Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 24 juni 2015

Midsommarhelgen


Det blev en fiiiiin midsommar på många sätt.
Lugn och skön, betydligt mer sol och värme än regn och kyla, god mat och dryck, tillsammans med goda vänner, ja men så mycket bättre än så kan det liksom inte bli, så det var inte för inte det kändes lite vemodigt när helgen till sist var över och vi skulle vända hemåt igen…

Men vi njuter av de fina minnen vi fick med oss istället och spär på det med lite minnesbilder från den gångna helgen och njuter lite till då…

Så göra vi när vi skurar våra golv….
Det dansades runt stången på dansbanan på campingen


Jag som vanligtvis inte tycker det är jätteroligt att vara med, blev nästan lite besviken när dottern i år INTE ville ha mig med, men till slut så fick jag vara med på ett litet hörn, lika bra att passa på medan man får alltså!? =0)I år hade vi sällskap med Litens "bästis" från klassen och deras familj som också har husvagn.
Alltså de där två tjejerna, en fröjd att se och höra dem leka, så olika men ändå så lika, tillsammans blir de liksom ETT. De har verkligen ett speciellt band och de fann varandra ganska direkt redan vid inskolningen för två år sedan, då de båda kom ensamma från olika förskolor och hade samma fadder.

Liten blev SÅÅÅ glad när hon fick en midsommarpresent av henne i form av ett kompishalsband.
Jag blev så rörd så tårarna kom eftersom jag vet hur otroligt mycket det betyder för Liten med.
Så härligt att hon har en så fin nära vän, ovärderligt och jag hoppas och tror att den där vänskapen kommer att hålla lääääänge.

Lycka för oss föräldrar med att se att de funkar så bra.
Riktigt lyxigt är det ju med när man känner detsamma för kompisens föräldrar =0)


Midsommarfirande familjen

Det blev så fint väder att vi tog en tur ner till havet och njöt av den salta luften.

Goaste ungar, så fina goa tjejer.
Goaste lillebrorsan till bästisen. Så himla snäll och go liten kille.
Liten blev inspirerad av några andra barn som badade vid stranden, så pappi fick gå upp och hämta badkläder och trots att solen då gick i moln hoppade hon i och doppade sig, i det inte än, så jätteuppvärmda havet… Imponerande...


Sedan blev det jordgubbstårta med hemmagjorda marängbottnar. Första gången jag gjorde dem, men de fick helt klart godkänt. Varvat med jordgubbar och grädde med turkisk yoghurt blev det smaskens.


Sedan bjöds vi, tillsammans med grannar och kompisar på en fiiiiin dans- och lite teatershow som tjejerna övat in en em när de var här och lekte. De hade planerat och förberett så de hade packat ner likadana outfits, fixat låtar på mobilen och tagit med annan rekvisita, vi var så imponerande att de fixat allt detta helt själva, så duktiga och så bra show!


På midsommardagen har det blivit till en liten tradition för oss, om vi är på kusten, att åka till Smögen och ta del av midsommarfirandet där, och samtidigt bli lite nostalgiska för de gånger vi var där och festade runt, mannen och jag. 

Det blev en riktigt lyckad tur med fint väder och så klart smak av färska skaldjur till lunch, 
så gaaaalet gott. 


Visst kan man bäva över när/om de har tjejerna ska dra till Smögen och fira midsommar om "några" år….hjälp… Men mamman och jag smider redan planer…. =0)Så mysigt att strosa runt på bryggan och kika på de fina båtarna, festerna på dem och slinka in i någon bod för lite shopping.På lördagen blev det grill och trubadur kväll uppe vid dansbanan.
Trots att vi tog det lugnt på midsommarafton så var vi allt lite slitna, så kvällen blev ändå ganska ung.
Så mätta och nöjda, mycket belåtna med dagarna somnade vi skönt den kvällen och vaknade upp på söndagen med lite sämre väder och som sagt ett litet vemod i bröstet.

Men otroligt tacksam över en mycket fin midsommar även i år.
Nu hoppas jag innerligt på att det ska bli lite mera värme och sol. Räknar ju ner för semester och ska jobba undan så mycket jag bara kan denna veckan för att kunna lägga jobb åt sidan för några veckor, även fast jag kommer behöva jobba lite med från kusten.


Liten skulle ha gått på ett sommarläger denna vecka, som hon sett fram så emot och som skulle ha passat bra för att pussla ihop det så jag skulle kunna jobba det sista med utan att hon skulle behöva vara på fritids det sista, men det blev inställt på grund av för få anmälda, vilket de inte ens informerat om utan jag fick ta reda på det själv, SÅ dåligt.

Men men, nu är hon hemma istället och jag tror att hon klarar sig ganska bra med det med…

Nu är det dags att jobba vidare, bocka av från min "to do" lista och samtidigt börja fundera på allt som ska förberedas och packas med inför semestern….

Det blir nog bra det med till slut…
Hoppas ni har det bra där ute vad än ni tar er för eller gör!
KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar