Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

måndag 8 juni 2015

Känsla av sommarenKänns som att oavsett vem jag än pratat med den senaste tiden så har vi alltid kommit in på detta med vädret. För vädret denna vår tål ju att diskuteras. Inget vi överhuvudtaget kan göra ngt åt, men det är svårt att gilla läget när man förr på våren blivit bortskämd med fina dagar och kvällar som i år faktiskt helt uteblivit. Men nu, har hoppet för denna sommar äntligen tänts... 

Helgen skulle ha fått fint väder men det blev det inte direkt. Inte förrän igår em sken det eg upp och vi fick känna lite värme. 


Sveriges nationaldag firade vi lite hemma med skönsång och bakning inför kusinens studentfirande. Då kom vi ju på att vi förra året hade Litens café här utanför, så väldigt spontant bjöd vi in till det i år med på lördag em med lite sol och desto mera vind... 


Liten gick så klart igång på detta och satte igång med planeringen medan jag fick sätta än mer fart ute i köket.


Det blev minimuffins, köpe kakor, och maränger samt bravo kolor som "kostade gratis". Bra priser på saft och fika, sen var det bara att hålla tummen på att det skulle komma gäster...


Vilket det ju verkligen gjorde! Så kul att det dök upp så många goa grannar och en vän och hennes dotter. Supermysigt att få träffa alla för en liten stund så där spontant. 


Tack till er som kom! Hoppas på att köra snart igen både för er och för de som inte kunde! Sedan hade liksom Liten fått mersmak på detta tydligen för helt plötsligt låg det en lapp i köket medan jag fixade middagen och mannen var ute och målade...!? 


Så det blev väldigt spännande... 


En del tok blev det med, men det var Liten som fick styra =0)
Kvällen avslutades med skattjakt, mys i trädgården och hopp i studsmattan innan vi alla tre somnade gott ovaggade i soffan. Igår började mannen sätta staket på balkongen och det blir sååå fint. Längtar tills det är klart för att kunna sitta och avnjuta frukost där uppe. Jag hade gjort ekologiskt glass av alla ägg gulor som blivit kvar sedan marängerna. Sååå gott, så mycket mer gräddglass än så blir det nog inte. Måndag, solen skiner och sista veckan i första klass för en liten, vilket hon inte gillar. Hon vill gå kvar längre, det har gått för fort tycker hon, och jag är bara beredd att hålla med…!

Hon har fastnat så för våra solglasögon utan glas som vi fick med oss från Summerburst. 
Idag tog hon med sig dom till skolan också.
Hon vill verkligen ha glasögon och längtar till och hoppas på att hon precis som sin far en dag får tandställning. Åh vad jag gillar att hon vill ha det just så!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar