Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 17 december 2014

En vecka kvar till JulaftonÅh, nu är det väl som bäst!?
Känner mig så redo att bara slå mig till julro nu. Bara lite roliga julpyssel och julbak och lite matlagning kvar, men det ingår i vår jul för att den ska bli som bäst så då kör vi på det.
Känns overkligt att det bara är en vecka kvar, att jag då vid exakt samma tidpunkt som nu,  förmodligen sitter och äter julbord med mina allra närmsta och käraste. Att vi kikar lite på paketen som då frigjorts från sitt omslagspapper. Kommer Tomten i år tro!?


Det mesta står så redo nu här hemma.
Bara lite småfix och lite mer julpyssel i form av apelsiner med nejlikor, lite julpynts pyssel i helgen, om vi vill….Lådor, skålar och burkar är fyllda med en massa gott. 
För åh vad jag tänker gotta mig i detta. Rosacean får säga vad den vill…..


Julklänningen hänger med midsommarklänningen och undrar om det blir dans kring gran eller stång även i år och till sommaren. Det hoppas vi väl på!?


Tack för våra smågranar som sprider den lilla doften av äkta gran här hemma eftersom vi numer kör med fejkgranar. Det får bli så för en julgalen, annars skulle det bli på tok för mycket barr och för många byten av granar innan julen väl är här.
Rut har också förstått att det är jul nu :)

Det kläms och kikas på de där paketen. 
Idag hade det dykt upp ett konstigt stort paket som någon av oss skulle få…..

Hamnade jag visst md på bild ;0)
Har fyllt några skålar med överblivna fyndade julkulor nu när de redan börjats reas ut i handeln. Tycker det är fint att bara fylla en skål med olika kulor för att enkelt få en viss julstämning snabbt.


Samt så var julkorten för i år också postade. Det blir alltid ett litet gäng. 
Blir själv så glad för de julkort vi får. 
Det är mysigt när man sitter med dem, för man får en stund med lite tankar kring var och en som man skickar till eller får av, små eller stora minnen som värmer extra just den här tiden.

Men nu, just nu ligger annars allt fokus på morgondagen…
Har en Liten tjej på övervåningen som förmodligen kommer ha det lite svårt att somna just i kväll… För i morgon, är den stora dagen, den största på hela året för en Liten, som räknat ner i många dagar nu, länge….till….födelsedagen…..

1 kommentar:

  1. Hipp Hipp Hurra för Gry som fyller år! Hoppas du får en toppen födelsedag med massor av paket :-)! Många grattis kramar från Tyra, Svea, Anna och Daniel. Och till mamma o pappa: Tack för senast :-)!

    SvaraRadera