Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

söndag 21 december 2014

Firat den bästa


7 år alltså. Vår lilla stora tjej som gett oss de bästa 7 åren i våra liv.
Är evigt tacksam varje dag för vårt mirakel som var långt ifrån självklart.
Känns verkligen viktigt att få kunna fira vår lilla tjej. Så inte nog med att hon så klart älskar det så gör vi det lika mycket. 


Den traditionella frukostbrickan med paket, frukostmacka och lite fika.
I år hade jag fixat ett eget kort med tillbehör från Panduros Tilda serie. Finns ju så mycket fint där. Kortet blev enormt uppskattat av Liten , så himla roligt att en sån grej betyder så mycket för henne.Stunden som hon så länge längtat efter och räknat ner till.
Hon  vaknade 4.30 denna morgon och kunde omöjligt somna om, så till slut gick vi upp och började förbereda för att fira.

När hon fyller så nära julen så har vi valt att vara noga med att aldrig ha julpapper på hennes presenter. Men att hennes paket får ligga under granen i hennes rum tycker hon bara är mysigt.
Hon tycker det är fördel att födelsedag och julafton ligger ändå ligger så nära så slipper det känns så tomt och tråkigt när födelsedagen väl är förbi, då kommer ju snart en till rolig dag!

Tjejen som älskar både gossdjur, nallar och dockor tyckte att nalledockan från Anne Gedde var  underbar och blev verkligen en favorit direkt.

Självklart var Mira med på ett litet hörn…..

Direkt efter skolan hämtade vi henne och åkte ner till en sedan länge, bokad tid på stan.
Är man 7 år så är det ju ok med att ta hål i öronen. Så tuff och målmedveten tjej, inte ett dugg nervös, bara laddad, gick hon in på salongen och satte sig i stolen och tog de där hålen. Det kom bara ett litet,
 - Eh, aj, precis när de gjorde hålen, men sen var det liksom lugnt. SÅÅÅÅÅ nöjd så klart efteråt, äntligen hade hon fått tagit hål i öronen!När vi kom hem hade pappan ordnat med en grymt bra skattjakt som startade på insidan av huset och fortsatte på utsidan. hon fick olika kartor med siffror och en lista med olika koder som hon sen skulle behöva för att kunna öppna olika kodlås och hitta nycklar, för att slutligen kunna hitta till den stora skatten. För en liten deckartjej var ju detta SÅ spännande…


Äntligen en ny cykel i rätt storlek!
Hon har cyklat runt på sin lilla cykel, utan att klaga det minsta, men vi har ju sett att den varit på tok för liten, så nu äntligen kan hon cykla igen till våren utan att behöva slå i knäna i styret!


Lyssnar på grattissång från mormor och morfar

Efter skattjakt blev det så klart tårtdags.
Vår favorittårta, Chokladkärlek, med chokladmousse, vit choklad och kladdkakebotten.
Dekorerades med små favoritsaker hos en liten och avnjöts sedan som sig bör.


Tänk, 7 ljus i tårtan nu, stort….


Till middag fixade pappan det som Liten önskat sig mest på sin födelsedag. En massa bacon, pastaskruvar och riven ost. Smaskens!


Det blev en supermysig dag som Liten var jättenöjd med.
I fredags fortsatte sedan firandet med besök av farfar och modder Brippen där vi fortsatte fika och fira vår lilla stora tjej!


Tack goa underbara du för att du är just den du är, så go, mysig, och alldeles, alldeles underbar på alla sätt och vis!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar