Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

onsdag 3 juni 2015

Vår tredje bröllopsdag


Så var det då dags igen, att fira vår tredje bröllopsdag. Är det någon dag från livet jag skulle vilja uppleva om och om igen är det just bröllopsdagen. Den 2 Juni 2012, ingen värmebölja då heller direkt. Men betydligt bättre än igår. 

(Fortsätter blogga från mobilen, därav sämre bildkvalitet…suck…)


Igår var galet. Det regnade stundtals helt hysteriskt och blåste typ storm så vi firade så klart inomhus. 


Hoppas verkligen inte det ska bli tullen tradition med vädret, att jag ska behöva gå och hämta in ved...!? Den 2 juni..!?


Men det blev mysigt i alla fall vilket ju var det viktigaste. Vi lagade god mat med bruschetta till förrätt, pasta Alfredo med lammfärsburgare med fetaost till middag och tårta till dessert. De förra två åren har jag både beställt en liten variant på vår bröllopstårta och en stor och liten variant på brud och tärnbuketten, men i år gjorde jag lite egna varianter. 


Jag köpte rosor och brudslöja och blandade upp med lite halvutslagen brudslöja, gräs, ormbunke och liljekonvaljer. 


Tårtan blev en variant på en från Hela kändis Sverige bakar, men jag tog kladdkakebottnar istället, för att efterlikna vår originaltårta mer som hade browniebotten. Den blev god men määääktig med både hallonmousse och dajmgrädde och en väldigt söt frosting, men helt klart värd tiden jag la ner på den. Vimplarna gjorde jag med de papper jag använde till bröllopet i de färgtema vi hade - gammelrosa, nougat, brunt och vitt. Skulle vi ha gift oss idag skulle jag ha valt samma, tycker de går så fint ihop. 


Sedan var det dags att bli rejält nostalgiska. Har samlat bröllopsminnen i en stor låda. Allt från inbjudning, planeringspärm, dekorationer, möhippeminnen, tidningsurklipp och bröllopskort.
Så kul att ha och kika på, allra helst en dag som denna.


Liten hjälpte till med att läsa alla kort och hälsningar vi fick och de värmde i hjärtat igen av alla lyckönskningar och kloka ord och råd vi fått med oss. Så fina vänner, släkt och familj som på ett eller annat sätt var med oss denna dag. 


Korgen med diverse tillbehör som plåster, säkerhetsnålar, tuggummi, nagelfilar, huvudvärkstabletter och hårspray finns t.o.m kvar i lådan. 


Fina minnen och så mysigt att kunna göra det på bröllopsdagen. 
Sedan var det dags för att prova bröllopsklänningen. En rolig grej som jag tänkt jag ska göra varje bröllopsdag, och hoppas att jag kommer i den. 


I år funkade det igen. Litens var dock för liten, så klart redan förra året, så hon har en annan variant nu eftersom hon också vill vara med på detta moment. 


Älskar brudklänningen och är så glad att vi köpte den så vi har den kvar och kan njuta av den än idag. 


Älskar ju både tyll och spets så det var kärlek vid första ögonkastet när jag provade denna första gången.
Precis som när jag såg mannen den där första gången för en väldans massa år sedan nu...


Fina fina mannen med ett hjärta av guld, händig som få, humor i massor och världens bästa pappa till vår älskade skatt. Är evigt tacksam och lycklig för att det blev vi två till slut och jag är lycklig var eviga dag för att det är just han jag får dela mitt liv tillsammans med. Kärlek är bara förnamnet. 


Vi avslutade vår tredje bröllopsdag med att titta på vigselakten som vi fick förevigat denna dag av Vigselvideo. Är enormt glad att vi la pengar på just det, verkligen ett härligt minne att kunna se tillbaka på. 

Att vår lilla skrutta, då fyra år, stapplade fram där i sina små klackskor och sjöng "Solen lyser" inför oss och alla gäster, det var så stort och så otroligt vackert. Så glad att vi har det förevigat och kan njuta av den fina stunden om och om igen.


Trots regn och rusk blev det ändå en jättemysig kväll som firades som sig bör. 
Nu ser jag fram emot fler bröllopsdagar att fira om och om och om igen.... 1 kommentar:

 1. Åh vad fina bilder och vilken vacker klänning! Så mysigt att ni firar så fint varje år och att dottern tycker det är så kul!
  Tårtan ser ju hur smarrig och fint ut som helst!
  Det verkar som det blivit sommar nu. Iallfall så har vi haft flera fina dagar. Inte riktigt lika varmt idag men jag är ju ingen som gillar direkt supergassande hetta heller så jag tycker det är bra....så länge det inte är regn och kallt varje dag.....;)
  Hoppas du har det bra i sommaren! Idag kanske det blir lite tittande på bröllop på tv också!
  Kram/Nettan

  SvaraRadera