Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 9 december 2014

Aktiv helg


Den gångna helgen var verkligen fylld av aktiviteter.
Kära mor och far kom i fredags. Lycka för både stor och liten när hon blev hämtad av kära mormor och morfar från skolan. Hon blev dessutom lite firad lite i förskott eftersom mormor och morfar kommer tillbaka nästa gång närmare jul igen. Som alltid så otroligt mysigt att få ha dem så här nära.
Spännande att redan nu få öppna paket!


Bästa mormorn hade sytt en så fin juklänning till Skrållan efter Litens egna önskemål om hur hon ville ha den då hon var med och valde tyg och spets och jag har väl aldrig sett en Skrållan docka med så fin julklänning. Liten var så nöjd! Tack snälla duktiga mormor!På fredagkvällen var det sen dags för oss vuxna att bege oss till Julgalan så Liten var hos våra grannar och hade myskväll med taco´s och pyssel Tack snälla ni för att ni ställde upp och alltid är så himla goa!

Vi vuxna hade med en heeeelt fantastisk kväll med jättebra show av fantastiska artister.
Julbordet som vi åt var väl kanske ett av de mindre bra jag ätit, men det var rätt tydligt att det var på själva showen arrangörerna la allt krutet. 
Så roligt att få festa loss tillsammans med ens 72 åriga föräldrar!
Detta blev verkligen en kväll vi sent kommer glömma och lämnar ännu mer värme kvar i hjärtat.Även fast jag och mannen var kvar på efterfesten och kom hem vid fyra tiden på morgonen så var det sedan dags att gå upp tidigt för att åka iväg på Litens allra första innebandy match.

Älskade goa unge
Det är vid såna här tillfällen det åter kommer över mig. Hur otroligt fort tiden går. Hur hon växer så det knakar mitt framför ögonen på oss. Vilken stor tjej hon har blivit.

Så kul att få se hur roligt de hade det när de spelade.
Liten gjorde dessutom mål, men hon är för skön när hon efter matchen säger att, ja det var kul att göra mål, men det är lika roligt att passa, vi är ju ett lag så det spelar ju ingen roll.
Klok som få.


Direkt efter matchen var det avfärd mot Nöjesfabriken och kalas på leklandet i tre timmar.
Så det var en rejält sliten tjej jag hämtade sedan. Väl hemma la vi ner alla planer på övriga aktiviteter som te.x. julmarknad i Mariebergsskogen. Vi bytte om till myskläder och tillbringade resten av dagen i soffan med filmmys och bara tog det lugnt. Skönt och välbehövligt.På söndagen var det sedan dags igen för vidare aktiviteter.
Liten hade med sig en klasskompis på bio. Vi såg "Tjuvarnas Jul - Trollkarlens dotter" som var mörk, men bra. Efter filmen och Mc Donalds så var de inte riktigt klara med varandra så det blev fortsatt lek hemma. Jag fick även assistans i köket när det var dags för årets Rocky road.
Fick hjälp med både tillagningen 
och att göra rent skålen ;0)


Helgen avslutades lite som den började. Med show. Litens grupp skulle få vara med de lite äldre barnen i deras musikalshow och de skulle vara utklädda till en sagofigur. Inte helt otippat att Liten ville vara utklädd till Dorothy ur Trollkarlen från oz. Det var jättemysigt att se och Liten tyckte det var roligt att få vara med i en musikal lite mer "på riktigt".


Helgen har verkligen gått i ett och därmed gått alldeles för fort.
Är ju inte riktigt önskvärt att ha så mycket på en och samma helg, men det var ju trots allt bara väldigt roliga saker så det gick ju bra det med. 
Igår morse när jag kom in på Litens rum satt hon där med sin tomtenattmössa och var så go.
Nyvaken och nöjd med helgen som varit.


Nu är måndagen redan avverkad.
Har en del på jobbet nu med det nya faktureringssystemet. 
Förmodligen blir det en kanna te idag och sen köra på…..

En oskyldig Mira, som numer lugnat sig från det senaste löpet.
Hon leker väl inte med någon julgransprydnad heller ;0)

Dagarna i december går redan på tok för fort.
Ser hur dagarna flyger iväg genom Litens kalendrar som tar dagarna i rask fart.
I em ska jag förbereda och baka det som kan göras innan helgens kalas så det bara är detaljerna kvar till helgen. Ska bli jättemysigt att få kalasfixa igen.

Julmusiken går på för fulla muggar, jag dricker glögg och luktar på hyacinterna så mycket och ofta jag bara kan. För om inte alltför lång stund ligger ju även den här härliga tiden bakom oss. 

En vit jul känns väldigt långt bort med tyvärr….. Tänk vad härligt det hade varit med ett tjockt, eller kanske till och med bara ett litet tunt vitt täcke på marken för att ljusa upp vår mörka omgivning. Snön gör ju otroligt mycket för julkänslan. Men, jag ställer in mig på en grön jul.

Nu, gå upp och väcka mina hjärtan och ta tag i dagen.
Ha en fin tisdag!

KRAM

1 kommentar: