vänta med för att "bo in oss" först och se vad vi har för behov av det sedan.
Det som vi hinner med är bara en bonus innan vintern. Ej att förglömma att det är lite mer fasad som ska rivas, isoleras, byggas på ny fasad och målas, samt ett fönster ska bytas ut mot en dörr och en balkong ska till på taket, men det får nog bli ett vårprojekt…. Fönster och dörrfoder ska på och målas. Tala inte om att ytterdörrar ska bytas heller…. En sak i taget… Puh….

Älskade goa unge
Det blev i alla fall en otroligt välbehövlig och skön helg.
Har dragit på mig en liten seg förkylning som gör att jag känner mig allmänt flåsig och seg. Men den hindrade mig inte till att gå lös i trädgården på lördagen. Efter att Liten och jag varit in en sväng till stan fick vi med oss en släpkärra hem så väl hemma, röjde vi upp i trädgården efter veckans renovering. Mycket spill blir det…
Men vad härligt det är att vara ute i friska luften och fixa hemma, man ser hela tiden ett resultat av det vi gör och sen bara kunna sätta sig ner för lite fika och andhämtning. DET älskar jag. Dessa mer eller mindre "tomma" dagar som kan fyllas med det som behövs just här och nu. Så värdefullt.


Känns otroligt bra nu med verandan. Som jag till en början tyckte kändes alldeles för stor, men nu har jag vant mig. Kommer nog kunna utnyttja hela ytan, utan problem. Längtar.

Hade inte tänkt att jag skulle "Pimpa" verandaentrén med några pumpor, växter etc. i år, men sen sa Liten att hon ville Halloween fixa lite och pumpafamiljen hade vi ju redan. Köpte några växter och fick med mig några trälådor så blev det lite höst pimp iaf och ja, visst gör det en del för helheten.

Köksingången


Även "Myseboa" fick lite annat i sina blomlådor.
Har ju i många år köpt äkta pumpor och karvat ur dem till en hel pumpfamilj, men förra året kände jag att det både blir kostsamt och lite krävande att få till dem varje år.
Men till dessa blomlådor fick det bli små riktiga pumpor.


Snart är det nog dags ändå att vinterboa där inne med…
Efter min fest hade någon glömt kvar en flaska äppelglögg och jag har funderat på vem som tagit med sig glögg så där i september på en fest, men tänkt att det förmodligen var någon som liksom jag gärna börjar tidigt på hösten med allt det som hör julen till.

Värmde mig en kopp i lördags em och satte mig på verandan och bara mös. Tog en bild och la ut den på Instagram (Mammamiansmission) och då visade det sig att det var en av mina bröders, som i tron om att det var en flaska vitt vin tagit med denna i stället. Toppen tyckte jag då detta värmde gott och smakade bra innan det var dags att börja kratta igen. Tack bror min!


Liten tycker det är så mysigt varje år den här tiden när det är dags att kratta ihop löven till en hög och få kasta sig i den. Hon var med och kämpade som bara den för att få ihop en bra hopphög.Ren och skär höst lycka!
Igår öste regnet ner hela långa dagen, men det passade oss toppen.
Vi tog en lång frukost innan vi tog plats i Litens rum för storstädning och rens i lådor, skåp osv. 
Där inne kan jag vara i timmar, gillar verkligen det där rummet. 
Vi hittade borttappade saker som nu kom till rätta, fixade lite belysning och dammstädade. Så skönt när det är gjort. Nu är det rent och fint tills det snart är dags för att plocka upp de efterlängtade julsakerna.


Det blev en mysig innedag.
På em tyckte Liten att det var dags för en paus, så hon fixade fika till oss alla och bullade upp i soffan där vi alla fyra låg och kollade på film. En bra lördag, en bra söndag, en bra helg helt enkelt!


Så var det måndag…igen… Oktober måndag… 

Tog mig aldrig ut i morse då jag känner att kroppen får vila några dagar nu så hoppas jag att förkylningen släpper. Snart är måndagen gjord ju. Ska "lyxa" till det i kväll med ungstekt lax och en massa ugnsrostade rotfrukter, bland det bästa jag vet till middag. Jag har brassat på brasan, spelar radio, för jag ska påminna mig varje dag den här månaden, att den blir vad jag gör det till, snart är den ju med bakom oss så jag får se till att göra det bästa möjliga av den även när det känns som mest tungt.


Måndag, snart fredag…. Snart… 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar