Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 16 oktober 2014

Inte så tokig vecka ändå...


Jag gick ju in i den här veckan, lite lätt butter tror jag, kände inte så mycket för något, seg, men bestämde mig väl ändå någonstans att försöka göra det bästa av situationen, det bästa av mörka, gråa, regniga oktober och jag tror bestämt det gick vägen…..


 Idag har jag känt mig full av positiv energi. Istället för att gå förbi saker jag en tid inte orkat ta tag i så har de idag gjorts av bara farten. En enorm fördel med att jobba hemifrån, allra helst när det är mindre att göra rent jobbmässigt och man vet ju aldrig från dag till dag hur det är med det.

Myser till fullo när jag bläddrar i dessa, åh vad jag längtar efter att få köra igång.
Vet inte vad som gör mig så glad idag.
Att vi närmar oss julen kanske? Var och helghandlade i morse och fick med mig två tidningar hem som jag satt och läste på lunchen.
Kommer köpa varenda jultidning och frossa i inspiration, recept och pyssel i år, för snart är vi igång, bara oktober får lägga sig bakom oss. 


Det är riktigt höstrusk ute, regnet har öst ner hela dagen.
Jag har eldat i brasan hela dagen så här inne är det varmt och skönt. I morse kom bror min på besök och ska vara här lite till och från några dagar och jobba, så det är mysigt att ha honom här. Pratade med dem för en stund sedan och de var rejält frusna efter att ha jobbat ute så jag hoppas de kan värma sig när de kommer hem.


Är så himla nöjd med konsolerna som mannen sågade till härom dagen. Precis som jag hade tänkt mig.
Vill inte ha för mycket snickarglädje på vår veranda, räcker gott och väl med dessa. Vill bevara den gamla stilen som var innan renoveringen med och på den förra entrén var det liknande stommar till det lilla taket ovanför dörren. Till detta kommer vi ha ett lägre staket, med tre öppningar ut från verandan. Tror det kommer bli toppen.


Har plockat in, den förmodligen sista rosen från trädgården för i år.
I morse var det nästan frost så den får blomma ut här inne istället.


Har fyllt kylskåp och skafferi med en massa gott inför helgen. På lördag väntas middagsgäster i form av våra goa grannar och det ska bli så mysigt. Hoppas nu vi alla håller oss krya tills dess. Min förkylning har lättat, men i morse var Liten hes och snörvlig, så vi hoppas det stannar vi det. 


Hittade ekologiska pepparkakor på Ica idag så det ska det smaskas på. Ska köpa hem lite glögg med så börjar vi julmyset med det, så här i Oktober.


Fick ett "ljummet" hälsotips av en go vän, Sofia som tipsade mig med länken du kan hitta HÄR 
så sedan två dagar startar jag min morgon med ett glas av detta.

Är supernöjd med vår vatten behållare som jag beställt från Lakewoodliving som du kan hitta HÄR
Hade den fylld med vatten på festen och jag tror den kommer bli väldigt välanvänd under sommaren med smaksatt vatten och fylld med is.


 Nu väntar hämtning av en Liten för att ge oss iväg på en av torsdagarnas aktiviteter. 
Brukar vanligtvis vara två aktiviteter, men vill inte att hon ska vara med på den mest aktiva med sin förkylning, så det blir till att laga mat när vi kommer hem och hinna umgås med sin morbror hemma istället, tror jag blir en jättebra torsdags em/kväll och ett litet steg närmare bästa dagen i veckan och helg…!2 kommentarer:

  1. Återigen.... Vilken underbar blogg alltså! Måtte du aldrig ge dej :-) Kram Malin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla du, det värmer, verkligen! Jag kör väl på ett litet tag till då ;0) Kramar

      Radera