Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 17 juni 2015

På kvällspromenad genom trädgården


Igår var det helt fantastiskt väder.

Vi fick liksom aldrig nog och ville heller aldrig gå in när kvällen kom. Vi lekte alla tre i studsmattan och hade det så kul. Jag satt sedan en skön stund på baksidan och bara njöt, tills jag bestämde mig för att föreviga den med några bilder innan jag gick in igen.

Tänkte ni skulle få följa med på en tur, för den här tiden, när vädret vill vara med på sitt allra bästa humör, då är det inte mycket som slår den svenska försommaren.....


Mannen har gjort ett helt otroligt jobb med verandan och balkongen.
Tanken var att vi skulle vänta med att sätta staket på verandan, men när han väl var i gång så ville han bara köra på. Är en liten bit kvar på andra sidan huset, men nu är det paus med det då han jobbar kaotiskt mycket just nu ändå.


En hängmatta för just mannen att vila i månne...!?


Älskade underbara vilda blomster som smörblommor, lupiner, prästkragar, hundkex, gräs, så otroligt vackert i sin kombination.


Kvälls solen som börjar gå ner på baksidan.


Vi har placerat ut bänkar och sittplatser lite här och var i trädgården för olika tider på dygnet beroende på var man vill sitta och mysa. Den här bänken, en still och lugn sommarkväll, åh, så himla harmonisk plats,


Vill inte att detta ska blomma över än  på länge denna sommar.


En bänk till, i vår galna "syrenberså" som nog måste beskäras för att det ska bli en berså av det...
I går morse när jag skulle släppa ut Mira en sväng, och jag precis stod och band fast selet i en stolpe i trädgården, kände jag hur det bara splashade till på ryggen och ett galet kraxande samtidigt flög över mig.... Herre gud alltså... Då förstod jag även varför Mira härom dagen var lite lätt skärrad och ganska smutsig när jag tog in henne...


Två oroliga föräldrar till den här lilla krabaten som förmodligen går i flygskola just nu ,men det inte går så bra för. De skyddar den lille så gott de kan med sina medel, ordagrant uttalat....

Hoppas så den har klarat sig bra idag....

Underbara Juni, så otroligt fint där ute nu och så mycket bättre man ser just allt det när solen belyser det istället för att regnet tynger ner det.


Får inte nog av dessa vildvuxna blomster.

Det växer så det knakar i de små pallkragarna med.
I år har jag gett mig på broccoli, sockerärtor och grönkål, spännande att se hur de tar sig.

Ännu ett litet bänkhörn av trädgården


Så himla fin kväll.


Hur osannolikt det än kan vara så tor ni inte jag åkte på en omgång till när jag gick runt och fotade....!? Frågan var ju bara om det var dags att köpa en lott eller gå och lägga sig....? Jag valde dock det sista.... Tur jag hann med att ta några bilder iaf.


Nu pågår förberedelsers för midsommar för fullt.
Jag har för första gången gett mig på att testa baka marängbottnar som nu står i ugnen och som skall vara till jordgubbstårtan till midsommar, kan ju alltid hoppas på att det blir bra. 

Hinner jag inte in här något mer innan fredag så vill jag passa på att önska alla nära, kära och till er andra som kommer in här och hälsar på, en riktigt fin och härlig midsommar oavsett var ni kommer vara och fira den, hoppas man kan få en liten sol då och då iaf....!
Var rädda om varandra och njut av livet på alla sätt.

KRAM


2 kommentarer:

 1. Vilka fina bilder! Ser hur mysigt ut som helst! Älskar alla dessa små sittplatser ni har i trädgården! Njuter här med, alla rosor börjar blomma nu! Önskar er med en Fin och Mysig Midsommar! Kramar i massor!!! <3 <3 <3

  SvaraRadera
 2. Ja verkligen underbart med svensk sommar! Så himla vackert! Fin sommarbukett! Blir många såna här också för dottern tycker det är så kul att plocka och ge buketter!
  Ni ser ut att bo så himla fint och vilket mysigt hus och trädgård! Det är verkligen mysigt med olika sittplatser för olika tidpunkter på dagen. Vår trädgård är inte så stor men jag planerar för en liten paviljong och en sittplats på baksidan också eftersom jag tycker det är jobbigt när det blir föööör varmt senare på sommaren. Då skulle det vara skönt att få sitta i lite halvskugga.
  Jättefint blir det med räcket runt terass och balkong också, händig man ! :)

  Ha det bäst! Kram/Nettan

  SvaraRadera