Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 18 mars 2015

Viloläge på Kanarieöarna


Viloläge är precis vad vi har varit i.
Så fantastiskt skönt att få ett välbehövligt avbrott i vardagen för att komma bort till sol och värme några dagar, utan några som helst måsten och för att bara vara, tillsammans.


Vi hade väldans tur med vädret. Vi flög på fredagen och kom ner tidig em. Då var det alldeles lagomt för att få en stund vid poolen för att komma ner i varv och få gotta sig i känslan av att vara ledig.
Lördagen och söndagen var det ganska "kyligt" 15-20 grader med kraftig blåst, så vi var inte jättebadsugna, men sedan lossnade det och blev jätteskönt. 
Underbart att kunna gå omkring i bad och sommarkläder och få njuta av sol, ljus och värme.

Liten sken ikapp med solen.
Hade läst oss till att Vings LÄNK Seafront skulle vara bra och hade fått bra betyg just som familjehotell. Vi kan bara hålla med. Vi är så nöjda med allt under vår vistelse.
Nu höll oss vi mest vid hotellet och dess närhet, men det räckte gott och väl för oss. 




Härliga, stora pooler.






Hade hört innan att själva hotellet skulle vara ganska shabbigt med så många år på nacken men vi upplevde det som väldigt fräscht, skapligt modernt och välstädat.



Det var ju en liten chansning om vår lilla stora tjej skulle köpa konceptet med Lollo och Bearnie men hon köpte det fullt ut. Tyckte det var toppen med alla aktiviteter som var och fick liksom aldrig nog av att krama de gossiga maskotarna.


Så när Lollo en dag kom och hälsade på, på vårt rum istället för tandfen, så var det succé!

Det är väl ungefär nu, några dagar senare som deras Lollo och Bearnies låt har börjat avta på repetition inne i huvet…. 



Vi är verkligen jättenöjda med hela konceptet och platsen.
Ett litet tips för er som ska resa dit är att ta med en liten fläkt då det inte fanns AC på alla rum samt öronproppar om man som vi får rum precis jämte en trafikerad väg, kan vara skönt att ha på natten.


Härligt att få känna doften av havet och ljudet av måsarnas skriande.


Det blev en hel del bad, främst i poolerna.
Men är man så nära havet som vi ju var så måste man ju självklart bada där med. Vi gjorde det en dag, jag och Liten, rejält. Höll på att sluta ganska illa då en stor våg, helt plötsligt, sköljde över oss när vi var ganska långt ute och vi hamnade mitt i själva överslaget och trots att jag höll i Liten allt jag kunde så slets hon verkligen ur famnen. Det var hemskt innan de få sekunderna, som för övrigt kändes som en hel evighet, var över för att se att allt var ok när vi kommit upp till ytan igen.

Hemsk stark kraft det där vattnet ändå har.


Charterbadarna 



Vi körde all inclusive så det var i princip fri tillgång på mat och dryck…
OJ vad vi gottade oss…. Så fantastisk god mat varje dag.
Inte konstigt att jeansenen sitter lite väl tajt efter denna vecka, men det är väl ändå det som är semester!?

Till samtliga dagens tre måltider serverades sötsaker i form av ex. chokladdoppade munkar, chokladdoppade sockerkkakor, muffins, kakor, fyra olika glass sorter med valfri topping till lunch och middags desserterna. Första dagarna höll jag mig till dessa desserter enbart till middagen, men sedan barkade det, så fantastiskt gott! Hoppas hoppas detta inte kommer påverka min Rosacea nu...

Middagarna hade olika teman varje kväll med ett otroligt utbud på många jättegoda rätter.
Liten har alltid svårt att hålla igång aptiten har vi märkt när vi är ute på resande fot, så även denna gång, men det fanns alltid något hon kunde peta i sig. Med fri tillgång till glass i baren så fick hon ju alltid i sig det, men till och med det var hon trött på de sista dagarna,


Goda drycker med såklart, fantastiskt Mojito från baren.


Så mysig den där stunden på balkongen med innan kvällens middag.
Lite läxläsning, lite prat om dagen som varit.



Vi hade även turen att träffa jätte goa vänner som jag hoppas blir för en längre tid framöver.
En familj härifrån där killen varit klasskompis med mannen när de var yngre.
Barnen hade så roligt ihop så flygresan hem gick lättare för dem med eftersom vi delade plan både dit och hem.

