Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

torsdag 23 oktober 2014

Tillbaka blick…..


Så var det torsdag, igen. Vad händer….?
Har haft mysigt sällskap av bror min hela veckan vilket vi alla uppskattat, framförallt Liten. Åh vad kul och mysigt hon tyckt det varit att få tagit en kopp te efter middagen med morbror, sedan spelat spel innan läggdags med och sedan att hon hittade en passande svärburk också, där morbrorn, och pappan ibland får lägga ett litet bidrag för varje litet svärord =0) DET var ju toppen med…!

Annars har jag gått och tänkt lite på att det denna vecka känts som att tiden stått stilla. 
Det har inte hänt så mycket, vi har inte gjort så mycket, dagarna har bara, varit…
Typiskt Oktober eller…!? Grått, lite allmänt trist och regnigt, försöker tränga in mysigt där med så ofta det går...

Har inte känt mig speciellt motiverad till att ta kort på det här "ingentinget" så jag gjorde helt enkelt en liten tillbaka blick i fotoarkivet idag och tittade ett år bakåt, till och med där ifrån känns det som om tiden stått stilla fram tills nu….!?

Visst, vi har ju bytt fåtölj i köket sedan förra Oktober, det ser jag ju nu. 
Men brasan brinner som den ska.


Mira fortsätter hålla mig sällskap på kontoret, dock numer i mitt knä istället för i papperssamlaren.


Köksbordet och stolarna är de samma, men förra året lät jag visst ballonger, pompoms och vimplar hänga uppe något längre efter födelsedagen än i år!?


Jag fyllde på ljusförrådet, då liksom i år.
Kan väl aldrig bli för fullt i ett ljusförråd!?


 Saknar ljusslingan in mot matsalen, då den gick sönder förra året. Har skickat efter en ny, men då jag trodde transformator ingick, vilket det då inte gjorde, så får jag vänta ett litet tag till på den. Enligt beskrivningen av ljusslingan ska den ha ett varmt sken, men jag tycker inte man får till det på samma sätt längre med de nya led lamporna. Håller tummen och hoppas ändå.


Trappen ja. Den gamla fina trappen där lilla pumpefamiljen stod, är numer ett minne blott. men nu står de ju samlade inne på verandan istället och lyser upp i höstmörkret.


Även renoveringen med huset har stått SÅ stilla denna veckan. Snickarna hade annat att göra denna vecka så det har inte blivit någon som helst förändring. Hoppas de kommer till veckan. Siktar på att få undan det mesta av virket som ligger utspritt i trädgården, innan vintern kommer på riktigt.

Nu väntar en eftermiddag med aktiviteter. Ska strax hämta en förmodligen jätteblöt liten tjej från fritids i skogen. Sedan ska vi åka in till stan och ta en fika innan hennes två aktiviteter, innan vi tar helg efter skola och badhus i morgon. Hon är så laddad att få visa upp oss vad hon fått lära sig på simskolan i morgon em, så det ska bli mysigt. 

Helgen bjuder på lite höstfix.
Ska baka spökmaränger liksom förra året, göra några mosskransar, förhoppningsvis, om det slutat regna, kratta och blåsa löv i trädgården. Men det viktigaste, att bara få vara, umgås, äta och dricka en massa gott. Det här är den sista relativt "tomma" helgen vi har ändå fram till jul…!!!!? Galet!! Men egentligen bara en massa kul inbokat, så jag ska verkligen inte klaga. Bara roligt med saker att se fram emot denna höst!

Hoppas på lite färska bilder från mig snart igen och att jag har lite mer att komma med, 
varma kramar i massor härifrån!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar