Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 10 december 2014

En liten tur genom trädgården med Farbror Frost
Igår kändes det ändå lite hoppfullt om en vit jul, då Farbror Frost varit på besök och färgat landskapet i krispigt, glittrande vitt. Så otroligt vackert. Vet att jag älskade frosten redan som liten då jag tyckte om att på kvällarna stå under en gatlyktas sken och se hur det glittrade likt en reflex.

Det gör så mycket med den där frostiga hinnan för att få en känsla för att vintern faktiskt är här och att julen närmar sig. Gör mig inget alls om det biter till lite i kunderna av kylan.
Jag tog en paus från jobb och eländigt system och gick ut och tog mig en liten tur i trädgården i det underbara vädret.

Småfåglarna mumsar i sig. Om någon vecka hoppas jag vi kan erbjuda lite mer smaskigt till deras eget lilla julbord.
Längtar till att kunna ta en tur med sparken. 
Så himla mysigt att ta sig en tur runt "kvarteret" här ute på landet.
Men än så länge ser det ju inte alltför hoppfullt ut...Vår lilla björkallé som även den färgats vit.
Röda äpplen gör sitt för lite julstämning även utomhus.
Undrar om det är en liten mus, en pippifågel eller kanske en liten tomtenisse som tagit sig ett bett av äpplet i skålen?
Vädret slog ju dessvärre om sent igår kväll.
I natt har jag vaknad, som det känns, var annan minut då det blåst extremt mycket och plasten som sitter på fasaden utanför sovrummet har slagit rejält. Kändes som att huset skulle lyfta och flyga iväg likt Dorothys hus i Trollkarlen från Oz. Regnet piskar rejält mot fönsterrutorna och jag skulle bli förvånad om granarna på verandan fortfarande står upp när vi kommer ut idag. Känner mig allt annat än utvilad, men, det är inte mycket annat än att göra än att ta tag i dagen. 
Så åter, dags att gå och väcka mina hjärtan.

Ha en fin onsdag!
KRAM


1 kommentar:

  1. die katze ist soooo süß!!! tolle bilder und inspirationen, einen schönen samstag wünscht angie aus deutschland

    SvaraRadera