Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 20 oktober 2014

En dag helg till tack….


Känner mig inte riktigt redo för att ta mig an veckan… Skulle mer än gärna haft en dag till med helg. Skulle ha behövt det känner jag. Är super duper trött. Ska tända upp lite ljus här på kontoret och koka mig en kopp te, till… 


Vi hade en mysig helg där lördagen mestadels spenderades i köket till lördagskvällens middag med goa grannar som gäster. Fick hjälp av Liten med allt, från matlagning, bakning, middagsförberedelser och självklart den mycket viktiga provsmakningen! 

Till dessert fick det bli en gammal favorit för marängälskare som vi, om än rejält mäktig, men ack så god - Recept hittas HÄR

Liten dukar och ser till att hennes namnlappar till bordsplaceringen ligger på rätt plats. 


Liten tycker det är så fantastiskt kul att fixa inför fest och middag, verkligen hennes grej.
Så roligt att hon verkligen vill vara med och vara en tillgång såna här dagar. Hon tänker på saker som jag glömmer bort, så som vattenglas till middagen, det där lilla extra vid dukningen som namnlappar osv. 


Nu kommer äntligen gästerna snart!!!
Välkomstdrinkar för stora och små
Gillar verkligen dessa glas som kommer från bästa Lakewoodliving och dessa glas hittar du HÄR


Det blev lite snittar och plock istället för förrätt och sedan två olika pajer med sallad och sås till varmrätt. Sedan var vi så mätta så vi inte ens fick i oss det sista vi hade tänkt oss i form av färska bär och frukter med chokladdopp i vår lilla chokladfontän, det får bli nästa gång kära grannar ;0)!


Det känns som ren och skär lyx att få ha så fina goa grannar som vi har.
Så mysigt att kunna hitta den här tiden utöver de gånger man snabbt hälsar när man åker förbi eller hämtar lämnar på dagis/skola. Så mysigt med att vår lilla tjej tycker det är så mysigt med deras lilla och att det är ömsesidigt. Härligt när man hittar människor i livet som allt känns så lätt och okomplicerat tillsammans med, just såna som man vill ha runt sig i livet istället för det motsatta. De håller vi oss ifrån istället, eller hur!?


Nej, en STOR kopp te till så blir det nog ordning och reda med denna måndag med. Ska åka in till stan sen med bilen som ska in på service. Bror min har kommit med och blir kvar en stor del av veckan. 
Sedan blir det till att hämta den illa dunderförkylda tjejen från skolan. Läxläsning och luskamning får det då bli, tydligen rekord mycket löss på skolan i år, hua….

Ikväll ska jag efter middagen, förhoppningsvis, om inte hon behöver jobba över, träffa en vän som det var alltför längesedan jag såg sist. En vän jag saknat och som jag önskar jag fortfarande hade närmre till, både rent geografiskt och också kunde träffas oftare, men de yttre omständigheterna ville annat så då får vi göra det bästa av situationen. Bättre en liten date då och då än ingen alls.

Hoppas ni alla har en riktigt ok måndag där ute i hösten.
Omge er med värme, ljus och goa människor istället för kyla, mörker och energitjuvar.

Kram på er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar