Hem ljuva hem

Hem ljuva hem

tisdag 19 januari 2016

Kalla vita dagarNu är det verkligen vinter på riktigt. Kallt, frostigt, krispigt och knarrigt och enligt mig precis så som det ska vara på vintern. Även fast jag fryser en del, så tänker jag baskemejjen inte klaga nu när det äntligen är precis som det ska vara, precis just nu. 

Jag försöker hålla brasan vid liv hela dagarna här hemma och sätter mig på de varmaste platserna. På kvällarna bäddar jag ner mig under de varmaste plädarna med en stor kopp te i soffan med en massa tända ljus och tänker att det är allt ok att det är så här kallt just nu. 


Hittade de finaste av rosor som jag bara inte kan se mig mätt på.
Känns hårda och hållbara med och sorten heter Nightingale.
Hoppas de inte kommer vara alltför svåra att få tag i framöver. för dessa vill jag verkligen fylla på med här hemma.


Tycker verkligen att det är så skönt att ha börjat jobba igen. 

Jag uppskattar helgen och ledigheten så mycket mer då när den väl kommer och Liten var SÅ nöjd i fredags när det äntligen var dags för ett vanligt hederligt fredagsmys här hemma. Kan bara instämma.

I lördags kom lusten att baka helt över mig och jag är ganska säker på att de små underbara pajformarna från GreenGate gjorde sitt till för att få igång både motivationen och inspirationen till vad det blev denna gång.

- JORDGUBBSPAJ -

Ingredienser

ca 500 g färska jordgubbar (går med frysta vilket jag tog. Sommarens egenplockade från Ängebäck)
ca ½ dl ljus sirap
1½ dl socker
1 ägg (glömde det och det blev supergott ändå)
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakbulver
100 g smält smör
ev. lite potatismjöl och florsocker om de är frysta

Gör så här

Lägg jordgubbarna i en pajform eller ca 6 st små och ringla över sirap. I och med att de var frysta/lite tinade, var de en aning blöta så jag tog på lite florsocker samt potatismjöl och blandade om innan jag la dem i de små pajformarna och ringlade över sirapen.

Blanda de övriga ingredienserna i en bunke och klicka ut över jordgubbarna. Jag toppade med lite extra sirap och hyvlade över en skiva smör på varje innan jag ställde in dem i mitten av ugnen. Grädda i ugn i 175 grader tills de fått fin färg. Ca 20-30 min

Serveras med vaniljglass. Blev GALET gott, bland de godaste pajerna vi ätit.Är ju enormt svag för just GreenGate och har hittat en ny favorit webbutik som har ett STOOOORT utbud av just det och bland alla nyheter fanns det nästan för mycket fint jag ville ha….

Kolla in på Syster Lycklig´s hemsida genom att klicka på namnet för att se hela deras utbud av vackra varor eller gå direkt till GreenGate kollektionen HÄR

Det är systrarna Anna och Tina som har sin mysiga butik i Stockholm på Tegnérgatan 12 och tack och lov även en webshop för oss som inte bor i huvudstaden.

Verkar vara jättemysiga tjejer som verkligen har ett utbud som tilltalar mig så oh ja, jag kommer def att återkomma med mina små inköp därifrån.


I söndags förmiddag kallade Liten till familjeråd vilket vi brukar ha lite då och då.
Nu var det dags. Går ju inte att blunda för det längre, att det är dags för några av våra små missar att flytta hemifrån… Och vi skulle ta beslut om vem eller ev. vilka som skulle få stanna hos oss. 

Efter mycket bollande fram och tillbaka med olika frågeställningar och ev. problem som kan uppstå, var och ens ansvar osv. tog vi ändå beslutet att behålla två. Lilla kämpen Kola och busiga fluffiga Nougat. Både jag och Liten grät glädjetårar av lättnad då man ju fäst sig så vid dem och som det känns i dagsläget vet vi ju inte om vi kommer att ta ngn mer kull på Mira framöver. Det har varit jättemysigt och spännande på alla sätt, men det är ju också ganska krävande kombinerat med vissa risker för både honan och kattungarna, samt att vi känner att man låser upp sig en del, så nu känns det väldigt bra att ha kommit fram till detta.

Känns som jag fått knattfnatt på Instagram den senaste veckan, men det har nog varit en begynnande separationsångest som gjort sig påmind. Nu känns den betydligt mildare. Eftersom vi vet att vi kommer att lämna både Choklad och Vanilj i de bästa av händer framöver.


Så här lycklig var en liten resterande av söndagen efter att veta att vi numer ska ha tre katter här hemma.


Nej, nu ska jag fortsätta njuta några dagar till av dessa vackra rosor….


…och av det fantastiskt vackra vintervädret. Fast jag gör det ändå mest inifrån… Var ut på en kort promenad på fm men jisses. Trots full påklädnad från topp till tå så märker jag att min hy nu börjar reagera på kölden och jag är rädd för att Rosacean är på ingång igen. Eller om det är just den tiden i månaden som jag också är som känsligast, bara avvakta och se….


Hoppas att allt är bra med dig/er där ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar