Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 6 oktober 2014

Härlig höst helg


Åh, vad bortskämd man blir med dessa härliga höst helger.
Finns det egentligen något bättre än den där fredagskänslan när hela helgen ligger framför en…?
Och helgen som sedan fylls med solsken, värme och en massa fix och utomhus tid i trädgården, god mat och tryck och härlig tid med familjen?

Kontrasten till den känslan är väl den med måndag morgon, men, snart är fredagen här igen, halva måndagen är ju strax gjord!


Det var ju den där "kanelbullens dag" med i lördags, så jag bakade faktiskt ett gäng i fredags. Med rejält mycket fyllning av kanel, mandelmassa, socker och smör, ska det vara så ska det.
dom fick klart godkänt så det var ju skönt.Vår lilla tjej tokade runt i trädgården hela lördagen medan vi fixade i förråden och förberedde trädgården för hösten. Vi röjde och städade efter veckans pågående renovering med, lovar att jag ska uppdatera er under veckan. Just nu snickras det och borras för fullt där ute så jag hör knappt vad jag tänker ibland ;0)


Vi fick möjlighet att avnjuta både bullfika och kvällsdryck på golvet till vår nya veranda och jag kände verkligen att där kommer jag och vi att trivas, oavsett årstid. Blir lite annat mot den lilla glasverandan vi tidigare hade som blev mest som ett förrådsutrymme.


Var ju otroligt varmt och härligt hela helgen, trots att vi gått in i Oktober.
Liten har varit på ett strålande humör och sken ikapp med solen när vi skulle ta lite höstbilder.


Otroligt att vi kan ha hänggungan kvar ute än!
Det är så härligt ute i trädgården.
Ska bli så spännande sen hur det ska ta form när allt med huset är klart och det är dags att planera upplägget för just trädgården. Men, det känns som det är låååångt kvar tills dess nu.


Hade tänkt jag skulle "vinterbona" Litens lilla Myseboa i helgen, men med det här vädret får det allt vänta. Än så länge är det varmt och mysigt även där.Hon trivs verkligen där inne. 
Med sin lilla radio som hon rattar runt lite på tills hon hittar en 
kanal med en bra låt att dansa runt lite till. 


Litens fina klänning och strumpbyxor från favoritmärket Pomp de Lux


När det blev klart att en kompis skulle komma förbi och leka bestämde hon sig direkt för att fixa ett litet "kafferep" med fika ute i stugan så sen blev det fika, lek och mys för de där två töserna hela eftermiddagen och när jag skulle åka och handla och skjutsa hem kompisen, tisslades det i baksätet och det visade sig att de ville fortsätta leka hemma hos kompisen, så det fortsatte ända fram tills kvällen.


Nu väntar en "vanlig vecka" med jobb, några både trevliga och mindre trevliga avbrott från jobbet, men, en dag i taget så ska vi nog som sagt se att fredagen snart är här igen…!?


2 kommentarer:

 1. Tack för idag. Alltså du är så härlig. Och Gry!
  Tiden går för fort när vi ses och för sakta däremellan.
  Stor kram för att du finns 💗

  Och herregud vilken fantastisk trädgård. Som du fixar och gör fint. Kom hit och hjälp mig!! Kanske lam fixa lite höstarrangemang tillsammans nån dag när barnen är på dagis/skola eller nån kväll. Jag är värdelös på sånt men det är ju såå mysigt!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du, det är så ömsesidigt, så himla mysigt när vi får till det. Är glad för varje tillfälle.
   Jättehärligt att få avnjuta den där lillprinsen idag med, vilket charmtroll!

   Men du, trädgården är ju numer i ett rejält pausläge, men jag försöker hålla det lite mysigt ändå i de små hörnen. Gör mer än gärna ngt lite höstarrangemang ngn dag. Har ju än så länge ingen mysig entré att ha det vid =0) men något litet hörn kan jag nog hitta ;0) Hörs snart igen, sköt om dig, massor och tack för dina ord, tack detsamma. Kramar

   Radera