Sen träffade vi ytterligare en go familj som hade en dotter i Litens ålder.
Ni vet så där när det bara klickar direkt och det känns som man känt varann längre trots att man bara pratat kortare stunder med varandra. Hoppas även där att man kan hålla kontakten trots att avståndet var betydligt längre.



Nästan varje kväll var det någon form av After Beach, Minidisco, shower osv.


Det bjöds så klart på mjuka, goa härliga björn och giraffkramar



Lyckan var stor över att få vara uppleva detta.




Ett STOOOOORT plus för artisterna.
Så grymt proffsiga i det de gjorde, både i kvälls showerna och de föreställningar de hade för barnen.
Skulle gissa på, och hoppas verkligen att vi får se dem även i framtiden på någon större scen...


Sista kvällen fick Liten själv möjlighet att vara med i Ministars och som hon tyckte det var skoj!
Hon var helt salig när hon kom tillbaka efter genrepet då de hade fått backstage pass och fick gå med ner i kostymförrådet för att välja kläder till kvällen.  Tillsammans med artisterna själva som var de som höll i det hela. Total lycka och lyx!


De var så otroligt goa med barnen och Liten var så nöjd.
Hon körde Ace Wilder och låten Busy Busy tillsammans med två tjejer till och de hade så roligt.
Så duktiga och modiga!


Goa unge

På väg till middag i kvälls solen

Ja det rådde definitivt ingen brist på att varken hålla sig sysselsatt om man ville det eller, så klart, koppla av heller…

Inte illa att ligga och läsa bok under ett parasoll
Redo för dag vid stranden/poolen


Miniindian tillsammans med nyfunnen vän

På SPA med mamma blev man visst insmord i choklad...

Jag höll mig aktiv på mitt eget lilla sätt.
Så himla skönt att kunna vara ute och springa på morgnarna i bara linne och kortare byxor.
En dag började det tokigt med att jag trillade i gruset, men det gick bra ändå. Lite lätt öm med någon liten sten kvar i handen som ett minne, men men.

Självklart var jag ju bara tvungen att testa vattengympan när jag var på charter! =0)


Vi har verkligen haft en toppen vecka.
Vilket nog gjort att det varit extra segt att komma igång igen. Man tänker att man borde vara fylld med energi efter en veckas semester i sol och värme, men jag blev nog snarare förslappad.
Både Liten och jag har varit riktigt slitna och supertrötta sedan vi kom hem och nu kan man ju inte direkt skylla på tidsomställningen och jetlag då det ju bara skiljer en timme.

Men idag känner jag mig lite piggare. Ska INTE klaga.


Efter en hel massa kramar och en underbar vecka är vi alltså tillbaka i vardagen igen.

Har en hel del att göra med jobb och även fix hemma så klart, men tar det sistnämnda när jag känner att jag får ork för det, inte riktigt just nu…


1 kommentar:

  1. Det blev lite tyst här men ser att ni verkar ha haft en toppenvacka utomlands! Vilka härliga bilder!!! Ja poängen med semester är väl att ta det lite lugnt och äta gott mm om man så vill. Kanske din kropp gått ner i lite viloläge så det är därför du känner dig lite trött! Får se om jag bokar nåt framöver jag med, jag har verkligen lust med det men kanske man ska avvakta lite eftersom vi funderar på att skaffa hundvalp nån gång i sommar.....då vore det lite tråkigt ändå om man bokat resa precis när man hämtat hem valpen......Och vi ska ju till Amsterdam om några veckor plus att jag nyss bokat en "weekend" till Ullared senare i vår. Har bara varit dit en gång och det var bra många år sen och sambon säger faktiskt att han också vill se det även om han inte precis är så jätte intresserad av shopping....
    Hade inte tänkt att dottern skulle följa egentligen för hon är kanske för liten men sen tyckte jag det var trist att lämna henne hos mamma igen så snart efter Amsterdamresan....så hon får följa och då kan hon ju vara med och välja lite sommarkläder mm så det blir kul!
    Här har dom hotat med SNÖ i helgen men det är väl inte konstigt egentligen....det är ju ovanligt tidigt med våren i år....så nåt bakslag får man nog räkna med.
    Ha en riktigt bra helg! Kram/Nettan

    SvaraRadera