Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 9 oktober 2014

Ska inte snåla i år….


Nej, denna höst tänker jag verkligen inte snåla, med varken stearinljus eller ved när det behövs. För när man känner sig som mest kulen och mörk på insidan finns det ju inget som kan värma upp och tina en frusen själ som ljus och värme.

Den här veckan har varit seeeeeg…..
Har inte känt mig direkt motiverad till att jobba. Vill bara vara och helst ligga under en filt, tända massa ljus, dricka te och ta det lugnt, känns det igen? Jag har ändå försökt hålla mig så disciplinerad som möjligt då jag vet att det annars kommer surt efter. Men "unnat" mig själv stunder med härliga människor som fyllt på mitt energiförråd istället. I tisdags träffade jag och Liten, goa Janni och deras guldklimpar för en fika och lekdate på Ikea. Så skönt och mysigt att bara strosa omkring medan tjejerna var i Småland och prata om livet i stort och smått. Sedan ta en fika/middag då båda våra män var borta under kvällen. Igår fick jag även till det med en morgonfika hos en annan go vän med deras minsta lilla tjej och tre flufftussar till ca 11 veckor gamla kattungar. Så jag ska verkligen inte klaga, har haft en riktigt bra vecka så sett, men seeeeg i övrigt. 
Var längesedan jag längtade efter en fredags så mycket som nu.Igår tror jag hela lilla familjen hade en utav de sämre dagarna….
Klart påverkade av varandra med, så är det ju då allt humör ju faktiskt smittar av sig.

Det här med renovering till exempel….
Vi har ju jätteduktiga snickare här så gott som varje dag som håller på att omskapa vårt hus.
Vi har en och samma ritning, men jag och mannen, har det visat sig, har två ganska olika bilder av hur vi har trott att det ska bli och väldigt skilda åsikter om hur vi vill ha den kommande balkongen till exempel…
För det första så hade jag önskat mera lutning på verandataket, men vad jag har förstått så är det som det nu blev, mer praktiskt och "rätt". Sedan där där balkongen då… Jag hade önskat att den skulle bli mer "nedsänkt" och inbyggd" i verandataket, men den kommer bli mer "fristående" istället.
Vi har pratat om det, men helt klart inte riktigt synkat i vår kommunikation. Så när snickarna igår hade kommit en bra bit på väg med att börja lägga taket så inser jag att jag tror det blir tok då det inte alls visar sig bli så som jag trott, medan mannen då sagt till snickarna att så som jag trodde vi skulle ha, vill han ABSOLUT inte ha =0) Ja men ni förstår ju, stackars snickare! Men nu har jag fått gilla läget och förlitat mig på att det nog med all säkerhet blir bra hur som helst ändå.


Hur som helst så känns det ändå väldigt bra. Ser så fram emot slutresultatet.
Vill hinna med så mycket som möjligt nu innan vintern kommer på riktigt, så vi får väl se hur långt vi kommer innan dess. Tak över entrén vore ju inte helt fel iaf ;0)Mira sitter och myser och kikar ut på regn och höstrusket, drömmer sig kanske bort och tillbaka till sommaren som var. Är ganska säker på att hon med kommer hitta någon favoritplats på den kommande verandan,


Här inne har jag i dag brassat på med både brasan och en massa ljus. 
Fyllt på en massa ljusbrickor och laddat dem med ljus inför helgen, för snart är den ju här, igen!


Gjorde härom dagen ett litet enkelt pyssel som jag även gjorde förra året efter tips av kära mor. Jag smälte ljusstumpar i ett vattenbad och doppade sedan några utvalda löv i och lät dem torka på en tidning.
Då behåller de färgen och man kan dekorera med löven även inne om man inte får nog av dem på utsidan. Jag tycker det blir små färgklickar inne nu och passar ju även bra till kommande Halloween .

Fick inte till dem lika bra som förra året och har ingen aning om varför, 
men trivsamt känns det hur som helst.

Kanske får fylla på med lite kastanjer och ekollon och andra höstspår med på brickorna.


Nu väntar en väldigt fylld torsdag em framför mig och jag längtar som en tok till i morgon, fredag em, när den där helgkänslan äntligen infunnit sig igen. Kom fredag, snart….


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar