Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 25 mars 2015

Redo för påsk


Nu känner jag mig redo, redo för påsken.
Vi ska påsk pyssla lite i helgen med äggmålning, påskbrev osv.
Sedan blir det nog lite bakning med, känns som det var ett tag sedan nu.

De pastelliga fjädrarna som var så bleka ute i det där grå som är just nu, det fick flytta in istället.

I år kommer kära mor och far över till oss på påskafton och det ska bli SÅ mysigt eftersom det inte blev något av det i julas. Ser verkligen fram emot det. Så nu funderar jag lite på vad man kan hitta på för gott inför det, både till påskmiddag och dessert.

Påskhöna i glas från Biltema
Plåtägg från Åhlens

Nu så står ju även Litens rum redo för påsk.
Som hon gillar öven den högtiden.

Det är ägg och kycklingar, mini påskliljor och harar lite här och var där inne.


Favorit påskpyntet av dem alla. Morotsträdet som jag köpte i Usa när jag var där i Usa som Au Pair 94-95.

Är såååå himla nöjd med lampan på Litens rum från Inreda.com!!
Den satt som ett smäck där inne.
Hon själv var mer än nöjd. Tyckte den påminde om lamporna i Barbiehusen
OCH vilken skillnad på ljus, så mycket bättre nu! 


Skönt att vi åter står för halvtid i veckan.
Vi är helt slut på kvällarna jag och mannen, så ofta slutar det med att den ena somnar i Litens säng när vi läst bok och den andra somnar i soffan. Sedan är det liksom ingen idé att försöka få något vettigt gjort när man vaknat för då är man ju helt snurrig och allt annat än pigg.
Men snart är ju även Mars månad över, woaw, det gick ju rätt fort det med!

Till helgen väntas även innebandy matcher, och Monster High kalas samt ev. övernattning hos kompis för en Liten så det är bara för en annan att hänga med på ett litet hörn.

Hur som helst ska det bli skönt med helg, igen!


8 kommentarer:

  1. Oj sååååå fint nu vet jag vad Julia ska få göra för pyssel till helgen😊Kram å ha en bra kväll

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Ja men du det ska jag, snart blir det mock på (Litens uttryck för morgonrock när hon var liten så det hänger kvar ;0) lite nagelfix, te och tv vid soffan! Kram

      Radera
  2. Men åh vad fint ni har det med allt påskpynt! Och dotterns rum är ju så himla fint o gulligt. Lampan var ju så läcker ju till ett flickrum. Ja den påminner faktiskt om Barbies lampor:) Jag har fått fram lite pynt jag också i vår renoveringsröra;) Man får väl göra så bra det nu går under omständigheterna ju så det blir lite påskigt för dottern. Vad lustigt med pynt från usa.....jag har också några småsaker därifrån sen min tid som aupair(var där 96/97 o lite kortare 98/99) men jag hittar dom inte i denna röra....köpte väl inte så mycket påskpynt men jag fick några målade träägg i present av mamman som hon skickade hit när jag kommit hem. Har lite julgranspynt också som jag köpte där.
    Hoppas ni får det härligt i påsk då med dina föräldrar och allt!:)
    Kram/Nettan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla! Kan tänka mig att ni med har det fint på de ställen som inte renoveras ;0) Det känns som jag för tillfället har förträngt vårt sovrum ,liksom glömt bort det i alla röran där uppe, men nu var målaren hit med lite grejer idag så i morgon ska han väl köra igång. Längtar in dit nu. Visst är gästsängen ok, men man vill ju inte vara gäst i sitt eget hem hur länge som helst =0)
      Ja men på Litens rum kan jag bara vara och mysa i hur länge som helst. Direkt när vi var och kollade på huset när det var visning drömde jag mig bort att det skulle bli hennes rum, med det lilla fönstret.
      Vilket sammanträffande med Usa med!! Vart var du någonstans? Jag var i Orange County, Laguna Hills, totalt 8 månader. Julgranspyntet där alltså,,,, WOAW!!! Har en dröm om att åka tillbaka till Usa men när dottern blivit lite äldre. För där känns det som det blir mer se och göra istället för avkoppling, men hoppas vi lyckas spara ihop lite pengar så vi kommer iväg om ca 2 år.

      Ja det ska bl iså mysigt att få ha dom här även fast det bara blir över dagen, men vi längtar så efter dem nu!
      Ha en mysig kväll/dag i morgon! KRAM

      Radera
    2. Ja jag tycker det är lite kul också med dom små sammanträffandena. Jag var som aupair i en förort utanför Fort Lauderdale, Florida som heter Margate. Var där ett år först sen kände jag mig nöjd och åkte hem när året var slut men hade inget fast jobb hemma och efter några månader ringde "min" familj igen och undrade om jag inte ville komma dit ett tag till för deras aupair skulle åka hem.....då sa dom att jag fick stanna hur länge jag ville.....så jag åkte dit igen men stannade bara 5-6 månader sen var jag väldigt nöjd och ville hem! Jaha du är hemmastadd bland dom sk "housewifes of orangecounty" då;)
      Mamman i familjen har frågat mig ett antal gånger om jag/vi inte ska komma å hälsa på men hittills har det inte blivit. Men det skulle vara kul att åka tillbaks och se Florida igen med dottern o sambo. Dottern skulle nog gäääärna besöka Disney World i Orlando också. Jag och mamman i familjen var dit ett par dagar själva(deras dotter var ju bara baby då).....det är skoj även för vuxna;) Förra sommaren var vi dock till Disneyland Paris och det var ju en riktig hit det med. Vi hade jättekul!
      Det är kul att läsa om nån annan som ni som har ett barn också, det blir lite speciellt på nåt vis tycker jag med ett barn.ALLA i dotterns klass har ju syskon men även om vi gärna ville ha ett barn till så blev det tyvärr inte så men jag är så glad att vi fått vår dotter, man är ju liksom inte 25 precis.....och nu känns det som det inte blir fler om det inte blivit det hittills.....
      Det blir ju spännande att se när renoveringen är klar också!
      Kram/Nettan

      Radera
  3. Skulle vara så roligt att åka tillbaka känner jag med. Har dock ingen kontakt med den familjen jag var i vilket känns synd. Försökte någon gång, men fick inget napp. Man blev liksom "en i mängden" av deras alla au pairer. Vi var ju på Disneyland när vi var där och det var ju heeeelt underbart, vi blev verkligen som barn på nytt. Men är nog faktiskt mer sugen på att åka ner mot Florida om/när vi ska bege oss nästa gång, och kanske ta LA igen när hon blivit lite äldre.
    Det är verkligen jättekul att du hittat hit, hur gjorde du det förresten!? Vår tjej är också ensam i klassen om att inte ha några syskon och hursom så är det ju både för och nackdelar oavsett. Ja men man är verkligen evigt tacksam för att man ändå fick det "enda barnet", VARJE dag, verkligen ingen självklarhet. Ledsamt att det inte blev någon mer men det är ändå så härligt att du kan njuta av det ni har.
    Ja du, i skrivande stund har målaren kommit så nu känns det lite mer hoppfullt…
    Blir sugen på att börja kika lite på inredningsdetaljerna då jag har en "stil" framför mig, men det blir nog lättare sen när rummet står klart, ska försöka ha lite is i magen så jag inte köper något som sedan känns helt fel.
    Målaren har aldrig tidigare målat med Kalklitir men hans chef tyckte det kunde vara nyttigt för honom att prova något nytt så det blir kul att se! =0) Men just nu är det fortsatt spackel, slip, grundmålning osv innan han kan börja med det roligaste… Här är det jätteblåsigt och kallt idag, skönt att sitta inne på ett varmt kontor med en stor kopp te, bara att ta tag i dagen alltså… Ha en toppen dag! KRAM

    SvaraRadera
    Svar
    1. Öh....jag kommer faktiskt inte ihåg hur jag hittade din blogg......jag brukar ju kunna "klicka" mig vidare från olika bloggar tills jag hittar nåt roligt.Och av någon anledning fastnade jag för din fina blogg och sen har jag kikat in här lite då och då. Ja man är ju väldigt tacksam att man fått barn. I vårt fall var det snabba ryck sedan vi träffats men det var bra att det blev då, jag var ju 36 år då, annars har det kanske inte blivit några alls om man väntat och "lärt känna varandra nåt år, skaffat hus osv" innan....som är det vanligaste.....
      Det blir ju värsta romanen detta.....
      Jag har också kollat lite saker till "nya" sovrummet. Ska först å främst ha ett bra skriv/arbetsbord där jag kan sitta och pyssla med foton mm. Ny byrå behövs också, har haft sambons gamla FURUbyrå.....hua.....du hör väl själv hur det sett ut....hi hi.....Sängen ska målas och ev göra en inbyggd bokhylla till mina fotoalbum mm och pysselsaker. I mina drömmar skulle jag också vilja ha ett eget pysselrum men man tager vad man haver....få se om det blir större hus nån gång i framtiden.
      Låter mysigt det att kura inne med en kopp te. Har varit ut i blåsten(stormen) och promenerat och efter skolan var vi till mamma en sväng. Försöker komma i form, det har urartat med vikten sen jag blev sambo, så det gäller att röra sig så mycket som möjligt nu....snart blir det ju sommar!
      Kram/Nettan

      Radera
    2. Jättekul att höra din/er historia!

      Är säker på att det kommer bli toppen på ert sovrum. Det är så kul att få göra om lite, man behöver det tror jag, ett litet pågående projekt, kommer man någonsin att bli helt klar tro!? =0)

      Så skönt med helg snart. Har massor som ska göras innan jag känner att jag kan ta fredagsledigt. Men hoppas du/ni får en toppen helg! KRAM

      Radera